sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Hyvää Uutta Vuotta 2017


Sain uudelle vuodelle sopivan joululahjan Oulusta =D Herra Tammikuu roikkuu jo ovessa..


Jätin kotiin yhden Fazerin suklaarasian.. Toisessa kuvassa Stockan ihanaa joulukakkua..


Perhe-selfie..


Cara nukkui vierelläni, Cuddles takanani.. Todella harvinaista, että nukkuvat samaan aikaan samalla sohvalla!


Vielä yksi paketti kylmäsavulohta jääkaapissa..

Toisessa kuvassa valmistäytettä, jonka ostin 29/12, ja huomasin vasta kotona, että viimeinen käyttöpäivä oli ollut jo pari päivää aiemmin. Oli se onneksi silti ihan OK. Ei tullut yskös, eikä paskos.


Kokkasin taas kokonaisen kanan. Taisin linkata aiemminkin sen Jamie Oliverin reseptin, jota muokkasin hiukan - ja tällä kertaa vielä hiukan enemmän..


Kasviksina tällä kertaa porkkanaa, palsternakkaa, ja ruusukaalia.. Peitin kasvikset rashereilla, joka suojasi niitä palamiselta, ja paistui itse ihanan rapeaksi..

Tein erikseen mikrossa "keitetyt" pikkuperunat (saa kaupasta sellaisissa venttiilipusseissa, jonka voi sellaisenaan mikrottaa 8min), jotka laitoin sitten pellille, kuumaan öljyyn - mini roasties..


Aivan sairaan hyvää.. Tuo puukotettu sitruuna kanan aunuksessa on kyllä paras keksintö koskaan.. Kana ei maistu sitruunalle, mutta pysyy ihanan mehukkaana.. Ja tungin mukaan myös kourallisen sekalaisia tuoreita yrttejä, enimmäkseen orange thyme..

Mulla ei ollut tuoretta valkosipulia, joten ripottelin taas jauheena kanan pintaan ennen paistamista, sekä myös chili-jauhetta.. (Ja ne reseptin mainitsemat, öljy, suola, pippuri..)

Koska jouluaterian täytepallerot olivat niin hyviä, tein niitäkin, eli tuosta valmistäytteestä pyörittelin vaan sellaisia lihapullan kokoisia palleroita, jotka sitten uuniin siihen rashereiden päälle..


Cuddles tuli ekaa kertaa jonottamaan herkkupaloja! =D (Saivat toki kanaa, kunhan oli hiukan jäähtynyt..)

Toisessa kuvassa Fazerin suklaarasiasuosikkini, joka on muistaakseni aina ollut se paras, eli toffee.. Noita voisi olla koko rasia täynnä.


Panikoin, kun yksi ulkokissojen ruokavadeista oli mennyt lyttyyn, siinä oli tummia kissankarvatukkoja, ja hiukan tuoretta verta..

Onneksi olen sittemmin nähnyt kaikki ulkokissat, että en tiedä kuka siellä oli tapellut, mutta kaikki ovat kuitenkin OK


Kanasta riitti muonaa muutamaksi päiväksi..


 Toin joulunvietosta kotiin pari mince pie'ta (joita saatiin laatikollinen Bray-naapureilta), mutta ehdin vasta just ennen vuodenvaihdetta popsia ekan (kerman kanssa, toki), ja toinen odottaa vielä popsimista..


Menin uudenvuodenaatoksi Bray'hin, ja otin viimeiset kanat yms. mukaan, kun eivät ehkä olisi olleet enää tänään kelpoja..

Popsin hiukan lounaaksi, kun en ollut ehtinyt syödä aamupalaa ennen Bray'hin menoa..


Sitten menin kummipojan ja äitinsä kanssa kahvilaan - suloinen kummipoikani on jo 6, ja isosiskonsa täyttää muutaman kuukauden kuluttua 18!!! (Siis H, joka muutti 8-vuotiaana tänne, eikä osannut englantia ollenkaan..)

He haluaisivat isomman asunnon, kun nykykotinsa on hiukan hankalan mallinen, ja siellä on vain yksi makuuhuone, eli jälkikasvulla ei ole koskaan ollut omia huoneita. Bray'ssa on kuitenkin aivan mahdoton tilanne vuokra-asuntojen suhteen, ja vuokrahinnat pilvissä, eli en usko, että löytävät sieltä mitään, vaan on joko asuttava ahtaasti nykykodissa tai muutettava muualle =/

H on kuitenkin pian tarpeeksi vanha ajaakseen kortin, ja lupasinkin katsella, josko nykyisellä kotiseudullani olisi mitään S:lle sopivaa duunia. Ei nimittäin ole niin urbaania seutua, joten vuokra-asuntoja löytyisi helpommin ja halvemmalla.


Hain listan viime vuoden suosituimmista Instagram-kuvistani, ja kissat rulettavat.. =)


Uudenvuodenaterianikin oli vielä jämäkanaa (D grillasi itselleen muuta muonaa, kun ei kuulemma voi popsia ruokaa, joka on ollut muoviastiassa.. huoh..).

Kotona otin kuvan ihanista joululahjoista, joita sain kummipojan perheeltä =D


Tuon kehyksen läpi näkyy, ellei laita niin isoa kuvaa ettei näy - kiva idea.. Se on ihan pöytäkehys, eli ei voi ripustaa..

Christina Aguilera -hajuvesikin on kiva - kokeilin jo hiukan..


Kotiin tultuani, menin vasta aamulla nukkumaan, ja lojuin sitten pitkään iltapäivään asti sängyssä, mikä kostautui kipeänä selkänä =/ No, oma vika..

Päivän gourmet-ruokana paahtoleipää ja ananasta.. Myöhemmin Pringles-perunalastuja, ja nyt teetä ja Baileys.. Voisi vielä viskata vaikka jotain ruokaakin uuniin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.