maanantai 23. huhtikuuta 2018

Kahdesta kissasta tuli yksi kissa


Facebookissa voi plarata omaa historiaansa, ja katsoa mitä on postannut samana päivänä vuosi (tai useampia) sitten. Plarasin sitten torstai-iltana omaa historiaani, ja siellä oli mm. kuva Pitchy-kissasta, joka oli sellainen valkomusta pullero, ja jokseenkin harvinainen vieras patiolla. Hän sai nimensä sen takia, kun Bray'ssa on melkein identtinen ulkokissa, nimeltään Patchy - lisäksi, Pitchyn ääni oli sellainen korkea pieni miuku

Oletin aina, että Pitchy'lla oli koti lähistöllä, kun oli sen verran pulskassa kunnossa, kävi vain harvoin moikkaamassa, eikä välttämättä aina ruokaillut, vaikka ruokaa olisi ollut tarjolla.

Mietin sitten, että enpäs ole aikoihin nähnyt Pitchya, ja mitähän hänelle kuuluu..

.....

Sitten katsoin Pitchyn kuvia uudelleen, ja sain ajatuksen..

Kesäkuu 2015
Haalin kansioistani kaikki (ei-puhelin-)kuvat Pitchysta..


Heinäkuu 2015
Vertailin merkkejään..

Marraskuu 2016
Ja huomasin korvatupsutkin, joita en ollut aiemmin huomannut, kun Pitchy oli silloin niin pullea ja hyväkuntoinen, etteivät tupsut hypänneet niin silmiin..


Kyllä - Pitchy oli Beannaithe! 😢😢😢💔

Siis se todella huonokuntoinen ja laiha kissa, joka ilmestyi tammikuussa patiolle, jonka käytin lekurilla, ja jonka North Dublin Cat Rescue sitten haki saamaan lisähoitoa ja asumaan viimeiset päivänsä sijaiskodissa, kunnes kissan kunto romahti, ja hänet piti nukuttaa..


Hän oli NIIN huonossa kunnossa, etten siis edes tunnistanut Pitchyksi!

En ole vielä plarannut puhelinkuviani (joita on tuhansia..), mutta kameralla otettujen perusteella, olin viimeksi nähnyt Pitchyn marraskuussa 2016. Silloin hän oli ihan entisellään, pullea, terve, hyväkuntoinen..

Olen saattanut nähdä vielä jonkun kerran sen jälkeen, tai sitten en, mutta sanoisin että välissä oli ainakin vuosi ilman mitään havaintoa, kunnes hän sitten tuli "uutena kissana" patiolle, tämän vuoden tammikuussa..

En tiedä, mitä hänelle oli tapahtunut, että oli päätynyt sellaiseen kuntoon, ja ettei ollut tullut (tai päässyt tulemaan) luokseni aiemmin..

Hänellä oli siis nenässä kasvain, eli kasvojen turvotus ei johtunut pelkästään tulehduksesta.. Mutta lisäksi oli selvää, että hän oli ollut kodittomana ja huonossa kunnossa jo pidemmän aikaa..

Kuitenkin sitten lopulta tiesi minne tulla, kun tarvitsi apua..

Surin tammikuun lopussa Beannaithen kuolemaa, ja nyt kun tajusin, että Beannaithe olikin Pitchy, tavallaan surin hänen kuolemaansa uudelleen - nyt Pitchyna..

(Linkki Facebook-postaukseeni aiheesta - se on englanniksi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.