perjantai 3. elokuuta 2018

Sosiaalinen alkuviikko.. (30/7 - 2/8)


Kiva puutarhakuva alkuun - enemmän tuosta paikasta myöhemmin.. 🌿


Maanantaina menin unkarilaisen ystäväni mukaan kissanruokaostoksille - hän halusi täyttää minunkin kissanruokavarastoni

Ihan ensimmäiseksi menimme kuitenkin Blanchardstownin isoon puolalaiskauppaan, joka oli todella fantastinen.. Se on teollisuusalueella, eli aika pelkistetyn näköinen, mutta valikoima oli ihan uskomaton.. Tuossa yllä kuva ulkopuolelta, pitkine vihannes- ja hedelmähyllyineen..


Yllä n. kolmannes kalatiskistä.. Tuoretavaratiskit olivat tosi upeita - isot valikoimat, kaikki astiat täynnä, tuotteet aseteltu kauniisti esille, ja kaikki oli todella siistiä.. Tuollaista harvemmin näkee irlantilaisissa kaupoissa..

Menin katsomaan, olisiko perunalastuosastolla suomalaisia tuotteita, kun muistin kuulleeni sellaisista puolalaiskaupoissa, ja siellä olikin kaikenlaisia Taffel-pusseja! Olisin ostanut Nacho Cheese Balls -pussin, mutta T nappasi sen ja maksoi sen omien ostostensa ohessa

Sitten menimme Ashbourneen, jossa kävimme ensin Tescossa ja sitten Dunnesissa, joista molemmista ostettiin vielä lisää kissanruokaa, sekä ihmismuonaakin. T tietää nollabudjettitilanteeni, ja halusi täyttää minunkin ruokavarastoni


Paluumatkalla poikkesimme Ratoath Garden Centre -puutarhakeskukseen, jossa on todella kaunis puutarha, iso lampi, ja kilpikonnia.. 🐢🐢🐢

 


Yllä näkyy muutama kilpikonna, tuolla lammen "rannalla".. 🐢🐢🐢

 





Haistelimme kaikki kauppapuolen ruusut.. 😂🌹


Sitten menimme T:n luokse - hän lomailee tämän viikon yksin kotona (ts. kissojensa seurassa), kun perhe on Unkarissa..

Hän halusi paistaa minulle kananmaksaa ja -sydämiä, kun en ollut koskaan maistanut - yksi hänen kissoistaan rakastaa noita pieniä sydämiä raakana, ja ne ovat myös hänen lastensa herkkua (paistettuina, tosin). Kuulemma usein syövät noita sunnuntaiaamupalaksi.


Emme lisänneet niihin mitään - edes suolaa. Ohessa oli vaaleaa leipää ja maustekurkkua. Todella herkullista! Sitten dippasimme myös leipää paistorasvaan, ja hiukan suolaa päälle.. Nom..


T osti puolalaiskaupasta myös latvialaisherkkuja, jotka pidetään pakastimessa, ja ennen syömistä, annetaan sulaa ehkä n. puolen tunnin ajan.. Niissä on ohut suklaakuori, ja sisällä jotain maalaisjuuston tapaista - todella hyvää! Niitä näkyi olevan montaa eri makua, mutta tuo vanilja on kuulemma paras.

Hän on todella tarkka lastensa ravinnosta, eikä anna heille mitään roskaruokaa, tai karkkia missä on kamalasti lisäaineita.. Noissa ei ole, ja ovat muutenkin herkullisia, kun eivät ole ylimakeita.


Sain muutaman mukaani kotiin, joten otin illemmalla kuvan sisällöstä.. Mmmm..


Vaikka mitä ruokaa.. Rashereita, lohta, juustoa, mansikkakermavaahtoa, tiramisua, makrillia.. Patonki, talouspaperia..


Banaaneja, satsumia, em. Taffel-naksuja...


Tescossa oli puoleen hintaan Lily O'Brien's -suklaalevyjä, ja T:n mielestä olisi ollut rikos olla ostamatta.. 😂 Kissanhiekkaa, ja -ruokaa..


 

Ei nyt ihan heti lopu kissanruoka..

Ja sitten Snapchat-naamanvääntöä..



Hirnuin eestinkieliselle tekstille - maisipallid.. 😂😂😂😂😂


 Sohvamaisema dramaattisine väreineen.. Sadepilviä ja aurinkoa samanaikaisesti..

Sitten kirjahylly-selfie..


 

Patio - pitäisi taas poistaa rikkaruohot tuolta laattojen väleistä..


Tiistaina odottelin postin edustalla tovin, kun J oli jossain, ja oli laittanut lapun ikkunaan, että palaisi pian.. County Meathissa kuulemma tullaan sulkemaan muutamia pieniä postin toimipisteitä, joista yksi on rakas pieni paikallisposti Drumree'ssa.. 😭


T asuu Dunshaughlinissa, ja heille oli jaettu paikallisen Supervalun mainoksia, joissa oli ilmaiskuponki, millä saisi kassillisen Supervalun oman merkin ruokia maksutta.. T ei tykkää kys. tuotteista, joten antoi kupongin minulle, ja kävin toki heti tiistaina hakemassa ilmaisen ruokakassin..


Aika reilu satsi ruokaa ilmaiseksi!!! 😮

Tuo lienee heidän kilpailukeinonsa, kun melkein naapuriin aukesi se uusi LIDL - ennen Supervalu oli kylän ainoa ruokakauppa, mutta nyt on kilpailua.. Juttelin asiasta yhden Supervalu-kassan kanssa, ja hänestäkin oli ihan kiva juttu, että nyt on lähi-LIDL, kun on kuulemma jo niin kyllästynyt oman kaupan leivonnaisiin, niin voi nyt hakea jotain erilaista LIDLista 😂


Ostin hiukan maksullisiakin juttuja, kun oli hyviä tarjouksia. Esim. jauhelihapihvejä, jotka laitoin suoraan pakastimeen, yms.

Sitten söin T:n ostamaa savumakrillia - Cuddles tykkäsi myös, mutta Cara vain nuolaisi hiukan, ja poistui paikalta..


Vedin ihan sellaisenaan, kun oli niin hyvää..


Poimin kaikki tarpeeksi pulleat herneet, ja niitä tulikin ihan mukavasti!


Laitoin lisää nippusidetukia entisen kissatarhanurkan köynnöksille.. Jos bambunsiemenet itävät, ja saan kasvatettua niistä jotain, ajattelin istuttaa tuohon nurkkaan bambua..


Ananakset edelleen osin vihreinä..

 

 

Etanat olivat ehtineet salaatin kimppuun..

 



 


Aiemmin saksilla trimmaamani osa niittyä on ihana tuulessa lainehtiva niitty, ja tuolla kauempana niitä ruman syksyisiä kasveja, joita olisi ollut ihan trellis-aitaani asti, ellen olisi trimmannut niiden alkuja ajoissa..




 Toisessa kuvassa banaanileipää oliivilevitteen kera..

 

Ilta-aurinkoa..


Pitelin TabTab'ia, kun olisi hyökännyt GinGin'in kimppuun, ja oli niin raivokierroksilla, että sain hiukan naarmuja.. Aivan ihana pieni enkeli ihmisten kanssa, ihan mukava tyttökissojen kanssa, mutta jos kukaan poikakissa uskaltautuu samaan aikaan patiolle, se on sota.. (Ja TabTab on leikattu!)


Keskiviikkona olin Bray'ssa - etupuutarhan hortensiapuska on edelleen upeana..


Sitten takapuutarhan puolta..

 
 
 

Yllä Thatsitin ja Oimouttaheren haudalla olevaa viidakkoa..


Tuo iso vihreä puska on "Jenin kasvi", eli kanadalainen askarteluystäväni jätti pienen huonekasvinsa minulle, kun palasi v. 2005 Kanadaan, ja kun siirsin sen ulos, niin se on kasvanut siellä isoksi puskaksi - olisi jo ties miten iso, ellen toisinaan olisi trimmannut.. Laitan aina joskus Jenille emailitse tilannepäivityskuvia 😃


Pinkki ruusu on toipunut - viimeksi siinä oli muutamia kukkia, muttei pahemmin tuoksua.. Nyt oli vain yksi kukka, mutta vanha tuttu tuoksu oli palannut. Se on paras ja voimakkain ikinä haistamani ruusu! Leikkasin pienen oksanpätkän mukaani, mutta en usko että saan siitä kasvatettua mitään.. Olisi kyllä kiva saada tuosta kasvatettua oma versio.


Katsottiin Silas Nacita'n videoita Saksasta, missä olivat jossain ihanassa ravintolassa, ja yksi annos oli grillikylkeä.. D tiedusteli, josko mun tekisi mieli grillikylkeä, ja vastasin myöntävästi, kun kuola valui siihen malliin..

D ei malttanut odottaa, että joku tilausravintola aukeaisi, joten meni lihakauppaan ostamaan grillikylkeä - vrt. yläkuvassa näkyvän haarukan kokoon.. Olivat vissiin elefantista peräisin 😂


Aivan mielettömän hyviä - ja tuon annoksen jälkeen oli vielä myöhään illallakin tukala olo!

Katsottiin kiva elokuva - Isle of Dogs. Suosittelen!


Toin muutaman hortensiankukan kotiin..




Torstaiaamuna tein valmiiksi uuniperunat, kun M ja pikkuheppu olivat tulossa visiitille 😃

He toivat munkkeja, joten aloitettiin munkkikahveilla, kun ei ollut vielä lounasaika..


Pikkuhepun ihana rimpsumekko muistutti oman lapsuuteni prinsessahameista..


Menimme Ratoath Garden Centre'iin, eli samaan paikkaan missä olin ollut maanantaina T:n kanssa..




Ajateltiin, että pikkuheppu ehkä tykkäisi kilpikonnista, ja kyllä hän niitä katsoikin, mutta muuten oli hiukan meno päällä, eikä oikein olisi huvittanut olla puutarhakeskuksessa.. 😂

 




Palattiin sitten lounastamaan.. Oli sellainen nihkeään päivään sopiva kylmä lounas, eli niitä uuniperunoita, munamajoneesisalaattia, lohta, tomaattia, keltaista paprikaa, ja salaattia..

Pikkuheppu ihastui pieniin salaatinlehtiin, ja poimin niitä hänelle lisää


Jälkiruuaksi oli ananas- ja banaanipaloja, joiden ylle ripottelin tummasuklaahippuja - suklaahiput kelpasivat, hedelmät jäivät äidille.. 😂


Olohuone on melkein "valmis", joskin telkkarin vierustalla on vielä muutama laatikko sekalaista kamaa..


Snapchat-iloa..

 
 

Illalla aloin seurata uutta sarjaa (Succession), ja tein TV-iltapalaksi minivoikkoja..


Nyt nukkumaan, kun aamulla suuntaan taas moikkaamaan eläinystäviä toisaalla Meathissa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.