maanantai 7. lokakuuta 2019

Lokakuun eka viikko - shoppailua, tuubaa säätä, syksyinen puutarhapäivitys..


Pakko aloittaa loistavalla Midnight-kuvalla 😂 Asiasta enemmän alempana...


Lokakuun alussa, odoteltiin Lorenzoa, joka oli lähestymässä Irlantia..


Tuossa se oli vielä aika hurjana, muttei onneksi tullut meille asti ihan tuolla voimalla!


Olen testannut hiustenpesuvälin pidentämistä, ja se todella tuntuu toimivan! Hiukset tuntuvat ihan puhtailta.. (En ole esim. fuskannut kuivashampoolla, vaikka sellaista onkin valmiina..)


Keskiviikkona oli vapaapäivä, ja alunperin piti tavata yhden kissaryhmätutun kanssa, mutta hänelle tuli este, joten meninkin sitten Naasiin päin - tapasin ekaa kertaa M:n tuoreimman perheenjäsenen


Hän on suloinen


Olen käyttänyt duunissa ammoin Tinahelyn maatalousnäyttelystä ostamaani Regatta-sadetakkia, joka on muuten hyvä, mutta ohutta materiaalia, jonkin verran jo kulunut, ja nyt lopulta repaleina.. Se oli jo valmiiksi kulunut hiukan rei'ille esim. hihansuista, mutta sitten tuli pari hiukan isompaa repaletta, kun jäin duunissa toisinaan kiinni johonkin häkkiovien teräviin kohtiin.. Ja sitten yksi iso koira viimeisteli koko homman, kun hyppäsi halaamaan, ja kynnet olivat aika pitkät, niin takkini meni sellaiseen kuntoon, että duunikaveria nauratti, kun palasi tauoltaan 😂

Koska tulossa oli myrsky, ja muutenkin tähän aikaan vuodesta sataa usein, niin vapaapäivän suunnitelmissa oli ostaa uusi sadetakki.. Mentiin siis M:n ja pikkuhepun kanssa Newbridgeen shoppailemaan - en ollutkaan aiemmin käynyt kys. kaupungissa!

Kuvassa ihailin TK Maxx'in leluosastolta löytynyttä vessalelua.. (En ostanut!)

Vaikka TK Maxx on varmaan kiva vaate-shoppailuun, jos ei etsi just jotain tiettyä juttua, vaan plaraa vaan toiveena löytää "jotain kivaa", niin se ei toimi ollenkaan, jos nimenomaan toivoo tietynlaista vaatetta.. Löysin vain kaksi sellaista takkia, joita olisi edes jotenkin voinut harkita (toinen sattumalta myös Regatta-merkkinen), mutta molemmat olivat liian lyhyitä suojatakseen kunnolla sateelta, eikä kumpikaan mahtunut ryntäiden kohdalta kiinni.. Sitten oli jokunen mahd. parempi vaihtoehto, mutta hinta oli jotain 160 euroa, että ei kiitos!!!

Lopulta sitten onnisti Dunnes Stores'in vaateosastolla - Dunnesista löytyy melkein aina sopivaa vaatetta kohtuuhintaan!

Puolipitkä, suunnilleen A-mallinen ja hupullinen sadetakki, jonka sisäpuolella on helposti kiristettävät piilokuminauhavyöt, joilla takkiin saa halutessaan vyötärön - 25 euroa! 😃 Myös pelkkä nepparikiinnitys toimii loistavasti duunitarkoituksiin, kun takkia voi tarvittaessa helposti avata helmasta, joutumatta askartelemaan esim. kokopitkän vetskarin kanssa..

Takki oli niin kiva, että ostin kaksi - toisen duuniin, toisen vapaa-ajalle.. Duuniversio on melkein musta (sellainen vihertäväntummanharmaa), ja toinen on musta..

Ostin kolmannenkin takin, myös 25 eurolla.. Se on sellainen vaalea pusakkamallinen, jossa mukava t-paitamainen vuori..

Sitten.. 35 eurolla ihanat nilkkasaappaat, joista tosin toisen puolen vetskari ei mahdu kiinni, mutta ovat silti mukavat jalassa, ja tarvitsin jotkut ns. oikeat kengät, kun minulla on vain kaksi paria LIDLin lenkkareita, yhdet vaellusmonot, ja yhdet korkokengät, eli ei ollenkaan ns. tavismonoja.. Tai siis on yksi pari, mutta ne ovat aika rikki..

Ja lopuksi vielä pari 6 euron pakettia alusvaatteita 😃

Kuvia vaatteista alempana..


Mentiin Dunnesin kahvilaan kahville - en edes tiennyt, että lapsille on olemassa babycino


Tunisialainen appelsiinikakku oli aivan ihanaa, ja toi mieleen Tyyne-tädin (mummoni sisko, ja tavallaan kolmas mummoni) tekemän kuivakakun


Pikkuheppu kysyi, josko haluaisin tehdä hänen kanssaan kortteja Tehtiin sitten, ja hän teki minulle tällaisen (En ottanut kuvaa kortista, jonka tein hänelle)


Ihana


Kotona sitten kuvasin ostoksia.. Näitä sadetakkeja on siis kaksi..



Kesken kuvaussession, vuokraisäntä kävi ilmoittamassa, että olisivat poissa kotoa maanantaihin asti, joten voisin parkkeerata portin ulkopuolelle, siltä varalta että tulisi sähkökatko - he kun eivät olisi paikalla avaamassa porttia manuaalisesti, joten en pääsisi autolla minnekään, jos auto jäisi jumiin portin sisäpuolelle.



Tässä ne ihanat nilkkasaappaat Tuo sisempi vetoketju ei siis mene kiinni, kun monot on suunniteltu tikkujalkaisille, mutta ei haittaa, kun ne ovat ihan mukavat, vaikka vetskari olisikin auki.


Alusvaatevalikoimassa ei tällä kertaa ollut mustia..


Lorenzo lähestyi..


Torstaiaamuna, Midnight lähti ihan sattumalta toiseen suuntaan patio-pediltä, ja juoksi eteiseen - sain tilaisuuteni, ja suljin eteisen oven! Olin nimittäin huomannut jossain vaiheessa, että hänelle ennen saapumista laitettu kirppukaulapanta oli jumissa toisen eturaajan alla, ja halusin saada koko virityksen pois.. Nyt tai ei koskaan..


Hän oli hyvin peloissaan, muttei silti yrittänyt kertaakaan purra tai raapia - ei edes sähissyt! Miukui vaan, ja yritti kadota nurkkaan.. Voi pientä..


Lopulta sain sen pannan pois! Päästin heti Midnightin pois eteisestä, ja hän kipitti kirjahyllyn alle..

Tuollaiset kirppukaulapannat pitäisi kieltää kokonaan, ne ovat aivan kamalia.. Siihen tarkoitukseen ehdottomasti vain eläinlekureilta ostettavia spot-on-tuotteita (tai ruokaan laitettavia pillereitä, jos esim. ulkokissoille ei onnistu tippojen laittaminen niskaan..).

Teimme torstaina duunissakin myrskyvalmisteluja, kun kukaan ei oikein tiennyt mitä odottaa.. Kannoimme kaiken irtaimen sisätiloihin, siirsimme pari koiraa suojaisempiin osiin kenneliä, ihan pahimman varalta, jne..


Myrsky olikin aika hurja esim. länsirannikolla, ja muutenkin rannikoilla, mutta meille se oli lopulta vain tyypillinen syysilma, eli yöllä satoi jossain vaiheessa aika rankasti, ja oli jonkin verran puuskittaista tuulta, mutta siinä se.. (Seuraavana aamuna oli kyllä aika paljon katkenneita oksia maalaisteillä, joita pitkin ajelen duuniin, muttei onneksi sen suurempia tuhoja.)


Roskispuljusta tuli muistutus marraskuussa maksettavasta vuosimaksusta.. Vitutti, kun maksu pysyi samana (50 euroa) monta vuotta, kunnes viime vuonna nostivat 65 euroon, ja tänä vuonna 75 euroon! Ensi vuonna lienee satanen, prkl.. Ja tuo maksu ei siis kata mitään, vaan on ihan vain "palvelumaksu" - jokaisesta roskiksen ja kierrätyslootan tyhjennyksestä maksetaan erikseen, ja roskiksen kohdalla, tietyn painorajan ylittävästä osuudesta maksetaan vielä lisämaksu.. Eli tuo vuosimaksu on vain rahaa tyhjästä, mutta sitäkin on korotettava urakalla.. Vittu mitä paskaa.. Toivon heille jokaiselle kroonista persmätää!


Perjantaiaamun piti olla meidän suunnallamme se pahin hetki Lorenzon kannalta, mutta ei onneksi ollut mitään sadetta ja tuulenpuuskia kummempaa..


Ohi meni..


Little Mami aidalla


Pudding, chips & paistettu muna.. 🍳 🍟



Tukka ei mene solmuun, kun nukkuu hattu päässä 😃


Sunnuntaipuhteita - vapaapäivä ja mikroaaltouunin puhdistus 😂


Ystäväni, jonka luona kävimme, kun äiti ja J olivat täällä, kertoi exänsä käyneen auttamassa raksahommissa, ja melkein 10-kiloinen G-kissa, joka tunnetusti kuseksii aina kun vituttaa, ja joka ei pidä kys. hepusta, oli käynyt kusaisemassa hänen kenkiinsä - vaikka S oli nostanut ne "turvaan" pianon päälle..

Niin tarinahan oli pakko kuvittaa.. Tuossa siis ehdottoman anatomisesti korrekti kuva G-kissasta osoittamassa mieltään.......... 😂


LIDLissa oli tuollaisia SECURITY-koiraliivejä.. Myös chihuahua-koossa.. Siis OMG - tarvitsen Security-chihuahuan!!!!!!! 😂😍

Kys. rodusta puheenollen.. Meille tuli vastikään hoitoon sellainen.. Isäntänsä toi koiran, ja kun toimistopuoli oli hoidettu, ja H meni omistajan kanssa hakemaan koiraa autosta, niin omistaja oli kääntynyt H:n puoleen ja kysynyt hänen nimeään.. Saatuaan vastauksen, oli kumartunut puhumaan koiralleen; "No niin, X.. Tämä tässä on H.. Hän pitää sinusta huolta, kun olemme matkoilla.. Tulemme hakemaan sinut Kahden-Kymmenen-Neljän päivän päästä.." (Lausuen päivien lukumäärän hitaasti ja selkeästi, että koira varmasti ymmärtäisi..) 😂


Kävin sunnuntaina ruokkimassa ystäväni kissat, ja kotimatkalla LIDLissa..

Tällä kertaa oikein isot ostokset, kun oli kolme rullaa sitä patterin taakse laitettavaa juttua, tuulilasisuoja autolle (ettei tarvitse sitten talvella joka aamu raaputtaa jäätä lasista), parin viikon satsi ulkokissojen ruokaa, yms..


Cara tulee aina tarkistamaan ostokset, kun tulen kaupasta..


Lopuksi sitten vaan masentavan syksyisiä puutarhakuvia.. Voi kun olisi aina kesä!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.