sunnuntai 7. heinÀkuuta 2024

Lucy on poissa 💔

 


Lucy nukkui pois, tiistaina 18/6/2024 😭💔

HĂ€n oli ikĂ€isekseen (15+) erittĂ€in hyvĂ€ssĂ€ kunnossa, melkein loppuun asti.. Joitakin viikkoja sitten, hĂ€nen takaraajoissaan alkoi taas olla heikkoutta, mikĂ€ aiheutti satunnaista horjuntaa - sama vaiva oltiin kerran aiemmin hoidettu onnistuneesti lÀÀkekuurilla ja levolla, mutta tĂ€llĂ€ kertaa aavistelin, ettei se ehkĂ€ onnistuisi enÀÀ.. Tavallaan tiesin, ettĂ€ tĂ€mĂ€ olisi viimeinen kesĂ€.. 

Haimme vielÀ sen lÀÀkekuurin, mutta Lucyn vatsassa tuntui iso "massa", jota ei lÀhdetty tarkemmin tutkimaan, koska mahd. leikkaukset ja muut rankat hoidot olisivat joka tapauksessa olleet liikaa hÀnen ikÀiselleen koiralle.. PÀÀtimme siis aloittaa hitaat jÀÀhyvÀiset kotona, ja vielÀ siinÀ vaiheessa toivoin, ettÀ saisimme tÀmÀn viimeisen kesÀn yhdessÀ..

Muutamassa pÀivÀssÀ kuitenkin tiesin, ettÀ Lucyn pitÀisi pÀÀstÀ pois.. Ei hÀnellÀ ollut varsinaisesti kipuja (etenkÀÀn lÀÀkityksellÀ), ja hÀn nautti yhÀ elÀmÀstÀ, mutta hÀn ei selvÀstikÀÀn pystynyt olemaan mukavasti kovin pitkiÀ aikoja kerrallaan, vaan saattoi esim. nukkua 2-3 tuntia yhdessÀ pedissÀ, jonka jÀlkeen halusi vaihtaa petiÀ ja asentoa, jne.. Aiemmin, hÀn oli nukkunut tyytyvÀisenÀ samassa pedissÀ ja asennossa useita tunteja putkeen..

Lucy ei enÀÀ viimeisen viikon aikana oikein innostunut aamupalasta, saati tutusta ruuasta, josta hĂ€n oli aiemmin tykĂ€nnyt.. Ostin siis kanan nahattomia rintafileitĂ€, joita kokkasin air fryerilla, paloittelin pieniksi suupaloiksi, ja sekotin veden kanssa, ja johan maistui! đŸ„Č 

Viimeisen viikonlopun aikana, varasin netitse sen vaikeimman klinikka-ajan tiistaiksi, ja olin yhteydessĂ€ lemmikkikrematorioon.. 

Vietimme viimeiset pĂ€ivĂ€t mahdollisimman tavallisesti, otin paljon kuvia, kirjoitin hĂ€nelle monen sivun kirjeen, jonka sisÀÀn laitoin omia hiuksiani - pala Mamaa.. Trimmasin Lucyn hĂ€ntĂ€puuhkaa - pussitin hiukan fyysistĂ€ Lucya talteen, omaksi aarteekseni.. Otin valmiiksi yhden hĂ€nen suosikkivilteistÀÀn.. Ja viimeisenĂ€ aamuna, poimin pienen kukkakimpun hĂ€nen omasta rakkaasta puutarhastaan.. 

Menimme tutulle klinikalle, ja teimme vielĂ€ pienen kĂ€velylenkin siinĂ€.. Sitten saimme viettÀÀ hiukan aikaa yhdessĂ€, toimenpidehuoneessa, kunnes oli aika pÀÀstÀÀ Lucy vapaaksi tĂ€stĂ€ maailmasta.. 

Pidin hĂ€ntĂ€ sylissĂ€ni, silittelin, ja kuiskasin hĂ€nelle rakkauttani.. Ja sitten hĂ€n oli poissa.. 😭💔 

Pidin hĂ€ntĂ€ vielĂ€ jonkin aikaa sylissĂ€, kunnes kÀÀrin hĂ€net pariin omaan vilttiin, ja kannoin hĂ€net autoon.. Halusin viedĂ€ hĂ€net itse krematoriolle - viimeinen ajelumme.. 

Trim on n. 20 minuutin ajomatkan pÀÀssĂ€, ja lemmikkikrematorio on pienen teollisuusalueen pÀÀdyssĂ€.. HeillĂ€ on siellĂ€ asiakkaille vain pieni huone, jossa valikoima uurnavaihtoehtoja, yms., sekĂ€ pöytĂ€, ja erillinen taso, jolle tuhkattavaksi tuodun lemmikin voi laskea.. 

Sain olla Lucyn maallisen majan kanssa yksin, kun kÀÀrin hĂ€net siihen erikseen valitsemaani vilttiin, ja laitoin tassujen vĂ€liin kirjeeni, hiukseni, ja sen kotipuutarhasta poimitun kukkakimpun.. (Sovimme henkilökunnan kanssa, ettĂ€ he voivat sen verran avata vilttiĂ€, ettĂ€ saavat otettua tassunjĂ€ljen, jonka saisin muistoksi - sitten he kÀÀrivĂ€t viltin taas kiinni..) 

Sovimme, ettĂ€ hakisin Lucyn uurnan seuraavana pĂ€ivĂ€nĂ€, ja lĂ€hetin illalla emailitse valitsemani kuvan (yllĂ€), jonka he printtaisivat valitsemani uurnalaatikon kanteen.. Kuva on otettu maanantaina 17/6, eli Lucyn viimeisen kokonaisen pĂ€ivĂ€n aamuna.. 

Kun olin peruuttamassa pois parkkipaikalta, toinen auto saapui juuri, ja pysĂ€htyi taakseni - olin kertonut Lucyn edellisen omistajan tyttĂ€relle (entisen pomoni vaimo), ettĂ€ Lucy lĂ€htisi nyt edellisen mamansa luokse, ja M tiesi aamun aikataulun, joten hĂ€n pÀÀtti tulla suremaan yhdessĂ€ 😭💔 Halasimme ja itkimme, ja pÀÀtimme ajaa Dunshaughliniin kahville. Se oli sikĂ€li hyvĂ€ pÀÀtös, ettĂ€ jouduin matkalla varmistamaan ettĂ€ hĂ€n pysyisi takanani, kun hĂ€n ei tunne aluetta - keskityin siis siihen.. Kun olimme kahvilassa, valkoinen höyhen leijaili ikkunan ulkopuolella.. đŸ€✨

Keskiviikkona hain Lucyn uurnan - se oli aseteltu kauniisti krematorion pöydĂ€lle, ja vasta kun olin nĂ€hnyt sen, sekĂ€ tassunjĂ€ljen, he pakkasivat kaiken kauniisti.. Oli kaunis aurinkoinen pĂ€ivĂ€, ja ajoin maisemareittiĂ€ (Dunsanyn kautta) kotiin.. 

En halua Lucyn uurnan kerÀÀvĂ€n pölyĂ€, joten se on nyt isommassa muistolaatikossa, missĂ€ on muutakin Lucyn tavaraa.. 

Kotona on yhĂ€ kaikenlaista Lucyn tavaraa, joita en ole palannut pois.. Grooming-setti, joita en tarvitse kissojen kanssa, mutta ehkĂ€ joku tuttu koira tarvitsee joskus pientĂ€ trimmausta.. Hipaisen myös ohimennen Lucyn pinkkiĂ€ sadetakkia, jonka varmasti pakkaan joku pĂ€ivĂ€ hĂ€nen muiden vaatteidensa kanssa talteen.. Ja jonkin verran koiranruokaa ja herkkuja, jotka saatan laittaa puutarhaan kettujen iloksi.. 

Kaikista elĂ€mĂ€ni menetyksistĂ€, Lucyn kuolema on ollut ehdottomasti vaikein, koska hĂ€n oli monen vuoden ajan niin kokonaisvaltaisesti riippuvainen minusta, ja toi jokaiseen hetkeen niin paljon iloa ja rakkautta.. 

Vaikka minulla on yhĂ€ kolme sisĂ€kissaa, sekĂ€ puutarhakissat, joita kaikkia rakastan ihan yhtĂ€ paljon, he ovat kuitenkin itsenĂ€isempiĂ€, enkĂ€ selosta heille koko ajan kaikkia puuhiani, kuten selostin Lucylle.. Kotona on nyt niin kovin hiljaista, ilman omaa selostustani, ja ilman Lucyn ihania ÀÀniĂ€ - terhakkaa kipitystĂ€, nuuhkimista, tuhinaa, kuorsausta, ja haukkumista aina kun hĂ€n halusi jotain, tai aina kun Mama poistui huoneesta.. Lucy ei kuitenkaan haukkunut, kun olin poissa kotoa - aina kun tarkistin lemmikkikamerasta tilanteen, koko porukka oli olohuoneessa unten mailla 💕 

Itken edelleen vuolaasti, monta kertaa pĂ€ivĂ€ssĂ€, kun on vaan niin sanoinkuvaamattoman iso ikĂ€vĂ€, enkĂ€ voi kĂ€sittÀÀ, ettĂ€ en enÀÀ koskaan saa yhtÀÀn hetkeĂ€ Lucyn kanssa.. Samalla haluan myös muistaa niin paljon kuin mahdollista, ja kirjoittaa yksityiskohtia muistiin, ettĂ€ muistaisin ne tarkasti vielĂ€ vanhuksenakin, jos saan itse elÀÀ niin kauan - ajattelin nyt aluksi tĂ€hdĂ€tĂ€ vaikka 100-vuotiaaksi.. 

On kuitenkin hyvĂ€ olo Lucyn puolesta, joka on nyt ikuisesti vapaa kaikista kivuista ja epĂ€mukavuuksista, ja jĂ€lleen yhdessĂ€ edellisen mamansa kanssa, parhaan kissakaverinsa, Dippy'n kanssa, jne.. Sitten joskus, olemme kaikki taas yhdessĂ€ ✨ 

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kommentti nÀkyy blogissa vasta, kun se on hyvÀksytty. Tarkoituksena on vÀlttÀÀ spam-kommenttien pÀÀtyminen blogiin.