torstai 1. joulukuuta 2016

Jatketaan makaronilaatikosta..


Alkuun muutama The Simpsons: Tapped Out -kuva. Siis se puhelinpeli, jota olen pelannut muistaakseni kolmisen vuotta - alkaen siitä, kun vielä Bray'ssa asuessani ostin LIDLista halpa-tabletin =D


Yleensä pelaan tuota kerran päivässä - just ennen nukkumaanmenoa. Jos pelissä on menossa joku kausiteemajuttu, saatan pelata muutamankin kerran päivässä. Siihen menee jokunen minuutti kerrallaan, paitsi jos sattuu vaikka pistämään Springfieldinsa ihan uuteen uskoon, voi mennä kauankin..


Kesti iät ja ajat kerätä tarpeeksi donitseja, että sain ostettua Crazy Cat Lady -talon (Huomaa ikkunassa oleva kissa - sain otettua kuvakaappauksen just kun kissa oli hyppäämässä ulos..)


Tähän taisin viimeksi jäädä - eli se makaronilaatikko, jonka jämät vetäisin perinteisesti ketsupin kera =D (Useimmiten popsin kyllä ilman ketsuppia, kun se tappaa aika tehokkaasti muut maut.. Mutta tuo on sellainen "paluu lapsuuteen" -yhdistelmä, mitä pitää aina joskus popsia.)

Toisessa kuvassa hups-tilanne.. Piirtelin kolmisormiotuksia, kun ihmettelin jotain outoa palaneen hajua.. Joo.. Lehtiön kansi lepäsi tuikkujen päällä.. Voittajaolo =D


Charlotta the Green Cat..


Kyyhkypari, ja toisessa kuvassa Little Mami punaisen pennun kanssa.. En ole vielä nimennyt pentuja - nimeän sitten kun tutustumme hiukan paremmin.

 

Tuossa oli ruisleipää pippurisalamin ja maustekurkkujen kera.. Nykyisin harvemmin juon maitoa sellaisenaan, mutta jos on menossa vanhaksi, niin koitan juoda pois ennenkuin happanee. Paheksun elintarvikkeiden tuhlaamista, ja yritän aina käyttää kaiken mitä ostan / saan, mutta aina ei onnistu =/

(Esim. tänään kävin kaupassa ja ostin kaksi pakkausta tomaatteja, kun olivat "kaksi kahdella eurolla" -tarjouksessa.. Huomasin vasta kotona, että toisen päiväys oli umpeutunut jo eilen.. Tomaatit olivat toki edelleen ihan OK, mutta huuhtelin ne vesi-etikkaseoksella, että toivottavasti eivät ehdi homehtua ennenkuin tulee käytettyä!)


Telkkarin suhteen on ollut hiukan orpo olo, kun MasterChef Australia loppui reilu viikko sitten. Sitähän tuli seurattua useampia viikkoja, jokaisena arkipäivänä, ja loppua kohti suretti aina kun kuka tahansa eliminoitiin.

Olin tiennyt voittajan ennakkoon jo monta viikkoa, kun ohjelman Facebook-sivun logossa oli hänen kuvansa, mutta myös finaali oli silti jännittävä, ja oma suosikkini tuli toiseksi =)

Hepusta tuli jo heti alkujaksoissa suosikkini, koska hänestä tulee aina mieleen vaarini nuoruudenkuvissaan =D

Olen katsonut satunnaisia jaksoja myös MasterChef US ja UK -versioista, mutta ei vaan jaksa kiinnostaa..

Amerikkalaisversiossa kokataan aivan liian helppoja juttuja, tuomarit vaikuttavat epäkiinnostuneilta, ja vain Gordon Ramsay (joka on siis britti) antaa edes jotain rakentavaa palautetta, kun muiden tuomareiden kommentit ovat tasoa: "ihan kiva", tms. Lisäksi, kilpailijat ovat inhottavia selkäänpuukottajia, jotka toimivat strategisesti ja voitonhimoisesti. Todella epämiellyttävä sarja.

Brittiversiossa taas taso on Australiaan verrattuna todella kotiruokamainen, eli teknisesti ei oikein mitään vaikuttavaa, ruuan asettelu lautaselle vaikuttaa aika brutaalilta ja merkityksettömältä, ja muutenkin koko sarja on aika laimea.

Odotan innolla seuraavaa aussikautta. Siellä taso lähtee hurjaan nousuun jo ihan ekoista jaksoista, ja kilpailijat tukevat aidosti toisiaan, myös silloin kun kisaavat ihan suoraan toisiaan vastaan, eli esim. ryhmäjutuissa ja eliminaatiojaksoissa. Ja tuomarikolmikko on aivan loistava!


Viime viikon torstaina olin taas Naasin liepeillä - kuvassa pikku-F:n monot.. =D


Kissa-M loikoili eteisen sohvalla =)


M teki lounaaksi ihanaa broccoli-gratiinia, paistettua halloumia, ja salaattia - nom.. =)


Jälkiruuaksi suklaakakkua, missä oli kookosta - nom.. =)


Kissa-A nautti auringosta..

Uk oli tilannut tuoreen selfien, johon ei kuulemma saanut laittaa mitään filtteriä, niin otin sitten tuollaisen ja viskasin luuriinsa =) (Nimim. krooniset silmänaluspussit)


Seuraavana aamuna heräsin tuollaiseen näkyyn. Kissat odottelivat aamupalaa, muttei ollut vielä niin hoppu, että olisi pitänyt aktiiviherättää Mama..


Little Mami ja punainen pentu odottelivat aamupalaa kissatarhan katolla..

M oli antanut mulle kakkua mukaan, ja tein siihen pikaisen suklaamömmön seuraksi =D


Auringonlaskukuva..


Lauantaina oli taas X Factor -ilta.. Otin joulukuusenkin jo esille =D


Tuli hankittua pari kumia ja terotinta, kun ei niitä kotona olevia ole löytynyt :o

Olin alunperin meinannut mennä lauantaina Bray'hin, mutta kun tiistaina oli mentävä erikoislekurille sinne päin, niin päätin mennä samalla myös Bray'hin, ja pysyin viikonlopun kotioloissa.

SuperValussa oli vitosella kaksi yhdeksän kanankoiven pakkausta, joista kokkasin ekat lauantaina. Marinoin tovin öljyssä, hunajassa, chili-kastikkeessa, ja sekalaisissa mausteissa, ja viskasin sitten uuniin. Hyvää oli. Ohessa salaattia.


Minä seurasin X Factoria, Cara katsoi minua.. =D


Jämäkoipia..


Tunnelmakuva ilman kattovaloja.. (Ei vieläkään omia tauluja seinillä, kun pitäisi ensin ostaa ja sijoittaa ne kirjahyllyt..)


Tuollainen neljä kuvaa kerralla -rutiini tuntuu toimivalta.. Eli kun on neljä kolmisormiotuskuvaa maalausvalmiina, maalaan ne vuorotellen, yksi väri kerrallaan..

Makuuhuoneessahan olisi ihan kelpo työpöytä, muttei sopivaa valaistusta, ja edessä vain valkoinen seinä. Pöytä on myös osa kissojen reittiä, eli sohvapöytä toimii paremmin..


Bombay Pantryn dippikupit kansineen ovat käteviä maali- ja vesiastioita =D


Maanantaina sain taas paketin =D Ja äidin leipomia pipareita


Joulujuttuja.. =)


Kokkasin ne loput kanankoivet samalla tavoin, kun eka satsi oli niin onnistunut. Nam.


Tiistaina oli klo 9:00 aika erikoislekurille, St. Vincent's -sairaalassa. Sinne on periaatteessa n. 30-40 minuutin ajomatka - aamuruuhkassa kesti melkein KAKSI TUNTIA..

Olin antanut itselleni reilusti aikaa, eli lähdin kotoa pian 7am jälkeen, mutta M3 mateli, ja M50 oli kuin pitkä parkkipaikka.. Kello oli lopulta 9:01, kun käännyin sairaala-alueelle, ja sitten piti vielä ajaa parkkirakennuksen katolle asti, kun koko talo oli täynnä - sain katolta viimeisen vapaan paikan.

Olin vartin myöhässä, kun ehdin oikean osaston respaan asti, mutta ei heitä haitannut ollenkaan, ja piti sitten lopulta odotella melkein kymmeneen asti, ennenkuin pääsin sinne lekurille!

Imusolmuke on melkein normaali, eli erikoislekuri ei ensin edes löytänyt turvonnutta kohtaa, ennenkuin ohjeistin. Sanoin melkein peruneeni koko ajan, mutta ajattelin nyt kuitenkin tarkistuttaa, kun oli annettu aika.

Hän totesi sitten, että turvotusta on vaan minimaalisesti, mutta kun se oli ollut niin monta kuukautta turvoksissa, niin halusi lähettää minut ultraäänitutkimukseen, jonka jälkeen pitää sitten rimpaista tuonne ja pyytää uusi aika. Ultraäänestä lähettävät kirjeen, kun ovat antaneet sitä varten ajan. (Inhottaa jo valmiiksi, että tulossa on ainakin kaksi lisäreissua kys. sairaalaan - ihan liikennesyistä.. Taidan seuraavilla kerroilla ajaa Bray'hin, ja mennä DARTilla ja kävellen..)

Positiivinen yllätys oli se, ettei tuo käynti maksanut mitään! =D (Paitsi €4.80 parkkimaksu)

Ajoin sitten Bray'hin.


Olin tehnyt aamulla omat voikot mukaan, eli nälkä tuli vasta illemmalla. Tilattiin kiinalaista. Nom.


Sain extra-keikankin =D Tuota ennen oli tullut jo pari alustavaa tiedustelua, joista ekaan jouduin vastaamaan kieltävästi, kun olen kys. saippuassa joskus ammoin pari kertaa extraillut, ja sinne pitää olla neljä omaa asua mukana - en olisi ehtinyt pyykätä tarpeeksi asuja seuraavaksi päiväksi.

Tämä on jouluaiheiseen elokuvaan, joka ilmestynee joskus vuoden kuluttua. En voi sopimussyistä paljon enempää aiheesta sanoa, mutta Google tiesi kertoa, että yksi filkan isoista nimistä on legendaarinen näyttelijä, joka oli vuosikymmeniä sitten tietyn laulavan itävaltalaisperheen isä.. (Voi kun sattuisi samaan aikaan kuvauksiin!)

Kävin keskiviikkona sovittamassa asuani, ja mietin että viktoriaanisilla sinkkunaisilla oli varmasti vaikeaa, jos ei ollut varaa palvelusväkeen - ei niitä korsetteja ja vaatekerroksia saisi mitenkään omin voimin päälle ja pois! Ja se pelastusrengasmakkara vyötäröllä (hameen alla) - hihitin mielikuvalleni, missä viktoriaaniset naiset ovat joutuneet veden varaan, ja kelluvat vyötäröstä ylöspäin, jalat ja hameenhelmat veden alla vipattaen =D

Kuvausten aikana tulee olemaan ilo käydä vessassa - not.

Oli kuitenkin ihanan kotoisaa palata noihin kuvioihin. Olin kolme vuotta tauolla, mutta tuntui etten olisi ollut ollenkaan poissa. Eikä ollut edes ketään tuttuja paikalla. Siellä on vaan ne omat kuvionsa.


Linnut langalla.. Kuin nuotteja =)


Keskiviikkoiltana katsoin Nigel Slaterin joulukokkailuohjelmaa, ja kuolasin ensin joulukalkkunaa, sitten ruusukaalia.. Piti käydä tonkimassa pakastinta, ja muistin oikein - siellä oli pussi ruusukaalia! =D Viskasin mikroon ja popsin koko satsin. Odotin mielenkiinnolla torstaita, mutta ei noista mitään suurempia kaasupäästöjä seurannut, ihme kyllä! =D


Torstaiaamuna oli ollut tarkoitus mennä M:lle, mutta siellä oli lapsi kuumeessa, joten oli parempi kaikille perua visiitti. Heräsinkin sitten tuollaisiin talvimaisemiin, eli ei olisi muutenkaan ollut paras mahdollinen ajokeli!


Huurre alkoi jonkin verran sulaa vasta myöhään iltapäivällä, mutta sumu ei poistunut koko päivänä - muuttui vaan sakeammaksi iltaa kohti.



Auringonlaskukin oli sumuinen kokemus - kuva sohvalta otettuna..


Joulukuun ekana päivänä pääsi aukomaan kalentereita =D

Yksi on tuossa keittiön kaappien kahvoilla, muut roikkuvat olohuoneen ovissa..


Nämä kaksi kalenteria ovat suosikkejani..


Kivoja nämäkin, mutta tuon tonttukalenterin luukut ovat todella vaikeasti avattavissa. Jopa veitsen kanssa oli hankalaa.


Oli käytävä kaupassa. Ostin vitosella ison kanan, mutta kokkaan sen vasta huomenna, kun tänään vedin niin ison pinon lohiruisleipävoikkoja =D

Ihmettelen tuota SuperValun "halpalohta".. Siellä on siis montaa sorttia kylmäsavulohta, joista ne muut ovat hinnaltaan n. €40/kg. Tuo on vain €12-€16/kg (€2.79/pkt). En tajua miksi, kun se on ihan yhtä hyvää kuin ne kalliimmatkin! En ikinä raaski ostaa niitä kalliimpia, eli ostan kylmäsavulohta vain silloin kun on tuota halvempaa =)

Unohdin katsoa pussista, mitä tuo kovin litteä ruisleipä oli, mutta se oli tosi hyvää!


Yksi punarintakavereistani =)


Ja punainen pentu, joka rohkeni tulla jo ihan itsekseen aterioimaan perhelautaselta




Tässä isoveli, GinGin - huomaa kuvassa myös Cuddles, ikkunaheijastuksena =) Katsoo oikealle..

2 kommenttia:

  1. Moi. Tää sun blogi on ensimmäinen jota aikoinaan aloin lukemaan vuosia sitten. Harvemmin olen kommentoinut mutta lukemassa käyn melkein päivittäin. Mun oli pakko käydä lataamassa toi Simpson itellekin ja nyt oon ihan nalkissa peliin... 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on kyllä koukuttava peli - varsinkin sitten kun on pelannut kauemmin, ja aluetta, rakennuksia ja hahmoja on kertynyt enemmän! :)

      Ja kiva että seuraat edelleen blogiani - kiitos :D

      Poista

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.