sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Viikonlopun sekalaiset


Oli taas kaunis iltataivas, loppuviikolla..


Välipalahetkiä.. Brie'tä ja teetä.. Piparia ja kaakaota..


Aamutunnelmia Caran kanssa.. Kirjan nurkkaan on niin kiva hangata suunpieliä =)

(Haukuinkohan jo Vares-kirjat? Siis luin toisen sellaisen, ja koko kirja oli kuin suomalainen kapakkaselittäjä.. Se eka oli ihan samaa tuubaa.. Taidan käyttää askartelumateriaaliksi.)


Ohikulkevia pilviä..


Ja sitten kokkaussessio =D

Ostin siis vitosella kanan, enkä ollut ikinä ennen kokannut kokonaista sellaista, joten googletin hiukan ohjeistusta miten kauan olisi pidettävä uunissa, jne.. (Onhan se siinä pakkauksessakin mainittu, mutta googlettaminen on vähemmän sotkuista.)

Käytin sitten tätä Jamie Oliverin ohjetta, kun mulla sattui olemaan sitruuna, mutta muuten oli hiukan eri vihannekset ja yrtit.

Poimin omasta yrttipenkistä persiljaa ja orange thyme - tuota kolmatta en edes tiedä =D Sitten oli kuivaversioina purkista basilikaa ja rosmariinia.


Pilkoin pellille porkkanaa, palsternakkaa, ja sipulia (scallions) - hiukan yrttejä mukaan, öljyä päälle, ja ripottelin valkosipulijauhetta, kun mulla ei ollut tuoretta valkosipulia.


Sitten kana siihen päälle, puukotettu sitruuna ja kasa yrttejä kanan sisään, öljyä, merisuolaa, mustapippuria, chilli-jauhetta, ja valkosipulijauhetta kanan pinnalle, ja koko satsi uuniin 1h 20min. (Puolessa välissä lisäsin hiukan vettä pellille.)


TODELLA hyvää

En yleensä tykkää sitruunan mausta ruuassa, mutta tässä sitruuna ei oikeastaan maistunut ollenkaan, vaan oli kosteuttamassa kanaa. Nuo vihannekset olivat aivan ihania - varsinkin ne reunoilla olleet, jotka olivat hiukan palaneita. Palaneet kohdat olivat ihanan rapeita, ja mausteet olivat just kohdallaan..


Avocado-voikkoja, nom.. Tuo oli sellaista ruisleipää, missä oli paljon siemeniä, ja sekin oli tosi hyvää!


Jouluista..


Kylppärissäkin on taas kattovalo! =D Mulla siis ei ole taloustikkaita, ja vaikka olisikin, maailma menee ympäri jos koitan vaihtaa kattolamppua, eli piti pyytää taas vuokraisäntä apuun.

Ihmeteltiin miten kärpäset pääsevät kuolemaan lamppukuvun sisälle, kun siinä on sellainen kumijuttu, ettei sinne pitäisi päästä mitään ötököitä..


Samaa kanaa taas =)


Olisi kiva poltella enemmänkin tuikkuja, mutta sohvapöytä on ainoa turvallinen paikka, ja tarvitsen pöytää muuhunkin..


Korkkasin viime vuonna joululahjaksi saadun huulipunan =D En siis normaalisti käytä huulipunaa.


Pipareita, nom.. Toisessa kuvassa oli Little Mami kahden pennun kanssa aamiaisella. Pennut ovat jo melkein emonsa kokoisia! Emo onkin hyvin pienikokoinen..


Kyyhkyset..




Tällä kisulla on koti lähialueella. Käy joskus harvoin patiolla - nyt on käynyt taas parina päivänä..


Perheateria..


Enpä olisi uskonut näkeväni Sky News'illa isävainaan entistä kantakuppilaa :o


Luin ekat uutiset tuosta Imatran ammuntatapauksesta jo tuoreeltaan, kun olin vielä valveilla, mutta kuvittelin että se olisi jotain paikalliskriminaalien touhua.. Ei sitten ollutkaan.

Aivan järkyttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.