perjantai 22. joulukuuta 2017

Selkä huutaa hoosiannaa, jne.


Laitan nyt vain yhden kuvan, kun loput ovat edelleen puhelimessa ja kamerassa..

Viikkotiivistelmä;

Maanantaina oli tapaaminen Trim'issa, ja matkalla oli ratsia. Aina kun tässä maassa näkee miehen, joka näyttää mursulta, voi olla ihan satavarma, että se on totaalinen kusipää. Niin tälläkin kertaa, ja sakot tulossa joskus alkuvuodesta - yksin ajamisesta. (N. puoli maata ajaa L-kortilla, ja vaikka yksin ajaminen on periaatteessa laitonta, niin ei siitä yleensä sakoteta, saati edes sanota mitään.. Itsekin olen ollut monessa ratsiassa, eikä se ole ollut koskaan ongelma..) Että hyvää joulua vaan, prkl.. Ja sitten sain kuitenkin jatkaa ajamista, eli tarkoituksena oli vaan nylkeä rahat pois. Palasin varmuuden vuoksi toista reittiä kotiin..

Trim'issa kävin myös LIDLissa, josta oli tarkoitus hakea vain halpaa kissanruokaa ulkokissoille, mutta siellä olikin fantastisia ruokatarjouksia, joten sain seuraavat ostokset alle 15 eurolla:
Kaksi hunajamelonia, kaksi ananasta, kaksi pussia ruusukaalia, kaksi pussia porkkanoita, kaksi pussia pikkuperunoita, soodaleipää, chili-focaccian, patanautaa (Cuddlesille), ja kymmenen purkkia kissanruokaa >>> Yht. €14.88

Tiistaina menin Carrickminesiin hakemaan IKEA-ostokseni (ei tarvinut maksaa edes sitä hiukan budjetin ylittänyttä osaa - jee!), ja sitten suoraan Bray'hin. Onneksi tulin ostaneeksi IKEAsta lihapulla-dealin (pussi lihapullia, röstiperunoita, ja kaksi pussia kermakastikejauhetta), kun D:lla ei ollut ruokaosastolla oikein mitään - aloitettiin sitten syömällä em. muonaa. Kastikkeesta tuli ihan hyvää maidollakin, kun ei sattunut olemaan ohjeessa mainittua kermaa.

Sitten jatkettiin remppaamista ja siivoamista. D tapetoi viimein sen eteisen ison seinän (muut seinät eivät tarvineet alustapettia, ja oli jo maalattu), ja minä avustin siinä, sekä pesin hellan, joka oli aika hurjassa kunnossa.. Mm. alemman uunin pohjalta vetelin remonttilastalla sellaista sentin paksuista kerrosta rasvaa ja palanutta materiaalia.. Mutta puhdasta tuli, lopulta! Sitten raivasin keittiön kaappeja, joissa oli sekalaisia kuppeja sun muuta varmaan 80-luvulta asti koskemattomina.. Sinne jäi jopa tyhjää tilaa! (Niitä raivattuja kuppeja en ehtinyt edes putsata, vaan laatikoin ja vein ullakolle, josta ne voi joskus raivata eteenpäin..)

Käytiin myös hiukan shoppailemassa, illemmalla. Mentiin ensin mäkkäriin, joka oli aika täynnä - vissiin jonkun lapsen synttäribileet.. (D käy siellä suht. usein, ja kauhistuin kun hän kertoi että ainakin Bray'ssa on ihan standardia, että lapset käyvät ennen koulua mäkkäriaamiaisella!!! Eikä vain sen ikäiset, jotka osaavat käydä omin päin, vaan äidit tuovat pienempiä koululaisia sinne aamiaiselle, niin että paikka on tiettyyn aikaan aamusta aivan tukossa! Ihmettelen, ovatko nykyvanhemmat niin uusavuttomia, vaiko laiskoja, ettei lapsille saa tarjottua kotona edes terveellistä aamupalaa - ja jatkuva mäkkärimuona on aika kallistakin..)

D osti kalkkunakuljetusta varten muovilaatikon - mennään joulupäivänä porukalla Greystonesiin, ja viedään kalkkuna mukana, kun yksi kalkkuna ei riitä koko porukalle.. Lisäksi muutamia lamppuja, jatkojohtoja, pienet lautaset, yms..

Oli tosi paranoidi olo ajaa kotiin, kun koko ajan vilkuili josko jossain olisi taas ratsia.. (Jouluaikaan tykkäävät sakottaa oikein urakalla, ettei vaan kukaan voisi nauttia joulusta..)

Vasta kotona ehdin tutkia IKEA-ostoksiani paremmin. Olen tosi tyytyväinen niihin, ja kokosin saman tien sen vaatekaapinkin - kyseessä on siis sellainen kevyt valkoinen "telttakangasmainen" vaatekaappi. Kokosin sen alakerrassa, ja kannoin sellaisenaan yläkertaan - makuuhuoneen kattolamppu kun ei edelleenkään toimi.. (En saa itse vaihdettua lamppua, kun se on niin korkealla..)

Keskiviikkona oli tarkoitus siivota kotia urakalla, mutta ensin piti toki ommella ne IKEAn kylppärimatot tyynyliinaksi (käsin), ja sitten jäin katsomaan jouluelokuvaa, joten siivoaminen oli aika vähäistä, ja päätin imuroida aamulla ennen M:n ja F:in tuloa...

Torstaina heräsin sitten klo 7, ja aloin siivota urakalla. M & F olivat tulossa ehkä puolen päivän tienoilla, ja ajattelin laittavani ruuan valmiiksi uuniin siihen mennessä, mutta siivotessa menikin sitten enemmän aikaa kuin suunnittelin! Onneksi se kasvisvoittoinen uuniruoka on nopea laittaa uunivalmiiksi.. Käytin ekaa kertaa IKEAn Förtrolig-vuokaa uunivuokana - olin aiemmin jo paloitellut hunajamelonin ja ananaksen sellaiseen pienempään vuokaan, joka on jääkaapissa, mistä saan kätevästi valmiiksi paloiteltua hedelmää aina kun huvittaa


A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Tällä kertaa laitoin em. ruokaan punasipulia, valkosipulia kokonaisina kuorittuina kynsinä, porkkanaa, perunaa, punajuurta, ruusukaalia, kanttarellimuikkuja (purkista), feta-juustoa, ja mietoa valkoista cheddaria.. Ne tavalliset mausteet, paitsi unohdin laittaa makeaa chili-kastiketta, mutta tuli silti ihan hyvää..

Noista kantterellimuikuista.. 😀 Olin ottamassa purkkia kaapista, ja luin väärin - nauroimme sitten kanttarellimulkuille 😂 Sitten myöhemmin, kun oltiin jo syömässä, hirnuttiin samaa asiaa, ja just kun olin maininnut sen, lusikkaani sattui sellainen pieni kanttarelli, joka nyt ei ainakaan muistuttanut muikkua...... 😂

M:n ja F:in lähdettyä, kissat palasivat hiljalleen alakertaan.. Cuddles-raukka ei ollut vieraiden aikana uskaltautunut päiväkakalleen, joten teki sitten illemmalla sellaisen todella aromikkaan torstaitiivistelmän... 💩

Huomenna (ts. tänään) vaihteeksi Bray'hin, jossa viimeinen siivous ennen "lasten" tuloa 😃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.