sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Marraskuun alkua, ensiapukurssilla (mallia koirat ja kissat), yms..


Alkuun puhelinkameravaljuja syysvärejä - oikeassa kamerassa on muistaakseni parempia versioita, mutta en nyt jaksa netittää niitä, kun haluan ehtiä nukkua tarpeeksi ennen aikaista duuniaamua..


Marraskuun ensimmäisen päivän kuvia.. Aurinkoista! Vietin vapaapäivää kys. torstaina.


Cuddles tarkkaili TabTabia (ekan kuvan oikeassa alanurkassa..)


Leivoin banaanileipää, kun banaanit alkoivat olla jo nestemäisiä..

 

Cuddlesin supermukava nokostelupaikka.. N. kymmenen sentin levyinen reuna.. Tuossa vieressä olisi siis huomattavasti reilumman kokoinen pinta kokonaan vapaana.......


Nämä tarjouksessa olleet kylkipalat olivat aika pettymys - melkein pelkkää luuta..


Uunivoikkoja ja tavisvoikkoja..


Sitten taas aikainen duuniaamu..


Aika paljon mikroaterioita, sekä pikaisesti uuniin viskattavia ruokia, kun duuni on rapakuntoiselle sen verran rankkaa, ettei vaan jaksa seisoa keittiössä kokkaamassa itse jotain..


Selviytymispaketti!

 

LIDL mokasi - joulupukin osoitteeksi oli laitettu Pohjoisnapa........ 👾


Marraskuun ekana lauantaina menin pomon vaimon kanssa koiraensiapukurssille Celbridgeen! (Pomo kustansi kurssin, jee!)


CPR-koiria, joilla harjoiteltiin, onko se nyt tekohengitys ja sydänhieronta suomeksi, en muista, enkä jaksa googlettaa.. Mutta todella loistavia tekokoiria, joilla harjoittelu poisti sellaisen "pelon", että jos joutuu oikeasti tilanteeseen, missä on avustettava haavoittunutta koiraa, joka ei hengitä.. Noilta koirilta pystyi tuntemaan myös pulssin, kunhan joku "pumppasi" pulssia.


Potilaina oli paljon erilaisia pehmolelukoiria 😃


Olin ottanut voikkoja mukaan, mutta pomo olikin antanut meille lounasrahaa, joten menimme sitten yhdessä läheiseen kuppilaan.. Kylmäsavulohi, munakokkeli, ja paahtoleipä oli hyvää, mutta ruuan tuloa sai odotella niin kauan. että lounastaukomme oli melkein ohi, kun ruoka lopulta saapui.. Itse ehdin hotkaista koko annoksen, mutta M:lla oli käsi paketissa, eli hänen lounaansa jäi aika vajaaksi.. Onneksi kurssipaikalla oli kuitenkin tarjolla kahvia, teetä ja keksejä..


Yksi potilaista..


Lopputyötehtävä, jonka teimme parina - tosin käsipuoli parini ei voinut pahemmin osallistua sidontaan! Mutta saimme siis satunnaisesti valitun tehtävän, ja pehmolelukoiraa oli sitten hoidettava sen mukaisesti.

Tätä naputellessani, huomaan että osa kurssin sisällöstä on jo pudonnut aktiivisesta muistista (kun olen ollut ennen ja jälkeen kurssin niin väsynyt!), eli pitääkin lukaista kurssimateriaali uudelleen läpi, niin palautuu yksityiskohtia mieleen.


Kaikenlaisia potilaita..


Lopuksi saimme todistukset suoritetusta ensiapukurssista - kahden vuoden kuluttua on uusittava moinen.


Toinen todistus, ylemmältä taholta, ja toisessa kuvassa ensiapupakkaus, jonka saimme mukaan - tosin sinne pitää hommata uudet siteet, kun harjoittelimme pakkauksen materiaaleilla.


Olin aamulla hakenut kurssiparini mukaan, kun hän ei tietty voinut käsipuolena ajaa itse, mutta ei tarvinut viedä häntä ihan kotiin asti, kun hänellä oli ravintolatreffit puolessa matkassa miehensä kanssa.


Itse popsin kotona sitten melkein-valmisruokaa, eli uuniin ja lautaselle..


Sunnuntaiaamuna sitten taas aikaisin duuniin..


Sunnuntai-iltana lojuin vaan Caran kanssa sohvalla - onneksi maanantai oli vapaata


Olin ajatellut lojuvani maanantain vaan raatona, mutta Cuddlesin silmäluomi oli turvonnut (vissiin Caran kynnen syytä), joten piti mennä lekurille..

Itse luomessa ei ollut jälkeä, mutta lekuri laittoi silmään väriainetta, joka paljasti todella hienon naarmun itse silmässä - Cara taas yrittänyt "leikkiä" Cuddlesin kanssa........ Cuddles sai sitten tulehduslääkepiikin, ja silmätipat mukaan.. Ohjeena oli antaa tippoja kolme kertaa päivässä, ja ekat pari päivää menivät OK, tosin hirmu painimisella.. Sitten Cuddles keksi mennä keittiön kaapiston päälle, ja tulla alas vain syömään ja vessa-asioille, eli onnistuin tuurilla antamaan tippoja kerran päivässä, ja nekin niin, että pidin kissaa vasemmalla puolellani kainalo-otteessa, pursotin pullosta tippoja oikean käden sormille, ja hieroin ne sitten sinne silmän suuntaan, samalla kun kissa kiemurteli kuin kala kainalossani.. Onneksi silmä on sittemmin ollut paranemaan päin!


Poimin viimeiset pavut, ja poistin sitten pavut aidalta.. Laitoin viimeiset verkot aitaan - ei ihan riittänyt kukkapuskalle asti, mutta tuli kuitenkin hiukan siistimmän näköiseksi..


Vihreät osat olivat jo hiukan kellastuneet, joten käytin vain ne itse pavut sieltä palkojen sisältä.. Isoimmat olivat aika massiivisen kokoisia!


Syyskuvia..



 

TabTab ♥ 


Hännätön neiti


Tein pitkästä aikaa sekalaista uunimättöä, johon laitoin taas kaikenlaista jämäkamaa - itse kasvatettuja perunoita ja papuja, yms..



Omnomnom


Olohuoneen lattialla oli tuollainen kammotus - olen kerran aiemmin nähnyt sellaisen, samassa paikassa, eikä aavistustakaan mikä se on.. Aggressiivisena viskaa ahterinsa ylös kuin skorpioni.. Joutui odottelemaan lasin alla, kunnes keräsin rohkeutta siirtää sen pihalle..

Muutama päivä myöhemmin, sama juttu!!! En tiedä, oliko sama otus, jos se oli palannut sisälle, vaiko toinen samanlainen.. Aivan kammottava, joka tapauksessa.. Hyi..


Viime keskiviikon värejä - ja muonaa.. Taas kivikovan patongin pelastus..


Wish-pipo, ja kys. pipon testaus 😂


(|)tti, kun Supervalun alennuskuponkikirje tuli taas niin myöhässä, että kaikki kupongit olivat vanhentuneet jo aikaa sitten.. Menen sitten LIDLiin, prkl.


Wish-kissalompakko


Muuten tosi kiva, mutta kolikkotasku on niin huonosti suunniteltu, ettei kelpaa jatkuvaan käyttöön.. Silti ihan OK, jos esim. haluaa vaan pienen lompakon mukaan kauppaan, retkelle, tms.


LIDLin herkullinen, uuniin viskattava pasta melt, josta riittää muonaa pariksi päiväksi..


Pelokkaiden koiranleukojen jälkiä..


Em. pastamuonaa, ja toinen kuva perjantai-illalta, kun olin ekaa kertaa lukinnut duunipuljun itsekseni, ja ehtinyt vasta hiukan ennen iltayhdeksää kotiin.. Ruokin kissat, ja menin suoraan sänkyyn, iltapalajämävoikon kera.. Seuraavana aamuna kun piti olla avaamassa pulju klo 7..


Lauantaina oli quiche-ilta, ja ehdin rentoutua kunnolla, kun sunnuntai oli vapaata.. Kotimatkasta tuli tosin normaalia pidempi, kun Ashbournessa oli kai sattunut joku onnettomuus, normaalireittini varrella.. Oli kaikenlaisia sinisiä valoja, paloautoja ja gardoja, eikä läpikulkua, joten garda viittoili vaan kaikkia kääntymään ympäri, ja kun sitten ajoin vaihtoehtoreittiä Ashbournen läpi, niin vastaan tuli ambulanssi hurjalla kiireellä - piti ajaa pois tieltä pyörätielle..


Aloin katsoa jotain elokuvaa, ja nukahdin sohvalle, mistä heräsin aamukolmelta niska kenossa.. Huoh.. Siirryin yläkertaan nukkumaan mukavammin..


Olin ajatellut nukkua sunnuntaiaamuna pitkään, mutta Cara yritti ensin herätellä kävelemällä päälläni, ja lopulta oksensi sängyn viereen lattialle, kun ei muuten saanut minua ylös.. Nousin sitten siivoamaan yrjöt, antamaan ruokaa, ja palasin sänkyyn, mutta en saanut enää unta.. Aamu-uneton C pingasi sitten sateisesta itänaapurista, ja muisteltiin menneitä, kunnes lähdettiin kumpikin tahoillamme kahvinkeittopuuhiin..


Muistin ostaneeni LIDLista tarjouskeksejä, joskus viikko sitten, joten testasin sellaisia..


Ihan hyviä, mutta aika imeliä.. Vihreäkuulakeksit ja kettupihlajakeksit ovat parempia


Valmismuonaa taas - olen ostanut jääkaappiin useampia vaihtoehtoja..


Mustelmat alkavat olla paranemaan päin, tosin uusia tulee koko ajan, kun on paljon koiria ja portteja, yms., ja saan helposti mustelmia..

Mutta kunto alkaa hiljalleen kohota, kun olen nyt muutamana päivänä palannut duunista niin, että olen päässyt autosta ulos ihan ongelmitta 😂 (Muistan taannoin menneeni duunin jälkeen LIDLiin, ja tovin luulin ihan oikeasti, etten pääsisi autosta ulos.. Sain raahattua itseni ostoskärryille asti, ja sitten oli helpompaa, kun pystyi nojaamaan siihen kärryyn.. Duunissa menee ihan OK, kun ei ehdi istahtaa muuta kuin lounastauolla, mutta sitten kun istuu puolisen tuntia mukavasti autossa, niin sieltä nouseminen on ollut aika tuskaa, ja kotona köpötellyt sellaista vaivaismummokävelyä.. Joskin nyt on siis alkanut helpottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.