torstai 7. maaliskuuta 2019

FIV-kissa, rankka duuniputki, kiva reissupäivä..


Alkuun kevätaurinkoinen kuva Hill of Tara'lta - siitä enemmän alempana.. 😃


Viime viikon keskiviikkona vietin siis toista vapaapäivää, jonka jälkeen piti olla kolmaskin, jota ei sitten ollutkaan. En tainnut tehdä mitään kys. päivänä. Vitutti.


Duunin ehdottomasti rankimmat päivät ovat jaettuja vuoroja, siis aamulla 4h duunia, sitten 4h tauko, ja illalla 4h duunia. Duunimatka on n. 25-30 minuuttia, eli jaettujen vuorojen päivinä menee n. pari tuntia duunimatkoihin, sekä tietysti tuplasti bensaa.. Haastattelun yhteydessä luvattiin tosiaan, että jos jaettuja vuoroja on viikossa enemmän kuin kaksi, niin niistä maksettaisiin 15 euron bensakorvaus. Sitä ei kuitenkaan ole kertaakaan maksettu, ja esim. menneen viikon aikana tein VIISI päivää jaettua vuoroa. Vituttaa.

Torstaina poikkesin vuorojen välissä ostamaan Ashbournen Equipet'ista Cuddlesille erikoisruokaa, ja linnuille siemeniä..


Harmaata oli..


Illalla vietettiin Cuddlesin kanssa syliaikaa, mutta olin huolissani hänen voinnistaan, kun hän ei oikein enää syönyt melkein ollenkaan, ja löysin niskasta ison avonaisen ruven, jolle ei ollut mitään selitystä..


Päätin varata perjantaina vuorojen väliin eläinlekuriajan, ja kissatutut suosittelivat mm. FIV-testiä (kissojen HIV, eli immuunikato)..

Perjantaina tulin sitten ekan vuoron jälkeen kotiin, ja rimpaisin klinikalle, minne olin laittanut jo aikaisin aamulla emailia. Katsottiin parhaaksi, että veisin Cuddlesin saman tien sinne, ainakin yhdeksi yöksi, ja he antaisivat tiputuksella ravintoliuosta, sekä tekisivät FIV-testin.

Lauantaina päätettiin, että jättäisin Cuddlesin heidän hoiviinsa koko viikonlopuksi, varsinkin kun olisin itse joka päivä duunissa.

Sain puhelinpäivityksen, että FIV-testin tulos oli positiivinen, mikä selitti hitaan toipumisen hammasleikkauksesta 😢 En oikeastaan ollut yllättynyt, mutta tietysti järkytti kuitenkin, ja jouduin miettimään sitä mahdollisuutta, että saattaisin joutua tekemään vaikean päätöksen, jos toipuminen ei etenisi ollenkaan.. Sain kuitenkin toivoa, kun luin tuttujen kokemuksia vastaavista tilanteista


Cara kävi viikonloppuna usein tarkistamassa (tyhjää) suihkukoppia, ja selvästi ihmetteli minne Cuddles on mennyt.. Sunnuntaina Cara mourusi surkeasti muutamaan otteeseen, ja rauhoittui vasta kun otin syliin Oli niin liikuttavaa ja surullista nähdä miten paljon hän kaipasi Cuddlesia, vaikkei Cuddles ole oikein ikinä suostunut leikkimään Caran kanssa, jatkuvista yrityksistä huolimatta..

Cara toi minulle vissiin lohdutukseksi maitorenkaan, kun ymmärsi minunkin kaipaavan Cuddlesia..

Niinkuin Cuddlesin voinnissa ei olisi ollut tarpeeksi huolen aihetta, el påmå on ollut todella, todella vaikea, kuluneen viikonlopun aikana.. Huoh.. Oikein über-(|)maista kyykyttämistä, jne..


Maanantaina, vuorojeni välissä, hain Cuddlesin kotiin Hän oli selvästi reippaampi (oli ravintoliuoksen lisäksi saanut mm. steroideja), ja ilahdutti popsimalla heti melkein kokonaisen pussillisen suosikkiruokaansa!

Joutuu edelleen asustelemaan suihkukopissa, mikä on kuitenkin tilavampi kuin klinikan kennel. Se on tässä vaiheessa turvallisin vaihtoehto hänelle. (Kysyin myös tartuntariskiä Caralle, olettaen ettei Caralla ole FIV'ia, kun Cara on toisinaan saanut Cuddlesilta naarmuja nenään.. Kuulemma naarmuista ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, vaan todennäköisempi tartuntatapa olisi purema, mutta eivät onneksi ole nakertaneet ikinä toisiaan..)


 Lipoi huuliaan ruuan jälkeen Sitten repi siteen irti jalasta, missä tiputusletku oli ollut


Illallakin Cuddles veti ihan urakalla ruokaa


Aiemmin ostamieni erikoisruokien lisäksi, sain klinikalta mukaan pari purkkia todella pehmeää ruokaa, jota he olivat siellä antaneet Cuddlesille.. Sen lisäksi, että se on pehmeää, se on myös tarkoitettu alipainoisille potilaille..


Tiistaina kalapuikkoja ja chips, vuorojen välissä..


Iho kuivuu ja halkeilee duunissa, ja peukaloni olivat niin pahassa kunnossa, että tiistaina piti paketoida molemmat, ja pitää vinyylihanskoja koko ajan, että pystyin yleensä tekemään duunia (ja lisäksi ma + ti olivat ihan uskomatonta raatamista).

Kotona voi tietty kosteuttaa ihoa vaikka miten usein, mutta duunissa ei ole aikaa moiseen, eikä sinne voi laittaa mitään rasvaista voidetta käsiin muutenkaan..


Tiistai-illan murkinaa - grillivoikkoa savukinkkupalojen ja juuston kera..


Keskiviikkoaamuna tapasin pitkäaikaisen nettitutun (Suomesta), joka tuli kaverinsa kanssa Dunshaughliniin - treffattiin parkkiksella 😃

Päätettiin mennä aluksi Newgrangeen!


Ilma oli aika harmaa, mutta onneksi aamun rankkasade oli jo mennyt ohi..


Boyne-joki tulvi, ja virtaus oli hurja..


Valitettavasti, Visitor Centre'n hieno näyttely, kauppa, ja kahvila olivat suljettuina, kun tekevät siellä jotain remppaa, mutta positiivisena puolena, kierrokset ovat rempan aikana ILMAISIA!







Tämä oli kolmas visiittini Newgrange'ssa, enkä varmasti kyllästy siihen ikinä.. Varsinkin ne tuhansien vuosien takaiset, kiveen hakatut taideteokset (tms.) ovat tosi vaikuttavia, esim. salmiakkikuviot..



Paluumatkalla poikettiin Hill of Tara'lle, missä oli tuollainen ihana vintage-milkman-mobiili



Söimme siellä lounasta - melkein valitsin taas sen ihanan vuohenjuustosalaatin, mutta päätin kuitenkin kokeilla Guinness-pataa, joka olikin tosi hyvää


Vedettiin jälkiruokaakin - oli ihan pakko ottaa taas sitä lämmitettyä suklaakakkua kermavaahdolla.....


Sitten poikettiin saman puljun kauppaan, minne oli tullut uusi ihana keijumaisemapienoismalli Sen osia voi siis ostaa..


Kauppa muuttaa hyvin ahkerasti valikoimaa ja järjestystä, eli sinne voi poiketa useamminkin, ja siellä on aina jotain uutta ja ihanaa.. Valitettavasti, naapurin vanhojen kirjojen kauppa oli kiinni 😩


Ilma oli kirkastunut sen verran, että kukkulalta oli todella hyvät näkymät joka suuntaan (Puhelinkamerani vaan on aika tuuba..)





Aurinko tuli tietty esiin vasta sitten, kun oltiin jo poistumassa..


Tuossa kimppakuva 😂

Sain tosin M:lta seuraavat kolme kuvaa, sekä luvan laittaa ne blogiin;


Tuossa A ja M Newgrangessa - otin kuvan M:n puhelimella, tai itse asiassa sarjatulella yli 30 kuvaa 😂 Omassa luurissani ei ole sellaista toimintoa, mutta kys. puhelimessa, jos painoi pidempään sitä laukaisinnappulaa, kuvia tuli sitten useampia!


Tuossa ekassa kuvassa minä Newgrangessa - tuuli viskoi takkia ja lahkeita, niin että näytän pikkulapsen muovailemalta 😂

Toisessa kuvassa sitten (kukaton) kukkahattutätisetä A, sovittamassa hienoa hattua Hill of Tara'n kaupassa 😂


M toi tuliaiseksi kuusi numeroa suosikkisarjistani, Boboa! Minulla oli noita alunperin omasta lapsuudestani vain kaksi numeroa (jotka muistelen saaneeni aikoinaan vaariltani), mutta M on kartuttanut kokoelmaani

Käytiin vielä Dunshaughlinissa kahvilla, kunnes saatoin pojat bussipysäkille, ja kipaisin itse hakemassa eläinlekuriklinikalta muutaman purkin lisää sitä pehmeää erikoisruokaa.


LIDLiin on tulossa piakkoin lemmikkikamaa, ja harkitsen  tuollaista kiipeilytelinettä, josko voisin sitten hommautua eroon patio-ovella olevasta pahvilaatikosta....


Iltapalaksi sushia, pitkästä aikaa. (Kipaisin vielä kotimatkalla Supervalusta maitoa ja leipää, ja tarttui pieni sushi-pakkauskin mukaan..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.