tiistai 7. huhtikuuta 2020

Banaanikaurasuklaakeksit (sovellettu resepti)


Plarasin maaliskuun lopulla netti-Iltasanomia, ja törmäsin Soppa365-saitin simppeliin (ja vegaaniseen) keksireseptiin: Banaani-kaurakeksit - niihin tarvitaan vain kolme ainesta, banaanit, kaurahiutaleet, ja rusinat, tai kuivatut karpalot.

Nythän sattui niin, että minulla oli kolmesta tarvittavasta aineksesta jopa yksi valmiina: banaanit! Voisin siis soveltaa reseptiä! 😄😂


Ja ei kun tutkimaan keittiötä..

Minulla oli itse asiassa kaksi melko tummaa banaania (joista en tullut ottaneeksi kuvaa), joita olin tavallaan säästellyt mahd. banaanileipää varten, joskin olin ollut laiska, enkä ollut edennyt ajatusta pidemmälle.. Käytin siis ne.

Kaurahiutaleita ei oikeastaan ollut, mutta tuollaista LIDLin kaurahöttöä oli - se on siis koostumukseltaan melko lähellä pölyä.. Mutta kauraa silti!


Rusinoita tai karpaloitakaan ei sattunut olemaan, mutta Dr. Oetkerin tummia suklaahippuja oli, ja bonus-aineksena vielä Dr. Oetkerin vaniljauutetta..

Sovellettu resepti siis alla:

BANAANIKAURASUKLAAKEKSIT

AINEKSET
2 banaania 
2,5 dl kaurahöttöä/-hiutaleita 
0,75 dl tummasuklaahippuja 
1 tl vaniljauutetta (tai -esanssia)

TYÖVAIHEET
Muussaa banaanit, ja sekoita ainekset keskenään 
Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille, ja painele ne keksin muotoisiksi 
Paista 180C kiertoilmauunissa n. 20 minuuttia (tai 200C normiuunissa n. 15 minuuttia)

(HUOM: sovellettu resepti on vegaaninen vain, jos käytät vegaanisia aineksia..)


Eka työvaihe meni ihan kuin alkuperäisessä reseptissä..


Seuraava työvaihe kuitenkin aiheutti hiukan ongelmia, joten muunsin sitä tuohon sovellettuun reseptiin.. Tein siis alkup. reseptin mukaan nokareita pellille, ja lykkäsin uuniin.. Ne eivät kuitenkaan levinneet uunissa ollenkaan, joten piti ottaa ne kesken paistamisen pois, ja litistää keksimuotoon - se taas oli hiukan sotkuista, kun taikinassa oli siinä vaiheessa jo sulanutta suklaata..

Tätä sovellettua reseptiä käyttäessä, kannattaakin siis muokata taikina keksimuotoon jo ennen uuniin lykkäämistä..


Em. syistä, valmiit keksit eivät olleet maailman kauneimpia, mutta maistuivat kuitenkin aivan taivaallisilta, ja olivat ihanan pehmeitä..


Osan popsin lämpiminä, osa ehti jäähtyä, mutta aika pikaisesti tuo koko satsi katosi lautaselta..

Jos teet useammalle kuin yhdelle, kannattaa tehdä jokaista henkilöä kohti tuo reseptin satsi taikinaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.