tiistai 7. huhtikuuta 2020

Ruttotyöttömyyden eka puolikasviikko (19-22/3)


Kuvia on kasaantunut ihan kamala virtuaalipino, mutta nettiyhteyteni on niin surkea, että niiden netitykseen menee aina n. vuosi, joten en nyt rykäise kaikkea kerralla blogiin, vaan aloitan torstai-sunnuntai-jaksolta, ns. ruttotyöttömyyteni alusta, eli maaliskuun 19.-22. päivien kuvilla..


Keskiviikko oli siis ollut toistaiseksi viimeinen duunipäiväni, kun sattuneesta syystä, ihmisten matkailu loppui kuin seinään, eikä kukaan siis tarvitse kennelpalveluja juuri nyt..

Oltiin sovittu, että menisin torstaina hakemaan Lucy-koiran kotiin - tässä olin juuri lähdössä, ja kissat ihmettelivät, että mitä nyt tapahtuu, kun keittiössä oli (ja on toki edelleen) iso häkki, ja Mama nappasi kuljetuskopan mukaan..


Oli kaunis päivä, ja pysähdyin taas ottamaan muutaman kuvan vakiopaikasta, kun ei tuota reittiä tule nyt toviin ajeltua..



Tuo oli se joulupäivän mustajääpiruettiristeys..


Lucy oli vielä ammeessa, kun oli juuri trimmattu ja kylvetetty, kun menin hakemaan.. Kun sitten saatiin kuivattua, niin lykkäsin kissojen kuljetuskoppaan, ja sitten ajettiin suoraan kotiin


Kotona toki ihan ekana käytiin pikaisella patiopissalla, ja sitten laitoin Lucyn toviksi häkkiin, että kissatkin ehtivät hiukan tottua uuteen tilanteeseen..


Sitten lähdettiin varovasti tutkimaan alakertaa - Lucy ei itse asiassa vieläkään ole käynyt yläkerrassa! Se on kissojen turva-aluetta, joten kiellän aina etenemästä paria ekaa rappusta kauemmas, ja Lucy totteleekin.. (Nukkui muutaman ekan yön häkissä, mutta sittemmin vapaana alakerrassa, eikä yritä yläkertaan edes minun nukkuessani!)


Ensitapaaminen ja pöyhkeä Cara..


Kipikipi..


Kipikipi..


"Ruokapaikka!" ... Jouduin sittemmin siirtämään kissojen ruokinnan yläkertaan..



Patiolle on kiva katsella..


"Välipalaa!" ... Ehdin juuri napata kissankakan, ennenkuin päätyi ruuaksi.. (Kuulemma hyvin yleinen herkku, huusholleissa missä on kissoja ja koiria..) Olen sittemmin siirtänyt nuo edestä avoimet kissavessat yläkertaan..


Lepohetki häkissä..


Ekoina päivinä, ruokin Lucyn häkissä, mutta sittemmin keittiön lattialla..



Ihan ekoina päivinä oli kyllä niin mahdottomasti seurattavaa, kun aiemmin oli nähnyt monen kuukauden aikana enimmäkseen vaan erilaisia seiniä.. (Siitähän meidän lähenemisemme alkoikin, kun aloin viettää ulkoiluhetkiä pidellen Lucya sylissä, että hän näkisi ulkoilualueiden ulkopuolella olevaa luontoa.. Hän selvästi nautti siitä..)


Kotiin ajaessa, sain jonkun roskan silmään, enkä voinut ajaessa ottaa sitä pois, saati muutenkaan kosketella silmiäni ennenkuin saisin pestyä kädet, joten se sitten hankasi silmämunan taas hiukan verille..



Sohva on ihan paras.. Hänellä oli kuulemma aiemmassa kodissaan oma nojatuoli, jota varmasti kaipasi kovasti kennelkuukausien aikana, vaikka teimmekin Lucylle aina mahdollisimman mukavan pedin, kun hän oli niin pitkään kennelissä..





Midnight on ollut rohkeampi tulemaan alakertaan, ja on jopa nokostellut sohvalla samaan aikaan Lucyn kanssa, joskin niin ettei Lucy ole huomannut.. Aina kun Lucy huomaa kissat, hän ryntää iloisesti kohti, ja haukkuu innokkaasti, mutta kissat kiipeilevät seinille, kun luulevat koiran hyökkäävän.. Ovat siis edelleen paljon yläkerrassa!

Kunhan koronatilanne nyt hiukan helpottaa, pyydän jonkun tutun apuun, niin että järjestetään ohjattu peppujenhaistelusessio kaikille..


Midnight


Oli vielä yksi korkkaamaton LIDLin vauvaviltti, joita ostin aikoinaan kolme.. Aivan ihanan pehmeitä lemmikkivilttejä!


Ekat yöt menivät näin.. Viltit luomassa turvallisuudentunnetta, ja pieni avoin kohta häkin oven kohdalla.. (Huom. Cara taustalla..)


Viimeisiä joulusuklaita (duunista).. Suomalaisia on vielä jonkin verran!


Lucy ei tykkää metalliastioista, joten kissojen vesi metallikupissa, Lucyn vesi muovikupissa.. 😂


Tuossa vielä yritin pitää kissojen ruokapaikat ennallaan, mutta luovuin pian ajatuksesta..



Eka kauppareissuni, enkä vielä uskaltanut jättää Lucya vapaaksi taloon, mutta sittemmin ovat olleet vapaina, ja kaikki on ollut ihan OK.

Tuo taisi olla eka varusteluostosreissu, koska normaalisti ei ole noin massiivisia ostoksia! En tosin ole esim. hamstrannut vessapaperia tms., mutta koitan pitää kuitenkin parin viikon kotivaran (myös lemmikkien ruokia yms.), jos sattuisin vaikka tulemaan kipeäksi, enkä voisi mennä toviin kauppaan. Pyrin itse asiassa normaalistikin aina pitämään pientä perusvarastoa kotona, joka saattaisi olla hiukan isompikin, jos olisi enemmän säilytystiloja.. Tykkään siitä, että voin aina ottaa kaapista lisää, jos joku perusjuttu loppuu, kuten vessa-/talouspaperi, leivinpaperi, shampoo, deodorantti, sinappi, tms..


Sain pienen rahalahjoituksen, Lucya hakiessani, nimenomaan sitä varten, että voisin ostaa Lucylle jotain

Kun LIDLissa sattui sitten olemaan juuri lemmikkikamaa viikkovalikoimassa, niin käytin osan summasta sinne.. Ostin kotitrimmausvempaimen (Lucy saa kyllä ilmaiseksi ammattilaiskäsittelyn tarvittaessa, mutta hänen turkkinsa kasvaa aika nopeasti, ja nyt kun saa kieriä nurmikolla, niin turkkiin jää kaikenlaisia oksia yms. kiinni, joten on ihan kiva saada kotona trimmattua jotain käytännöllisiä kohtia..), pari erilaista harjaa, joille molemmille on ollut paljon käyttöä, lemmikkishampoon ja pari pyyhettä, sekä S-kokoisen SECURITY-haarniskan, kun se M vaikutti vaan niin painavalta..


Kokeiltiin kotona haarniskaa..


Awwwww..



Ihan ekat ulkoilut tehtiin vaan pation liepeillä, mutta aika pian siirryttiin niitylle, kun sinne on toistaiseksi ollut avoin pääsy - aitaa odotellessa..



Pari nuorinta avocadoa odottelevat edelleen istutusta multaan..


Maman paikka sohvalla on se paras paikka..


Löydä kuvasta Little Mami.. (Alakuvassa helpompi versio..)


Aika pian oppivat antamaan toistensa olla.. Little Mami huomasi pian, että Lucy on aina hihnassa kun menemme ulos, joten ei viitsi enää edes siirtyä patiolta sivuun, kun luottaa etten päästä Lucya kimppuun - eikä Lucy enää edes yritä..


Lucy oli ollut keskiviikkona hammasoperaatiossa, missä poistettiin pari legoa, joten aloitimme pussiannosruualla, kun lääkekuuri oli vielä päällä, ja olemme sittemmin siirtyneet takaisin Lucyn normaaliin (tasokkaaseen) kuivaruokaan, jonka tosin esiliotan.. Porkkanatikut kuitenkin menivät ihan ilman ongelmia..


Perjantaina tein kasviskeittoa (perunaa, porkkanaa, selleriä, sipulia, yms..), josta tulikin sitten porokeittoa, kun sattumalta löysin kaapin perälle unohtuneen purkin poronlihaa!


Todella, todella hyvää


Yllä, Lucy leikki kissanminttubanaanilelulla..


Tälle hirnuttiin tuttujen kanssa, kun sain postitse "sukupuolitaudin" 😂 (STD, mikä tuossa nyt kuitenkin oli standard-lyhenne, tarkoittaa englanniksi sukupuolitautia..) Nyt en valitettavasti edes muista mitä tuossa paketissa oli!


Auringonlaskua..



Lucyn tassut


Runsaasti ulkokissojen ruokaa..





En asu hirmuisen kaukana Dublinin lentokentästä, joten yleensä on ihan normaalia nähdä lentokoneita menevän ja tulevan, mutta nyt niistä on tullut harvinaisuus..




Beanbag oli myös mukava - katsottiin elokuvia..


Lucy ei taas huomannut Midnightia..




Oikealla koronamuotiani..


Piti ottaa kuva, kun oli oikein tavisvaatteet ja meikit.. Harvinaista!


Paikkani oli taas viety..





Grumpy Cat -banaanilelut ovat saaneet kyytiä..


Laitoin pääsiäissuklaamunat keväisempään mariskooliin.. Olen ehkä testannut muutamia munia jo..



Sunnuntaina, vuokraemäntä halusi tavata Lucyn, joten treffattiin isolla pihalla (koronaturvavälein), ja hän antoi Lucylle koiraherkun (luvallani), ja sitten Lucy sai valita mieleisensä pehmolelun säkillisestä ihan uusia leluja, joita vuokraemäntä ostaa urakalla heidän rottikselleen, joka repii niitä innolla..

Yllä olevalla videolla, Lucy leikkii valitsemallaan lelulla 😃


Aamukävely niityllä..



Spaghetti-ilta..


Muistin viimein tutkia viime paketissa tulleita ihania tarroja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.