maanantai 17. huhtikuuta 2017

Reissaamista ja pääsiäistä


Basilika


Maanantaiherkkuja viikon takaa..


Cara ikkunalaudalla 😃


Ruisleipävoikkoja, ja viimeinen pannaripala..


Tuttu eläinlekuri oli kutsunut keskiviikkoiltana uuden kirjansa julkkareihin Bray'ssa, joten maalasin hänelle Kolmisormiotusten eläinhahmot.. (Lisää aiheesta myöhemmin, kun ehdin keskiviikkoon asti..)


Maanantai-illan pizza..


Tiistaina oli aikainen herätys, kun tarjouduin lapsenvahdiksi 😃 Olin siis joka tapauksessa menossa Naasin liepeille, mutta M:n piti käydä aamulla asioilla, mikä oli helpompaa yksin, niin menin heille aikaisin, ja olin pikkuhepun seurana, kunnes M palasi kotiin. Meni oikein hyvin - katsottiin lastenohjelmia, ja pikkuheppu ajeli skootterillaan pitkin alakertaa.

Kuvassa välipalamme, kun M oli jo palannut asioiltaan.


Heidän kissojaan..


Lutusia..


Vedettiin tunasalaatti- ja valkosipulileipäöverit.. 😂


Jäätelöäkin vielä.. Sitten oli jo niin tuskainen olo, että lähdin normaalia aikaisemmin kotiin, ihan vaan voidakseni romahtaa kotisohvalle.. 😃

Vasta hirmu myöhään illalla tuli hiukan nälkä.. Tein chipsit..


Keskiviikkoaamulla lähdin Bray'hin..


Kävin pankissa, ja sitten mentiin lounaalle (The Beehive)..


Siinä pihalla oli kauniin keväiset puut..


Haettiin kahvit Cullenmoren Applegreenilta, ja jatkettiin matkaa..


Mentiin uudelleen katsomaan piharakennusideoita sinne samaan paikkaan, missä oltiin käyty jo aiemmin.. Tuossa yllä D:n suosikki, joka oli mun suosikkilistallani kakkosena.. Olisi muuten todella toimiva, ja upea hinta-laatusuhde, mutta kun tuo harjakatto on noin päin, niin se varjostaisi sinne takapuutarhaan jäävää patiotilaa..


Puhelimella ei oikein saanut hyviä sisäkuvia kaikista kohdista, kun oli liikaa valoa.. Tuossa rakennuksessa olisi siis kylppäritila valmiina, mutta jos sinne ei laita kylppäriä, niin kys. tila voisi toimia joko varastona tai vaikka pienenä askartelutilana.. Se on tuolla kuvan oikeassa laidassa..


Tässä samaa tönöä ovelta kuvattuna..


Tämä on minun suosikkitönöni, josta D:kin kyllä tykkäsi, mutta sen hinta on turhan kallis..


Hinta oli annettu neliöhintana, mutta halutun kokoiseen versioon menee aika monta neliötä, eli loppusumma olisi ihan liikaa.. Nimim. kallis maku, haha 😂


Suosikkitönöä sisältä..


Se on ihan vaan moderni laatikko..


Sitten kun voitan EuroMillions, niin ostan oman talon, ja laitan sen puutarhan perälle tuollaisen modernin laatikon 😂


Tämä oli myös yksi mahdollinen tönö, josta en tosin ottanut ulkokuvaa, kun siihen tuli samaan aikaan joku pariskunta katsomaan, ja juteltiin heidän kanssaan.. Tuokin on parhaillaan tarjouksessa, mutta kuvassa oikeanpuolimmainen sivuikkuna olisi turha, kun sen takana olisi puutarhan korkea seinä - ikkunan voisi toki jättää pois (tuon puljun majoja voi muokata haluamallaan tavalla suunnitteluvaiheessa), mutta oletan ettei tarjoushintaiseen versioon voi tehdä muutoksia.. Ei tosin kysytty asiaa..

Tuo vasemmanpuoleinen ikkuna olisi hyvällä kohtaa, jos taloon haluaisi myöhemmin lisätä kylppärisiiven.. Putkihommien kannalta nimittäin tuo olisi nimenomaan paras kohta kylppärille, joten ison ikkunan voisi helposti muuttaa oveksi, josta käynti kylppäriin.. (D ei ole vielä päättänyt, rakentaako asuttavan majan, johon joku vuokralaiseksi - Bray'ssa kun on valtava tarve taloille/asunnoille - vaiko pärrätilan ja pajan, jonka voisi kuitenkin tarvittaessa muuntaa asuttavaksi majaksi..)


Tähän esittelymajaan oli laitettu baaritiski..


Tuollainen pieni uuni olisi kiva lämmitysvaihtoehto.. Halvempaa kuin sähkö tai kaasu, eikä öljy ole vaihtoehto, rajatun tilan takia..


IKEA-lihapullia oli vielä pakastimessa, nam..

Illalla menin sitten sinne kirjajulkkareihin, Harbour Bar'in yläkertaan.. Ajoitus meni ihan nappiin, kun saavuin juuri P:n alkaessa lukea kirjastaan tarinaa papukaijasta, joka lopetti puhumisen, kun isäntä löysi itselleen tyttöystävän, joka vielä kehtasi muuttaa heidän luokseen asumaan.. Sen jälkeen oli hiukan live-musiikkia, ja sitten menin viemään P:lle ne em. Kolmisormiotukset - on sittemmin laittanut kuvan oman konsultointihuoneensa seinälle, klinikalla, ja lähetti facebookitse kuvankin 😃 Sanoi myös mainostavansa niitä muillekin

Kun piti ajaa vielä kotiin, enkä siis voinut kupittaa ollenkaan, niin en sitten jäänyt sinne julkkareihin sen pidemmäksi aikaa, vaikka tunnelma olisi ollut tosi viihtyisä, ja koko yläkerta oli ihan täynnä porukkaa..

Myöhemmin kotona yritin vielä pitää lukuhetken, mutta samainen kirja on edelleen aloittamatta, kun uni on aina iskenyt..


Snapchatissa oli kiva filtteri, jolla väsähtänyt naama muuttui oikein reippaaksi 😂

Seuraavana aamuna olin jumissa Caran alla..


Voikkoja..

Sain Dunshaughlinin eläinlekuriklinikalta pari ilmaista konsultointia ja madotusta (yksi/kissa), eli jos joku haluaisi adoptoida ulkokissoja tämän kuun aikana, saisi nuo käytettyä..


Leipä-pizzaa..


Puberteetti iski vihdoinkin, 45-vuotiaana.. Leuassa on näppylä! 😂


Menin Bray'hin taas pitkäperjantaina, ja vein mukanani jo muutaman laatikollisen kirjoja.. Oli komea taivas..


Olin maininnut keskiviikkona, että olisi kiva syödä pitkästä aikaa maksaa, ja D oli sitten hommannut perjantaiksi maksaa! Oli ehkä paras maksa-ateria ikinä.. Täydellinen, samettisen pehmeä maksa, muussi, ja paistetut sipulit.. Nom..


Kotona yritin taas lukea, mutta ei vaan jaksanut! Jaksoin kuitenkin leikkiä tovin Snapchatilla..


Voikkoja..

RuaRua pyöri patiopöydällä..


Voi kun heille löytyisi koti..


Isompi trampoliini-Redlo..


Pizza..

Hansom ja GinGin olivat aidalla pattitilanteessa.. Menin kuvaamaan, ja olisin ottanut paremman kuvan, mutta puhelin putosi, ja molemmat juoksivat eri suuntiin!


Cuddles olisi halunnut ulkoilla..

Cara nautti ikkunalaudalla raittiista ilmasta..


Popsin Mignon-munan jo lauantaina, kun olin sunnuntaina (taas) menossa Bray'hin..


Kahvin kera..


Pääsiäissunnuntaina menin siis jälleen Bray'hin, ja vein muutaman kirjalaatikollisen tälläkin kertaa - suoraan ullakolle, niin eivät ole tiellä kun raivataan muita huoneita..

(|)tti, kun mennessä oli kamera-auto JUST siinä kohtaa, missä motari (M3) loppui, ja mulla oli vielä 120km/h vauhtia.. Hidastin kyllä heti kun havaitsin kameran, mutta en voi olla ihan varma, miten kävi - siinä oli kyllä aika paljon muutakin liikennettä, että parhaassa tapauksessa jäin kamerasta katsoen muiden autojen taakse.. Siinähän selittelisin, jos olisi ylinopeutta, kun en periaatteessa saisi edes ajaa yksin, saati motarilla.. Voisi vielä homersimpsonmaisesti lisätä, että "olin myös kännissä!" (no EN OLLUT, mutta tragikomedialisä..)


Lampaankoipi.. Omnomnom..


D oli unohtanut ostaa valkosipulia, mutta ei sitä edes kaivannut, kun lampaan oma maku oli sen verran voimakas.. Todella herkullista! (Kaasu-uunissa tulee parasta..)

Keskiviikkona ja perjantaina jäi VR-touhut väliin, kun ei vaan hotsittanut, mutta nyt sunnuntaina plarattiin taas Oculus-saitin ilmaistarjontaa.. Siellä oli kiva esittelyvideo, ja sitten oli sellainen kauhukokemus, jossa oli kaksi ovea.. Ekasta pääsi/joutui korkeaan rakennukseen jossain futuristisessa maisemassa, ja se heitteli tasapainoa sinne tänne.. Toisesta pääsi/joutui lapsen makuuhuoneeseen, jossa oli itse (ilmeisesti lapsena) sängyssä, ja sai valita kolmesta tarinakirjasta.. Kaikki olivat kauhutarinoita..

Olin aiemmin katsonut telkkariruudulta ne kaikki kolme kauhutarinaa, D:n katsoessa ne Oculus Riftilla, joten tiesin mitä odottaa.. Mulla ei ole mitään ongelmia katsoa yksikseni kauhuelokuvia, ja tykkään varsinkin japanilaisesta kauhusta, joka osaa yllättää, ja on usein tosi outoa ja häiriintynyttä, mutta tämä VR-kauhu oli sellainen, etten todellakaan olisi halunnut katsoa sitä yksikseni.. Valitsin sen keskimmäisen kirjan, mutta lopulta keskeytin sen hiukan ennen loppua, kun se oli vaan niin epämiellyttävää! (Joskin samalla fantastista..)

Sen tasapainottelukokemuksen jälkeen, koko kroppa tärisi jonkin aikaa, ja kauhujutun jälkeen, pulssi hakkasi aika pikaisena.. VR-kuntoilua.. 😂


D leikkasi mulle muutaman siivun lammasta mukaan, josta tein myöhemmin kotona voikot..

Kotimatkalla ajoin kiltisti nopeusrajoitusten mukaisesti, ja oli todella tylsää.. Kukaan ei uskaltanut ajaa ylinopeutta, kun on pääsiäisviikonloppu, ja nopeuskameroita varmaan aika urakalla..

Sitten Dunshaughlinissa olikin ratsia.. Katsoivat ajokortin, ja L-tarrat, ja garda sitten muistutteli, että mulla pitäisi olla kakkoskuski - kehotti sitten vaan "tekemään parhaani" sen suhteen, ja toivotti hyvää yötä (Irlannissa on tosi yleistä ajaa harjoittelijakortilla vuosikausia, ja vaikka lain mukaan ei saisi ajaa yksin eikä motarilla, niin ei garda moisesta yleensä sakota, jos ajaa muuten asiallisesti.. Tietty aina ratsian kohdalla tuntuu siltä kuin olisi ruumis takakontissa ja kilo kokaiinia kassissa, tms.)

Mutta nyt nukkumaan.. Pitäisi piipahtaa muutaman tunnin kuluttua LIDLissa..

2 kommenttia:

  1. Hyvää pääsiäistä! Onko Irlannissa pääsiäismaanantai vapaapäivä, on varmaan? Esim. Virossa ei ole, vaan ns. normipäivä. Meillä oli Mignonit loppu lähikaupasta, mutta olen syönyt liian monta Kinderiä! Ärsyttää vaan se muoviroskan määrä mikä niistä ylläreistä tulee. Ne yllätyksetkin oli 80-luvulla parempia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on vapaapäivä, eli virastot kiinni, mutta kaupat yms. auki, joskin muistaakseni sunnuntaiaikataululla.

      Mua himottaisi Kinder-munat, mutta en edes muista montako vuotta edellisestä.. Saa niitä toki ympärivuotisesti kaupasta, mutta ei mulla ole varaa.

      Poista

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.