sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Vesisäiliön kirkastusjuhlat


Olin pitkään ihmetellyt kylppärissä olevaa "vessan hajua", vaikka kaikki oli puhdasta.. Tulin sitten eilen illalla katsoneeksi tarkemmin vessan vesisäiliöön, ja bingo..

Vaikka säiliön täyttyessä, sinne tuleva vesi on ihan kirkasta (tarkistin), niin itse säiliön sisäpinnat olivat ruosteisen väriset, veden alle jäävää osaa peitti tummempi kerros, ja säiliön pohjalla näkyi jonkinlaista levämäistä kasvustoa.. 👾

En todellakaan tajua, miten moinen voi tapahtua - ainoa sinne viskottu ylimääräinen sisältö on sarja sinisiä ja vihreitä nappeja, jotka värjäävät huuhteluveden, mutta niidenkin tarkoitus on puhdistaa, eikä liata.. En myöskään tiedä miten kauan siellä on kukkinut, koska olen avannut kantta vain viskoakseni sinne em. nappuloita, enkä ole sen kummemmin kurkistellut, kun huuhtelumekanismi on toiminut, eli ei ole ollut tarvetta tutkia tarkemmin. (Aiempina talvina, muistaakseni pariin, kolmeen otteeseen, putket ovat jäätyneet, ja olen hakenut vessahuuhteluveden päätalon ulkohanasta, josta tuleva vesi on ruosteista - en kuitenkaan ole kipannut sitä sinne säiliöön, vaan olen kaatanut huuhteluveden suoraan ämpäristä sinne huuhdeltavien tuotosten ylle 😂 )

Lykkäsin sitten saman tien melkein puoli pullollista kuvassa näkyvää ainetta sinne säiliöön, ja annoin vaikuttaa, kunnes tuli seuraavan kerran tarvetta vessan huuhteluun 😃

Kylppärin valtasi välittömästi raikas tuoksu!

Laitoin yön ajaksi lisää samaa ainetta sinne säiliöön, ja tänään putsasin kannen alusen ja säiliön reunat valkaisuaineella. Niihin vedenalaisiin osiin en ole vielä kajonnut muuten kuin kaatamalla puhdistusainetta, koska siihen olisi uhrattava joku pitkävartinen tiskiharja..

Kaikki mysteerihajut ovat kuitenkin kadonneet, ja jatkan tököttilinjalla jonkin aikaa - parhaillaan siellä vaikuttaa pyykinpesuun tarkoitettu tahranpoistoaine, ja kunhan ostan lisää etikkaa, ajattelin laittaa sitäkin..

Tuo selitti myös pöntön sisäpinnalla olevan kroonisen tahran, johon ei tunnu tehoavan yhtään mikään (paitsi perinteistä etikkahaudetta en ole vielä kokeillut).. Se on pöntön takaosan yläreunassa, ja hiukan ruosteen värinen.. Täällä on todella kova vesi, eli olen ajatellut sen aiheuttaneen tuon tahran - en esim. koskaan laita hanavettä vesikattilaan tai kahvinkeittimeen, koska niihin tulee kalkkisen samea pinta jo yhdestä käyttökerrasta.. Tuon sopivampaa hanavettä kanistereissa muualta, kissoja ja kuumia juomia varten!

Jos sille ruostekasvustolle antaisi nimen.. Fred? 👾

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.