maanantai 19. kesäkuuta 2017

Paahteinen viikonloppu, ja iho punaisena..


Sky Ireland on taas aiheuttanut vitutusta.. Ei voi nauhoittaa sarjoja, kun suurin osa nauhoituksista feilaa, tai nauhoittuu vain osittain.. Prkl..


Lauantaina oli aivan täydellinen kesäpäivä! Sininen taivas, paahtava aurinko, jne..

Söin aamiaisen ulkona, ja jäin sitten bean bagille lukemaan..

Kissat halusivat heti aamusta ulos (tai Cuddles halusi - Cara "joutui" hetkeksi mukaan), mutta halusivat melkein saman tien takaisin sisälle, kun auringonpaiste oli liikaa heille. Toki vien kissatarhaan aina sen suojalaatikon mukaan, että pääsevät halutessaan varjoon, mutta ulkona oli joka tapauksessa kuumaa, ja heillä turkki päällä, eli mukavampaa olla viileämmissä sisätiloissa..






Hunajamelonia ja lukemista.. Tuo on nyt neljäs Sarah Waters'in kirja putkeen - vaikka suurin osa juonista on ollut ennalta aavistettavissa, kirjat ovat silti nautinnollisia.. Ekaksi lukemani kirja sijoittui toisen maailmansodan ajan Lontooseen, toinen viktoriaaniseen aikaan - osin Lontooseen, osin johonkin maaseudulle, ei kovin kauaksi Lontoosta.. Kolmas toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan ja semi-maaseudulle, ja tämä neljäs näköjään 20-luvun alun Lontooseen..

Kaikki nuo aikakaudet todella heräävät eloon noissa kirjoissa. Kerronta on hyvin yksityiskohtaista, ja taustatyötä on varmasti ollut valtavasti, kun lukuisat arkiset yksityiskohdat ovat niin luonnollisia, että voisi vannoa kirjailijan itse kokeneen elämää kys. aikakausina.


Arvasin illemmalla katuvani niin pitkää auringossa oleskelua, mutta en vaan voinut mennä sisälle, kun oli todella fantastinen sää, ja oikea KESÄ..

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Yllä pieni videopätkä - näkymäni bean bagilta..


Kun myöhemmin levitin kosteusvoidetta palaneelle iholle, havaitsin kyynärtaipeessakin yhden naarmun, Cuddlesin lekurireissulta..


Aika pian kuumotti jo kunnolla.. Suihkuttelin palaneelle iholle vodkaa, joka lievitti välittömästi kutinaa.. (Nimim. käyttöä joululahjapullolle..)


Mittarissa ekana sisälämpötila, sitten patiolämpötila (auringossa, toki), ja kellonaika oikeasti 17:33, kun en ole siirtänyt tuota kesäaikaan..

Toisessa kuvassa feta-salaatti..


Salaatissa oli yksi kokonainen lehtisalaatti, puolikas feta-kimpale kuutioituna, puoli sipulia, sopivasti kurkkua ja tomaattia, hiukan ruohosipulia, tuoretta basilikaa ja hiukan tuoretta minttua.. Kastikkeeksi viskoin hunajaa, valkoviinietikkaa, oliiviöljyä, makeaa chili-kastiketta, ja ripaus valkopippuria.. Siinä taisi olla kaikki.

Leipä oli LIDLin moniviljaleipää, joka on aivan ihanaa..


Ulkokissat ovat olleet piilossa iltaan asti - liian kuumaa heillekin.. Normaalisti en laita heille vesikuppia, kun eivät ole sellaista käyttäneet silloin kun olen kokeillut, mutta nyt olen kuitenkin laittanut vesikupin tarjolle, kun kuumuus saattaa kuivata heidän normaalit juomapaikkansa..

Kun aurinko alkaa laskea ja patiolla on varjoisampaa, ulkokissat tulevat odottelemaan iltaruokaansa


Ilta-aurinko kuumensi vielä mittarikohtaa, joten patiolämpö kohosi taas yli 40 asteen.. Siellä todella oli aika tuskallisen kuumaa..


Istutukset toimivat.. Saan ravata eestaas, kun kastelukannuni on niin pieni! Silloin kun ostin sen, ei ollut isompia, missä olisi ollut sellainen suihkunokka..








Ikkuna-selfie 😃 Tuo kotimekkoni on sellainen n. 25 vuotta sitten Lontoosta ostettu Laura Ashley -mekko.. 😂






Olimme menossa nukkumaan..


Ja sunnuntaina heräsin sitten odottaviin katseisiin - "missä aamupala viipyy?!?" 😂


Että hiukan punertaa taas iho..

Olen suihkuttanut runsaasti vodkaa, ja voidellut useaan otteeseen, että toivottavasti iho ei tällä kertaa kuoriudu pois..

Sunnuntaina oli ihan yhtä upea ilma, mutta oli pakko pysyä sisätiloissa, kun ulkona olisi tarvinut sellaisen Saudi-asun, eli valkoista, joka peittäisi ihan kaiken.. Vaatekaapista löytyi vaaleita vaatteita peittämään kaiken muun, mutta käsivarret jäivät paljaiksi, joten ei voinut ulkoilla..


Sunnuntaiaamiaiseksi hunajamelonia ja kreikkalaistyylistä maustamatonta jogurttia..


Lounaaksi minivoikkoja, ja illemmalla uunimakkaraa ja kukkakaalia juustoraasteella..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.