lauantai 17. kesäkuuta 2017

Terveisiä (dobermannin) perseestä, puutarhurointia, yms. =D


Aloitetaan tiistaista.. Minivoikkoja ja aiemmin mainitsemaani kanaa ja vihanneksia.. Tuo oli sen ekan kananreisisatsin viimeinen annos.


Little Mami tykkää oleskella tuossa kukkapenkkipölkyllä - ja rakastaa repiä tuosta lahosta päädystä puunpaloja, joilla sitten leikkii innoissaan pitkin patiota..


Koska kananreisiä oli vielä toinen pakkaus, joka olisi käytettävä torstaihin mennessä, ja olin keskiviikkona menossa Bray'hin, kokkasin sen satsin tiistaina.

Tein taas suunnilleen samanlaisen marinadin kuin edellisellekin satsille - täältä se löytyy (skrollaa siellä alaspäin, kunnes tulee keltainen tekstiosuus..).


Sitten saivat lojua jääkaapissa joitakin tunteja..


Olin ihan unohtanut, että mulla oli SuperValun soodaleipääkin, mutta onneksi se säilyy aika pitkään, että ehdin popsia senkin ennenkuin homehtui.


Little Mami, Hansom, ja GinGin.. Mulla on edelleen kovin ikävä RuaRuaa ja Scáth'ta, mutta oli kuitenkin ihan hyvä löytää heille uusi koti(alue), kun jossain vaiheessa tästä kuitenkin muutan taas.


Ulkokissaperhe hengailee nykyisin aika paljon yhdessä, mikä on ihan kiva juttu.


Tässä nyt sitten se otsikossa mainitsemani aihe.. 😂

Eli naapurin rottweiler-R ja (suosikkikoirani) dobermanni-T käyvät patioportin raosta nuolemassa sormiani ja haukkumassa ulkokissoille.. Otin T:sta tuollaisen takapuolikuvan, ja takapuolessa oli mielestäni virnuileva, yksisilmäinen avaruusolento, jonka piirsin saman tien.. 😂


Myöhemmin laitoin kananreidet uuniin - tällä kertaa ilman vihanneksia..


Todella, todella hyvää..


Keskiviikkona menin sitten Drumree'n postin kautta Bray'hin. Postisetä mainitsi pahan tulipalon Lontoossa, mutta seurasin vasta Bray'ssa Sky News'ilta enemmän uutisia aiheesta.. Ihan uskomatonta, että ns. sivistysvaltiossa voi olla laillisesti sellaisia kuolemantorneja! Ei ollenkaan palohälyttimiä tai sprinklereitä, vain yksi reitti alas, ja taloa oli ulkosivurempattu paloherkällä materiaalilla, joka sitten levitti palon supernopeasti koko rakennukseen.. (Paloturvallisempi vaihtoehtomateriaali olisi kuulemma maksanut n. 5000 puntaa enemmän - siis koko rakennuksen osalta.. Siis viisi tonnia.. Koko rempan budjetti oli muutamia miljoonia, mutta eivät sitten voineet tuon vertaa panostaa paloturvallisuuteen..)


Pushylla oli suu suloisesti raollaan, kun lojui päivänokostelemassa..

Katsottiin D:n kanssa koko päivä Game of Thrones'ia.. (S2E2-S3E1) Itse katsoin aikanaan ekat kolme kautta netitse, kun sitä enempää ei vielä silloin ollut, mutta sittemmin on ollut muuttoa ja duunia ja kaikenlaista, niin en tullut seuranneeksi myöhäisempiä kausia, ja kun siinä sarjassa on niin paljon porukkaa ja tapahtumia, niin aika hyvin olin unohtanut jo ne ekat kaudetkin.. D oli aloittanut sarjan katsomisen vasta edellisenä päivänä, ja oli ihan koukussa. Harmi, että oli jo ehtinyt katsoa Khal Drogo -jaksot...... 😍


Jossain välissä popsittiin porsaankyljyksiä, muussia, ja kaalia..


Torstaiaamuna vein Cuddlesin eläinlekurille, kun hän oli vaikuttanut muutaman päivän ajan hiukan vaisulta.. Oli syönyt ihan normaalisti, hoitanut vessapuuhatkin normaalisti, ja käynyt kerran sylisessiolla (ei muutenkaan käy kovin usein, kun ei oikein ole sellainen halikissa), mutta oli vetänyt enemmän nokosia, eikä ollut vaatinut ulkoilua.. Halusin tarkistaa, ettei olisi mitään tulehdusta, tms.

Lekuri totesi, että Cuddlesilla saattaisi olla matoja. Olen antanut molemmille Advocate-kuureja, joka toimii kirppuja ja matoja vastaan, mutta se ei kuulemma toimikaan kaikkia matoja vastaan. Heillä on nyt kuulemma uutta Broadline-nimistä, vastaavaa litkua, joka kattaa myös ne muut matotyypit, ja lisäksi se on pitkäkestoisempaa, eli tarvitsee antaa vain kerran kolmessa kuukaudessa, kun noita muita tarvitsee antaa kuukausittain.

Cuddles sai em. litkua niskaan (olisin ottanut Carallekin annoksen, mutta heillä oli vain se yksi annos - tilaavat lisää), ja lisäksi 24h antibioottipistoksen.

Nyt tutkin viikonlopun ajan Cuddlesin tuubat, että näkyykö matoja, vaiko ei.. (Jee!........)

Jos kakkaan ilmestyy matoja, kaikki hyvin. Lekurin mielestä, Cuddles oli muuten kuitenkin niin hyväkuntoinen, ettei tarvitsisi esim. mennä tarkistuskeikalle.

Jos Cuddlesin kunto kohoaisi, mutta kakassa ei olisi matoja, ja kunto mahd. heikkenisi taas viikonlopun aikana, sitten pitää mennä maanantaina uudelleen lekurille, ja Cuddles saa pitkäkestoisen antibioottipistoksen.

Jos kunto ei kohoaisi, eikä kakassa olisi matoja, pitäisi mennä uudelleen ja ottaa verikokeet, josko olisi jotain sisäelinongelmia. Lekuri kuitenkin piti tuota mahdollisuutta epätodennäköisenä, kun ei havainnut mitään sellaiseen viittaavia oireita.


No, Cuddlesin kuntohan koheni saman tien, kun palasimme kotiin! Halusi heti ulkoilemaan, ja popsi sitten kissatarhassa ruohoa..


Carakin tuli hetkeksi mukaan, mutta aika pian oli palattava sisälle, kun sadepilvet tulivat..

Tuon kaiken jälkeen, ehdin itsekin vihdoin aamupalalle..


Huomasin vasta myöhemmin, että vasen käsivarsi oli taas ihan naarmuilla.. Oli nimittäin melkoinen painiminen, että sain aamulla Cuddlesin laatikoitua! Yleensä menevät ihan kiltisti kuljetuslaatikkoon, mutta nyt Cuddles tappeli vastaan oikein kunnolla..


Sadetta..


Skypetin äidin kanssa, ja sitten kanadalaisystävän kanssa, ja kissat jonottivat ovella..


Nuokkuivat siinä istualtaan..


Torstai-iltana muistin, että pakastimessa oli pizzaa, joten viskasin sellaisen uuniin..

Perjantaina oli ollut tarkoitus mennä Bray'hin, mutta D oli jatkanut GoT:in katsomista, enkä halunnut nähdä tuoreempia jaksoja ennenkuin olisin itse ajan tasalla, eli jäin sitten kotiin katselemaan Cuddlesin kakkoja 😂 (Ei matohavaintoja toistaiseksi, mutta lekuri sanoikin, että ehkä 2-4 päivän kuluttua pitäisi näkyä, jos niitä siis on..)

Piti kuitenkin tehdä LIDL-reissu Ashbourneen, kun ulkokissojen ruuat olivat melkein lopussa. Muistin vasta kotona, että olisi pitänyt ostaa kuivaruokaakin! Pah..


Lisää yrttejä - minttu ja ruohosipuli.. Ja ostosreissun jälkeinen aamupala, eli minivoikkoja taas..


Pitäisi jostain keksiä hiukan isompia kukkaruukkuja alustoineen. Nyt on sekalainen purkkivalikoima, ja aluslautasina on entisiä tilausruokakippoja, jotka ovat hankalan mallisia ikkunalaudalle..

Tuo basilika on niin valtava, että tarvitsisi suuremman ruukun.


Avocado-kaksoset


Cuddles voi selvästi paremmin, ja on ollut taas jalkeilla entiseen malliin 😃 Nyt vaan toivon matohavaintoa, niin ei tarvitsisi mennä takaisin lekurille..

(Hänellä oli myös hiukan putsattavaa hampaissa, eli se pitää tehdä jossain vaiheessa, ja vaatii nukutuksen.. Ei kuitenkaan ole kivulias, eli syö ihan ongelmitta myös kuivaruokaa..)


Keittiön ikkunalauta.. Tuossa ekassa kuvassa tarkensin noihin langalla istuviin lintuihin..


LIDLissa oli noita 1.99 euron multapusseja, joten ostin yhden, kun pitää jossain vaiheessa siirtää kasveja isompiin purkkeihin - kunhan keksin jostain ne purkit 😃

Toisessa kuvassa keittiön kasvit ulkopuolelta kuvattuna..


Kukkasia tulossa..


Ulkokissat haluaisivat käyttää tätä penkkiä vessalaatikkona..


Jotain tulossa...


Rivi jotain.. Mahd. herneitä, tai hajuherneitä.. En muista!


Ylläripenkki..


Pavutkin olivat alkaneet kasvaa, mutta yksi oli nypitty jo mullasta.. Laitoin sen takaisin..


Kukkia tulossa..


Aidan takana enemmän vihreää..


Persilja ja timjami edelleen hengissä..


Ruuanjätteistä kasvatettua..


Minikomposti..


Viljelmät.. 😂


Kirkuvan punainen auto.. Se on vissiin unohdettu tuohon, kun ostivat sen L:lle ekaksi autoksi, mutta hänellä onkin nyt toinen auto, eli tuo on nyt lojunut jo aika pitään tuossa..


Ohjaan köynnöstä kasvamaan kissatarhan koristeeksi..
Little Mami..


Auringonlasku..


Ostin taas LIDL-makkarapaketin, josta riittää moneksi päiväksi.. Facebookissa oli niin monta suomalaista makkarakuvaa, että tein uunimakkaraa 😋

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.