lauantai 10. kesäkuuta 2017

Ruokaa, kissoja, kasveja, kotimaanmatkailua..


Aloitetaan simpsonsmaisilla donitseilla.. 😍

Oli siis viime keskiviikkona alunperin tarkoitus mennä Bray'hin, mutta meninkin vain perjantaina, joten tein sitten keskiviikkona ruokaostokset.


Lähikaupassa oli tarjouksessa hampparijuttuja, eli sellaisia valmiiksi taputeltuja gourmet burgereita, ja hampparisämpylöitä. Ostin siis sellaisia.

Kuvassa preppasin keskiviikon lounasta - viipaloin sipulit, tomaatit, maustekurkut ja juuston valmiiksi, sekoitin majoneesiin sinappia ja valkosipulijauhetta, yms., niin että kaikki olisi helppoa ja nopeaa, kun burgerit olisivat valmiit ja sämpylät paahdettu..


Kotona tehdyt hampparit ovat kyllä parhaita Yksi olisi ollut ihan tarpeeksi, mutta mulla ei ole pientä paistinpannua, joten paistoin mieluummin kerralla kaksi burgeria, ja kokosin sitten kaksi hampparia.. No, eipä tullut ihan heti nälkä!

Toisessa kuvassa avocado-kaksoset edelleen ekassa purkissaan, jonka pinnalla hiukan hometta.. (Palaan asiaan tuonnempana..)


Mulla on sellainen kausiluontoinen purentavika, että varsinkin nukkuessa puren hampaita niin voimakkaasti yhteen, että aamulla on leuat kipeinä.. Hommasin siihen jokunen vuosi sitten hammaslekurilta sellaisen suojan, joka tehtiin muotin avulla just sopivaksi. Se maksoi 130 euroa, mutta olen sittemmin purrut sen aika huonoon kuntoon - voi sitä edelleen käyttää, mutta materiaalissa on niin paljon murtumia, että jotenkin se ei tunnu hygieeniseltä, vaikka olenkin käyttöjen välillä liottanut suuvedessä, ja muutenkin putsannut hyvin.

Koska budjetti ei just nyt oikein veny uuteen samanlaiseen, löysin apteekista hitusen yli 7 eurolla tuollaisen urheiluversion! 😃 Eli periaatteessa ihan sama asia, muttei ihan mittatilauksena tehty.. Tuonkin voi kuitenkin muokata itselle sopivaksi - mukana tuli ohjeet. Pitää kuitenkin ensin etsiä askarteluveitsi jostain piilosta, ja hiukan veistellä takahampaille tarkoitettua lovea, joka on minun takahampailleni aivan liian kapea. Mutta en valita, kun hinta oli kohtuullinen!

Toisessa kuvassa keskiviikon iltapalavoikko. Harvemmin viitsin leikata voikkoa pieniksi kolmiovoikoiksi, mutta jotenkin ne maistuvat paremmilta, vaikka on ihan samat täytteet.. 😂


Leijuva pää.. Taustana eteisen oviverho, ja sattumalta oli tumman violetti pörröpaita, joka sulautui taustaan.. Tuo huivi on ihana - just oikean kokoinen, että riittää kaksi kertaa pään ympäri ja saa vielä reilun rusetin..


Caran patjana.. 😂


Torstaivoikot ja lasi maitoa..

Söin torstainakin hamppareita.. Siinä ostamassani paketissa oli viisi burgeria, joista siis kaksi paistoin jo keskiviikkona.. Nyt oli siis kolme jäljellä, ja olin perjantaina menossa Bray'hin, eli päätin paistaa ne kaikki kerralla.. Käytin vain yhden noihin hamppareihin, eli kun olivat aika paksuja, niin halkaisin yhden, ja siitä riitti molempiin hamppareihin.. Ne kaksi jäljellä olevaa burgeria saivat jäähtyä, ja sitten laitoin ne jääkaappiin..


Omnomnom..


Torstai-iltana popsin sitten ne valmiiksi paistetut burgerit - olivat mikron kauttakin ihan kuin vastapaistettuja 😃 Tein niiden seuraksi chipsit, ja oheen loput hampparioheisista, eli sipulia, tomaattia, maustekurkkua, ja sinappivalkosipulimajoneesia..

Leikin vielä Snapchatilla ennen nukkumaanmenoa - olin pessyt hiukset, joten pyyheturbaani sopi noihin naamatatuointeihin..


Kun lapsiperheissä astutaan pimeässä legojen päälle, niin kissaperheiden legoja ovat nuo maitopurkkien muovirenkaat.. Cara asettelee niitä strategisesti pitkin portaikkoa, ja löydän maitorengaslahjoja myös sängystä ja sohvalta


Perjantaina menin sitten Bray'hin, ja D paistoi lampaan maksaa ja sipulia, joiden kanssa oli perunamuussia Maksa on aivan ihanaa..


Oli ollut puhetta, että oltaisiin käyty Naas'issa katsomassa mun näyttely, ennenkuin se loppuisi (nyt lauantaina), mutta D oli valvonut Sky News'in äärellä (UK-vaalit..) melkein aamuun asti, joten ei sitten jaksanut lähteä niin kauas. En siis nähnyt omaa näyttelyäni ollenkaan. Paitsi kuvissa.

Mentiin kuitenkin hiukan ajelulle ruuan jälkeen - yllä "hymyilevä talo" Bray'ssa..


Bensiksellä..



Video - oltiin menossa Laragh'n kautta Aughrimiin, eli tuo on siltä väliltä..


Puskapissatauko 😂 Mulla oli yhdet niistä uusista kangastossuista jalassa, enkä halunnut niiden muuttuvan heti vaaleanharmaista likaisen tummiksi.. Maasto oli aika kosteaa, eikä tuolla edes ollut oikein puskia.. Piti siis kävellä sen verran kauemmas parkkiksesta, että voisi pitää vahtia molempiin suuntiin metsätietä.. 😂


Avovessa.... 😂😂😂


Takaisin tallustaessani, ihailin maisemia..


Tuolla oli rinne täynnä lampaita - tai D kutsuu niitä peltotäiksi, kun kauempaa ovat vain vaaleita pisteitä vihreän keskellä..


Tuossa em. parkkis..


Lätäkköjen vesi oli todella kirkasta..


Parkkiksen kyljessä oli tuollainen kiehtova kolo, jossa kasvoi kaunista sammalta..

Jatkettiin sitten matkaa Aughrimiin, missä oli tarkoitus kävellä sen kalastuslammikon ympäri, mutta sen parkkis olikin jo suljettu.. Olisi sinne toki voinut silti mennä kävelylle, mutta olisi pitänyt jättää auto johonkin kauemmas, joten ajettiin sitten Rathdrumiin, missä haettiin Centra-kahvit, ja mentiin Deputy's Pass -parkkikselle juomaan ne.


Kamerakuva em. parkkikselta..


Ja puhelinräpsy samasta paikasta..


Tässä oltiin jo palaamassa Bray'hin..


Kerrankin muistin ottaa kuvan tuosta vuoristoprofiilista - se näkyy kys. tieltä vain hetken aikaa, eli pitää olla kamera valmiina.. (Tuli tosin autonikkunaheijastuksia..)


Bray'n takapuutarhan verenpisarapensaita..


Pinkki ruusu kukkii oikein urakalla! D on kantanut perunankuoria yms. siihen juurelle..


Olin pukeutunut taas alttaripojaksi.. 😂 Löysin siis vaatteita lajitellessani tuon kivan valkoisen, pitsihelmaisen paidan, ja kun sen yhdistää mustiin housuihin, tulee ihan alttaripoikafiilis 😃


D haki vielä illalla kiinalaista ruokaa.. Mulla ei taaskaan ollut kovin nälkä (kun oltiin aiemmin popsittu maksaa), joten toin suurimman osan omasta annoksestani kotiin, ja söin sen myöhemmin. Kanaa ja ankkaa, ituja, ja munariisiä..


Crazy Cat Lady -kyltti makuuhuoneen seinällä 😃


Lauantaiaamu oli tuulinen, mutta melko lämmin, eikä satanut, joten vein kissat ulkoilemaan, ja popsin itse aamupalalounaan patiolla.. Tuuli oli kuitenkin sen verran vilpoinen, että piti hakea neuletakki ylle..


Cara ja Cuddles..


Kukkavauvat kasvavat..


Yllärikasveja.. Vissiin yrttejä.. En muista..


Lisää kukkavauvoja..


Eivät olleet poseeraustuulella..


Cara popsi ruohoa..


Cuddles katseli maisemia..


Pian tämän jälkeen, molemmat halusivat sisälle, ja sitten tulikin pilvistä ja tihkua..


Ihanat niittyleinikit..


Kierrätin jogurttipurkin kukkapurkiksi.. Kaiversin pohjaan reikiä..


Aiemmin mainitsemani avocado-kaksoset saivat siis uuden purkin 😃


Mulla oli vielä kaksi hampparisämpylää, muttei burgereita, joten ajattelin kokeilla kasvisburgereita..

Koska on hauskempaa kokeilla itse kuin googlettaa joku resepti, viskasin keittiövempaimeen porkkanan, n. neljänneksen isosta sipulista, broccolin jämän (sekin ehkä n. neljännes sellaisesta keskikokoisesta broccolista), kaksi herkkusientä, ja tilkan oliiviöljyä.. Tuossa yllä näkyy tulos - sekoitin siihen sitten jauhoja sen verran, että sain taputeltua pihveiksi, jotka saivat jauhoja, kananmunaa, ja "korppujauhoja" (tein parista Ryvita-näkkäristä) pintaansa, ja sitten pannulle..


Niistä tuli tosi hyviä! En laittanut mitään mausteita, en edes suolaa. Mulla oli noihin hamppareihin kuitenkin sitä sinappivalkosipulimajoneesia, mistä tuli lisämakua, mutta muutenkaan en olisi noihin kaivannut mausteita, kun niiden oma maku oli sellaisenaan miellyttävä.

Eivät silti olleet vege-hamppareita, koska mulla oli avattu pekonipaketti, joten kumpaankin hamppariin tuli tuokale lihaa mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.