maanantai 4. kesäkuuta 2018

KESÄ


Kesäkuu alkoi, ja säät muuttuivat hiukan pilvisemmiksi..


Kun palasin torstai-iltana kotiin, huomasin Cuddlesin pissassa verta, ja kissaressu kävi vähän väliä pissalla.. Kammottava ajoitus, kun mulla ei todellakaan olisi ollut varaa eläinlekurikeikkaan, mutta onneksi kissaverkostosta löytyi taas apua, ja saatiin hoidettua heti perjantaiaamuna lekurikeikka..


Lekuri epäili, että kyseessä on taas virtsatietulehdus (kuten muutama vuosi sitten), ja Cuddles sai antibiootteja ja kipulääkettä - saa ainakin toistaiseksi olla ihan tavallisella ruokavaliolla, ja katsotaan tilannetta uudelleen viikon kuluttua. Jos juttu vaivaa edelleen, niin sitten on otettava virtsanäyte, josko siinä on kiteitä.. Todella, todella toivon, että vaiva menisi ohi vain noilla antibiooteilla..

Kun palasimme kotiin, suoraan suoneen annettu kipulääke oli selvästi alkanut jo auttaa, koska jatkuva pissallakäynti loppui siihen, ja Cuddles oli muutenkin selvästi rennompiNuo lasissa olevat sipulit ovat kasvaneet urakalla - kuvasta näkyy yksi hurjan pitkä latva.. Olen leikellyt latvoja ja käyttänyt moneen muonaan, ja aina kasvaa lisää 😃


 

Tillipurkissa ensimmäiset merkit


Tomaatintaimiparat ovat edelleen munakennoissaan..

Toisessa kuvassa korjattu verkkoviritelmä papupenkin yllä, kun taimet kasvoivat liian korkeiksi ekaan verkkoviritelmään..


Papupenkin kohtalo vaikuttaa taas huonolta.. Viime vuonnakin kaikki taimet popsittiin heti..


Hernepenkissä alkaa tapahtua..


Ylläripenkki, jossa kasvaa kaikenlaista kompostikamaa 😂


Tuossa ruohotupon takana on keittiön poistovesiputki, ja viemäri alkaa olla kovin tukkoinen, kun tuossa ympärillä on liejua, joka ei oikein mene minnekään.. (Olen maininnut asiasta, ja vuokraisäntä sanoi, että vissiin ensi viikolla joku tulee katsomaan sitä, ja myös sisäpihalla oleva viemäri on aika tukossa..)

Liejussa oli n. miljoona minikärpästä, munia ja toukkia, joten suihkutin koko alueen etikalla, ja onneksi seuraavana päivänä moinen aktiviteetti oli kadonnut..


Niitty on ihan keltaisenaan niittyleinikkejä Olen karsinut ei-haluttuja rikkaruohoja melko isolta alueelta, ihan vaan saksilla, ja niitty on paljon kauniimpi kuin aiempina vuosina.


 

 


Cuddles on ollut paljon reippaampi lekurireissusta asti, mutta virtsassa näkyy edelleen verta, joskin paljon vähemmän.. Lekuri sanoi, että paranemiseen voi mennä muutama päivä, ja perjantaihin asti on aikaa odotella, mutta jos sitten on vielä verta virtsassa, niin pakko tehdä uusi lekurireissu..

Sitten ruoka-aiheeseen..

🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴

Perunapata

Tällä kertaa tein pienemmän satsin ruokaa, käyttäen pienempää Förtrolig-vuokaa. Ideana oli taas käyttää kaikkea kaapista löytyvää..


Ruokaöljyä vuoan pohjalle.. Perunapaloja, kokonaisia kuorittuja valkosipulikynsiä, kevätsipulia, Bisto-kastikejauhetta, pari desiä vettä, merisuolaa, valkopippuria..


Lisää perunapaloja, tuoretta basilikaa, kuivattuja chili-lastuja..


Paksuja viipaleita feta-juustoa, lisää perunapaloja, makeaa chili-kastiketta..


Vihreää paprikaa, lisää kastikejauhetta (sen sijaan voi ihan hyvin laittaa muitakin mausteita, tai vaikka murentaa jonkun liemikuution tms..), ja hiukan lisää öljyä..

Sitten rei'itetty folio päälle, ja ruoka ensin 25 minuutiksi 180C-asteiseen kiertoilmauuniin (tai ehkä 200C-asteiseen tavisuuniin)..


Sitten poistetaan se folio, ja laitetaan pinnalle juustoraastetta.. Minulla taas mietoa valkoista cheddaria, mutta muukin kelpaa.. Ja takaisin uuniin (ilman foliopeitettä), missä toiset 25 minuuttia..


Tuoksui herkulliselta..


Maistui myös todella herkulliselta!

🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴


Lauantai, ja Snapchatin teini-filttereitä 😂

 
 

"Hyvää päivää! Olisiko teillä hetki aikaa keskustella kissanruokavaihtoehdoista?" 😂

Olen pitänyt keittiön ikkunaa raollaan (ikkunan yläosa aukeaa), ja TabTab moukui ikkunan ulkopuolella, katsellen ikkunarakoa sillä silmällä.. Tahtoisi kovasti tulla sisälle, sen jälkeen kun sai viettää toipilasyön talossa, lekurireissunsa jälkeen.. 

Minttu..


Salaattiviljelmät..


Basilika ja ruohosipuli..


Sitruunamelissa ja persilja..


Tilli..


Tomaatti..

🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴

Tonnikalasalaatti


Pari purkkia tonnikalaa, josta on puristettu liemi pois.. Runsaasti kevätsipulia, yksi iso tomaatti (ilman sisuksia), tuoretta basilikaa, kuivattuja chili-lastuja, valkopippuria..


Sitten tarpeeksi kevytmajoneesia, että salaatti pysyy kasassa..


Paahdoin pari hampparisämpylän puolikasta, ja ladoin tunasalaattia päälle..

🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴🍲🍴Olin ottamassa maisemakuvia keittiön ikkunan läpi, kun kuulin Cuddlesin maukuvan yläkerrassa, ja pelästyin tietty, kun oltiin just perjantaina oltu lekurilla, jne..

Olikin vaan oksentanut massiivisen karvapötkylän makuuhuoneen ikkunalaudalle, ja ilmoitti asiasta minulle, että tulisin siivoamaan sen pois hänen lintujentarkkailupaikaltaan..


Tarkisti vielä, että tuli varmasti siivottua kunnolla..

Sitten takaisin lintujentarkkailun pariin..

 


Kävin kaupassa, ja siellä oli kahdella eurolla minikevätrullia, joten lykkäsin ne uuniin helpoksi lauantaiateriaksi..Cuddles hyppää usein telkkarin eteen, ja oli taas kaatanut intialaisveistokset..


Koitan pitkästä aikaa muistaa osallistua päivittäiseen kuvahaasteeseen, ja kesäkuun kolmannen päivän aiheena oli "istuin tässä" - laitoin siis sohvakuvan..

Toisessa kuvassa uusi, takkuinen hiustyyli.. Nutturaklipsini hajosi, laatikossa oli toinen, mutta sekin hajosi, eikä minulla ole nyt nutturaklipsejä, joten otin nippusiteet apuun, että sain hiukset jotenkin pois naamalta..


Herneentaimet..


Papupenkki - ja TabTab..


Ylläripenkki..


Tuo violettikukkainen pensas on kovasti mehiläisten mieleen Vuokraemännällä on pieni mehiläistarha, ja sen asukkaat ovat olleet innoissaan noiden kukkien kimpussa!


Sekalaista villikasvustoa, ja perunaa..


Little Mami lojuu usein entisen kissatarhan kohdalla..


Kauniit vihreät silmät..


Ananas.. 🍍

 


Draama-Cuddles 😂


Sunnuntain minihampparit..


Sunnuntaina maalasivat jotain osia talosta, niin että kiipeilivät molemmilta puolilta taloa katolle, ja tuossa patiopuolellakin oli pari avustajaa hillumassa.. En ole vielä käynyt katsomassa mitä on maalattu, kun homma vaikuttaa olevan kesken.. Jätin portin auki, jos tarvitsevat vielä kulkua patiopuolelle..


Ei nyt muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.