sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Taivaallista banaanileipää ♥ (Simply Recipes -ohjeella) - Päivitetty 5/10/18


Vaikka olen aina tykännyt banaanileivästä, en ollut ikinä itse leiponut sellaista.

Jokunen päivä sitten, minulla oli muutama melkein mustaksi mennyt banaani, joten googletin josko löytyisi banaanileipäreseptiä, mihin minulla olisi valmiina kaikki tarvittavat ainekset..

Simply Recipes -saitilta löytyi tällainen.. 🍌🍞 😃


AINEKSET (Olen päivittänyt reseptiä muutamin punaisin lisäyksin, 5/10/18)
2-3 erittäin kypsää banaania, kuorittuina
1/3 kupillista (75g) sulatettua voita
1 (kukkurainen) teelusikallinen ruokasoodaa
Ripaus suolaa
3/4 kupillista (96g) sokeria (1/2 > vähemmän makeaa, 1 > makeampaa)
1 suuri kananmuna, vatkattuna
1 teelusikallinen vaniljauutetta
1 1/2 kupillista (192g) vehnäjauhoja
(Jos haluaa, taikinaan voi lisätä vaikka kourallisen leivontasuklaahippuja - esim. Dr Oetker dark chocolate chips..)

(Itse käytin Supervalun oliivilevitettä voin sijaan, ja vaniljaesanssia vaniljauutteen sijaan. Kaikki oliivilevitteet eivät sovi - esim. Irlannin Lidlin versiolla tuli litteä versio.. Olen sittemmin kokeillut myös vaniljauutetta, kuten alkup. reseptissä - ei suurta eroa vaniljaesanssiin.)

OHJE
1 Kuumenna uuni 175°C asteeseen, ja voitele leipävuoka.
2 Muussaa kypsät banaanit kulhossa haarukan avulla, ja sekoita sitten voisula banaanimuussiin.
3 Lisää ruokasooda ja suola. Sekoita sitten mukaan sokeri, vatkattu muna, ja vaniljauute. Lisää lopuksi jauhot.
4 Kaada seos voideltuun leipävuokaan, ja leivo n. 50 minuuttia - 1 tunti 175°C asteessa, tai kunnes keskelle leipää painetussa cocktail-tikussa ei ole taikinatahroja, kun tikun vetää pois leivästä. (Huom: Itselläni on kiertoilmauuni, ja paistoin tuossa samassa lämpötilassa, mutta leipä oli valmista jo 35-40 minuutissa - lisäsin myös loppuvaiheessa leivän päälle leivinpaperia, ettei pinta tummunut liian nopeasti.)
5 Poista leipä uunista, ja anna jäähtyä vuoassa muutaman minuutin ajan. Poista leipä sitten vuoasta, ja anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. Leikkaa viipaleita ja tarjoa. (Leipäveitsellä saa viipaleita, jotka eivät murene.) (Huom: Itse kippasin leivän heti uunista otettaessa pois vuoasta, ja annoin tovin jäähtyä ritilällä, mutta hotkaisin toki ekat viipaleet oliivilevitteen kera jo leivän ollessa edelleen lämmintä..)

Tuolla reseptisaitilla olevissa kommenteissa oli myös ideoita kys. banaanileivän muokkaukseen, mm. lisäämällä vaikka suklaahippuja, tms. Minusta se oli kuitenkin täydellistä ihan sellaisenaan, joskin viipaleiden päälle voisi lisätä kaikenlaista, tai viipaleesta voisi luoda vaikka jälkiruuan, kostuttamalla mehulla, ja pinoamalla sitten vaikka kreikkalaista jogurttia ja hedelmäsalaattia päälle..




Nyt odottelen, että seuraava banaanierä ylikypsyy, ja voin leipoa lisää..

Malliksi pari tuoreempaa kuvaa suklaahippuversiosta;



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.