maanantai 28. toukokuuta 2018

Naamanvääntöä, puutarhahommia, yms.


Meinasin unohtaa tämän jutun kokonaan, kun latasin jo kuvat blogiin, mutta sitten väsähdin ja menin nukkumaan, jättäen jutun odottamaan tekstejä ja julkaisua..

Alkaen viime tiistai-illasta..


Kävin taas läpi Snapchat-filtterit 😂

American Dad!..


Myöhään tiistai-iltana, auringon laskiessa..Keskiviikon ikkunapuutarhapäivitys.. 🌿


Pari tomaattia oli happanemassa, joten tein salsaa.. Tomaattien lisäksi laitoin ison kynnen valkosipulia, tuoretta basilikaa, ja vielä jälkiajatuksena hiukan kevätsipulia (ei kuvassa).. Lisäsin vielä hiukan merisuolaa, mustapippuria, ja chili-lastuja..


Voit ja levitteet olivat loppuneet, enkä halunnut mennä vain niiden takia kauppaan, joten laitoin majoneesia leiville, ja sitten feta-juustoa ja salsaa..


Menin karsimaan hiukan rikkaruohoja niityltä - niitä, jotka kasvavat korkeiksi ja muuttuvat jo alkukesästä ruskeiksi.. Nokkoset polttelivat ranteita ja nilkkoja..


Aurinkoista

Yksi banaani oli menossa todella mustaksi, joten tein banaani-muna-lettuja. Siis niitä mihin tulee vain kaksi ainesta - yksi banaani ja kaksi kananmunaa 😃 Söin ne mansikkahillon kanssa..

Myöhemmin illalla söin spaghettia, johon sekoitin Supervalun valmista lasagne-valkokastiketta, tomaattia, tuoretta basilikaa, ja IKEA-lihapullia


Torstain ikkunapuutarhakuulumisia..Joku öttiäinen oli purrut päänahkaani, jossa oli kutiseva patti.. Täällä ei ole hyttysiä, mutta satunnaisia muita ihmissyöjiä tuntuu löytyvän..


Halusin istuttaa vielä jotain, mutta ensin piti tehdä uusi penkki sitä varten - käytin entisen kissatarhan osia rajaamaan tilaa, ja levitin säkillisen multaa, johon istutin herneitä.. Suojaverkko taas kissojen takia..


Little Mami ja TabTab..

Toisessa kuvassa omeletti.. Piti käyttää avatusta paketista loput rasherit, joten paistoin ne ensin rapeiksi, ja leikkelin sitten pieniksi paloiksi.. Sitten paistoin sieniä ja kevätsipulia, ja lisäsin ne aluksi paistetut rasher-palat takaisin pannulle, sekä tuoretta basilikaa, ja lopuksi kaksi munaa.. Sitten laitoin lautaselle muutaman siivun feta-juustoa, ja käänsin munakkaan niiden päälle


Kattila-popcornia..


Perjantaina olin tuollaisissa maisemissa, toisaalla Meathissa..


Kahvia ja ruisleipää..


Viheltelykaverini


Yhden ystäväni entinen partneri oli muuttanut muualle, ja ystäväni oli sitten haalinut keittiönsä kaapeista kaiken mitä ei itse käyttäisi - sain mukaani kaikenlaista, mikä olisi muuten mennyt roskiin!Viskasin kotona gratiinin uuniin, ja samalla muutaman IKEA-lihapullan


Tomaattipenkissä (hih..) näkyi vihdoin ensimmäisiä elonmerkkejä! (Kuvat voi klikata isommiksi..) Myös sitruunamelissa on alkanut kasvaa


Nämä CD/DVD-hyllytkin tulivat sieltä ystäväni luota..


Snapchat-kuvia taas..En ollut ennen nähnyt Family Guy -jaksoa, missä Peter leikki nukkekodilla!!! 😂


Lauantaina tomaatintaimet olivat jo huomattavasti isompia..
Karsin lisää rikkaruohoja.. Niitty on nyt ihan keltaisenaan (muistaakseni) niittyleinikkejä


TabTab 😍


Kävin vihdoin kaupassa, ja siellä oli ihanaa savukinkkua alelaarissa.. Piti tosin käyttää saman tien, joten tein sitten myöhäisaamiaiseksi "kinkkusalaatin", heh.. (Voikkoja..)


Otin muutaman kalansilmäkuvan makuuhuoneen ikkunasta..Olen aina inhonnut Nutellaa (paitsi menettelee jossain pullatäytteessä tms.), mutta kun tuossa aiemmin mainitsemassani satsissa oli sellaistakin, niin päätin kokeilla leivän päällä - ja yllätyksekseni, se oli aika hyvää! 😮

Aloin saman tien käyttää pois niitä kuppikeittojakin..


Käytän normaalisti villasukkia ihan joka päivä (ja yö), kesät ja talvet - usein tuplavillasukkiakin, kun kotona on kylmät ja vetoisat lattiat.. Koskaan ei ole ollut mitään ongelmia.

Perjantaina kuitenkin, nilkat kutisivat koko päivän, ja kun otin sukat pois, kutina helpotti heti, mutta nilkoissa oli tuollaisia punaisia läiskiä!

En tajua mistä tuo johtui, kun olen niitä samoja sukkia pitänyt aiemminkin, ilman ongelmia. Olin myös käyttänyt toisia, samassa pesussa olleita villasukkia, joista ei tullut ongelmia. En ole vaihtanut viime aikoina pesuaineita tms.

Mietinkin, jos pari päivää aiemmin saamani nokkosihottuma olisi jotenkin vaikuttanut asiaan.. Nokkosten polte oli kyllä jo täysin kadonnut, mutta en vaan tajua miten yhtäkkiä voisin reagoida sukkiin, joita kuitenkin pidän jatkuvasti..

Nyt olen kuitenkin pitänyt taukoa villasukista tuon reaktion jälkeen, ja annan noiden ihottumaläiskien parantua, ennenkuin laitan taas villasukat jalkaan, ja katsotaan sitten miten käy.

Kävi mielessä sellainenkin mahdollisuus, että tuolla niityssä talsiessa, jotkut öttiäiset ovat mahd. pureskelleet nilkkojani, tai tarttuneet vaatteisiini.. Mysteerireaktio..


Cara on nuuhkinut "uusia" hyllyjä urakalla.. 😂


Sunnuntaiaamuna, persiljapurkissakin oli jo pieni elonmerkki


Tomaatit kasvavat ihan silmissä - kääntelen alustoja päivittäin, etteivät kasva kokonaan nojalleen yhteen suuntaan, kun seuraavat aurinkoa..Taas haistellaan hyllyjä..

Piti käyttää loput sienet, ja avattu lasagne-valkokastikepurkki, joten keitin spaghettia, ja laitoin mukaan ne sienet, ja hiukan lauantaimakkaramaista mortadellaa, sekä tuoretta basilikaa, vihreää pestoa, ja sen kastikkeen.. Nom..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.