keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Euroviisujen eka semi - Suomi JA Irlanti finaaliin!!!

Photo: Andres Putting, ESC
Euroviisujen ekan semi-finaalin taso oli kaiken kaikkiaan ihan kelpo, kun suurin osa lauluista oli ainakin ihan kuunneltavia, monista jopa pidin, ja mukana oli vain yksi aivan iljettävän ärsyttävä korvienraiskaaja (Israel).. Alla kommenttejani;

Maa Esiintyjä Kappale 🎶 Kommenttini
💥 < Tuo merkki rivin alussa merkkaa finalisteja.

1. Azerbaidzhan Aisel X My Heart 🎶 Tämä oli sellainen ihan siisti esitys, mutta tuli fiilis, että kys. maa lähettää joka vuosi viisuihin saman esityksen.. (Ts. sen verran samankaltaista materiaalia, että se kaikki tuntuu samalta puurolta.)

2. Islanti Ari Ólafsson Our Choice 🎶 Miellyttävä laulu, jota olisi mukava kuunnella autoradiosta..

💥3. Albania Eugent Bushpepa Mall 🎶 Edellistä energisempi, ja tätäkin olisi kiva kuunnella ajaessa..

4. Belgia Sennek A Matter Of Time 🎶 Viisuissa tuntuu joka vuosi olevan ainakin yksi sellainen "tumma draama" -nainen.. Tämä oli kyllä ihan kiva..

💥5. Tšekki Mikolas Josef Lie To Me 🎶 Tämä oli minusta hiukan ärsyttävä - liian tekoreipas ja pirteä..

💥6. Liettua Ieva Zasimauskaite When We're Old 🎶 Tämä olisi voinut olla jonkun Hallmark-elokuvan taustamusiikkia.. (Ne ovat sellaisia halvalla tuotettuja romanttisia elokuvia, joita on tehty n. miljoona, mutta joissa tuntuu kiertävän vain pari tusinaa juonikuviota, joissa samat näyttelijät vuorottelevat eri rooleissa..)

💥7. Israel Netta Toy 🎶 Tämä on ihan saatanallinen korvienraiskaaja.. Lisäksi, laulajan naamanvääntö ärsyttää, ja tekisi mieli kumauttaa pesäpallomailalla, tms. En tajua, miten tämä on voinut keikkua voittajaveikkausten kärjessä! Hirveetä paskaa..

8. Valko-Venäjä Alekseev Forever 🎶 Laulu oli ihan kiva, mutta esityksessä paljon tahatonta hilpeyttä, esim. ruusurobotti.. En voinut ottaa vakavasti!

💥9. Eesti Elina Nechayeva La Forza 🎶 Aivan upea!Olisin ihan tyytyväinen, jos tämä voittaisi.. Sekä laulusta että esityksestä tulee mieleen "The Fifth Element" -elokuva, jossa on se yksi upea lauluesitys..

💥10. Bulgaria EQUINOX Bones 🎶 Tämä oli ihan kiva..

11. Makedonia Eye Cue Lost And Found 🎶 Tässä yritettiin tunkea monta genreä yhteen lauluun, eikä se vaan toiminut ollenkaan.. Sitten oli pari lyhyttä korvienraiskauskohtaa, ouch..

12. Kroatia Franka Crazy 🎶 Valo-show oli mallia "jos et vielä ollut epileptikko, niin nyt olet".. Tuli jotenkin mieleen reality show..

💥13. Itävalta Cesár Sampson Nobody But You 🎶 Ihan sen tyylinen esitys, jonka voisi kuulla Graham Norton Show'n loppupuolella..

14. Kreikka Yianna Terzi Oniro Mou 🎶 Sama juttu kuin tuolla ekassa esityksessä - tosin Kreikalla on hiukan variaatiota, eli lähettävät joka vuosi yhden n. kolmesta esityksestä.. Tyypillistä viisukreikkaa siis..

💥15. Suomi Saara Aalto Monsters 🎶 Tässä on jotenkin ysärin club anthem -meininkiä.. Tosi tarttuva biisi, ja esityskin oli nyt huomattavasti parempi kuin UMK-versio.. Tykkään! Olen kuunnellut tätä aika paljon, ja huomaan vihelteleväni sitä tiskatessa, jne..

16. Armenia Sevak Khanagyan Qami 🎶 Todella miellyttävä balladi, ja sopivasti just energisemmän tanssimusiikin jälkeen..

17. Sveitsi ZiBBZ Stones 🎶 Ihan kuin amerikkalaisesta teinielokuvasta, kun menevät johonkin "rock clubille".. Siis feikki..

💥18. Irlanti Ryan O'Shaughnessy Together 🎶 Ihan kiva biisi, mutta kovin tylsä, ja unohtuu jo ennenkuin loppuu..

💥19. Kypros Eleni Foureira Fuego 🎶 Aivan mitätön biisi, mutta lavalla pehmopornahtavasti puettuja kauniita naisia, niin se on sitten pelkin visuaalisin avuin päässyt korkealle ennakkosuosikkilistalla..

Kyproksen tätejä synkronoidulla puskapissalla..

Kun finalisteja lueteltiin, kahdeksan maata oli jo mainittu, eikä Suomi ollut vielä listalla.. Siinä vaiheessa alkoi hiukan jo hermostuttaa, josko olisi tapahtumassa oikeusmurha, mutta sitten onneksi Suomi mainittiinkin!

Viimeinen maa tuli kyllä aivan puskista, enkä olisi ikimaailmassa osannut odottaa: Irlanti!

Nyt on pitkästä aikaa erityisen kiva seurata viisufinaalia, kun sekä Suomi että Irlanti ovat mukana! Ja iloitsen myös Eestin finaalipaikasta, koska heillä on tosi upea biisi..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.