keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Toukokuu (kesä-talvi-kesä-talvi..)


Alkukuvaksi puutarhatilanne..


Toukokuun eka päivä oli ihanan lämmin ja kesäinen Menin M:lle ja poimin ohimennen pikkuhepun mukaan esikoulusta - olin aikaisin paikalla, joten istuin aidalla ja nautin auringosta 🌞🌿


Muutenkin on ollut aika paljon kauniin aurinkoisia päiviä, ja auringossa on lämmintä, mutta muuten on hyvin kylmää toukokuuksi, ja esim. sisälämpötilat pysyvät koleina, vaikka sähkölämmittimet huutaisivat tauotta..


Syötiin mansikoita ja vaniljajäätelöä ♥♥♥♥♥


Ihana vintage-palikka, jossa lehmä Nimim. rakastan varsinkin sarjakuvamaisia utareita!!! 😂

Kotona chips, pakaste-burger, ja paljon sipulia..


Loppuviikosta pyörähdin pariin otteeseen moikkaamassa tuttuja (ja ei-niin-tuttuja) koiria, el entisenpåmån pyynnöstä, ja sitten kotona taas Caran kanssa patiokävelylle..


Torstaina aurinko porotti..


Ilmaista Snapchat-hupia taas..

 

Torstaina iltayhdeksältä oli niin valoisaa, että tuntui ihan iltapäivältä.. Cara katseli makuuhuoneen ikkunalaudalta maisemia..


Perjantaina menin LIDLiin ostamaan himoitsemaani viidenkympin tulipesää patiolle.. Se oli ehkä hiukan ISOMPI kuin luulin (vrt. ostoskärryn kokoon) 😮 Hiukan jopa mietin, josko se olisi liian iso, mutta ostin sen sitten kuitenkin..

Onneksi pakkaus mahtui just ja just autoon, ilman että olisi tarvinut kaataa takapenkit.. Sitten olin palauttamassa ostoskärryä, kun löysin edellisestä kärrystä jonkun jättämän euro-kolikon! Samalla huomasin siinä lähellä sellaisen herttaisen vanhan sedän, joka kaivoi hankalan näköisesti lompakkoaan, ihan kuin olisi kadottanut jotain.. Kysyin tarvitsiko hän apua, ja hän hymyili, että kaikki OK, kunhan etsii vaan kolikkoa kärryä varten 😃 Niin sanoin sitten löytäneeni just euron, ja annoin sen hänelle - jäi molemmille hyvä mieli


Makuuhuoneen ikkunalaudalla tapahtuu.. 🌿🌿🌿


Avocado on hiukan oireillut, mutta alkaa kai lopulta tottua uuteen ruukkuun ja sijaintiin.. Juo nyt aiempaa enemmän vettä..


Caran kanssa Toisessa kuvassa minisuklaarulla..


Kylmää on..


Lauantainakin oli ihanan aurinkoista..


Tulipesän kokoaminen yksin oli hankalaa, ja ihan alkuun (|)tti, kun yhteen jalkaan oli laitettu idiootteja varten varoitustarra, jossa neuvottiin, ettei tulipesää saisi käyttää autossa, sisätiloissa, tai teltassa............. Ja tarran poistaminen oli sitten tietty aivan saatanallisen vaikeaa..


Ennen kuin roudasin tulipesän ulos, pesin pation, ja siitä tuli huomattavasti siistimmän näköinen!


Aika hieno 😍


R tuli katsomaan mitä patiolla tapahtuu.....


Pesin aluksi vain tuon toisen puolen patiota, mutta ero oli niin selkeä, että pesin sitten saman tien loputkin..


Pesin myös patiokalusteet, joihin oli taas tuubattu - kiitos, linnut...


LIDLissa oli makkaraa tarjouksessa Ruokani ilahtui päästessään lautaselle..


Sunnuntaiaamun lämpöasteet.. Sisällä 14,3C (lämmittimet päällä koko yön), ja ulkona melkein nollassa.. TOUKOKUUSSA!!!


Aamuajelulla..


Näytti kesältä, tuntui talvelta..


Ja taas pientä ulkoilua.. Ei Cara kovin pitkään viihdy ulkona, eli tuo patio on ihan sopivan kokoinen pienelle "lenkille"


En antanut tällä kertaa popsia ruohoa pation vierestä, kun olin vasta edellispäivänä pessyt pation, ja pesuvedet (aineineen) olivat valuneet siihen viereenkin.. Mentiin siis hiukan kauemmas popsimaan "salaattia"..

 


Caran palattua sisälle, PeepPeep tuli seurustelemaan


Olin jossain vaiheessa ostanut LIDLista muutaman euron hintaisen, taitettavan käsisahan, jota tuli nyt testattua, kun sahasin kissatarhan paloja polttopuiksi.. Se toimi paremmin kuin odotin! Saan pikkuhiljaa siivottua kissatarhapäätyäkin.. Osan raamista aion jättää paikoilleen, mutta osa tulee varmaan poltettua pois - nyt kun on missä polttaa!


Bitter lemon -tauko..


PeepPeep..


 

Yrttilaatikko.. Tai no, reunoilla salaattia..


 

Mehiläiset pörräävät innolla tuossa syvän kukkapurkin yllä, ja juovat purkista.. Olen täyttänyt sitä vedellä, kun ei ole satanut tarpeeksi..


Kun reilu vuosi sitten karsin tuolta niityltä ne lähimmät ruskeat jutut pois, niin onneksi ovat pysyneet poissa, ja kasvavat edelleen vain tuolla kauempana! Ne saivat koko kevään ja kesän näyttämään ikävän syksyiseltä, joten katselen mieluummin vihreää niittyä..


Ihan aidan takana on nyt valtavasti nokkosia..


En muista mitä istutin tuohon DIY-purkkiin, mutta jotain siellä kasvaa..



Perinteisen "vehnäpeltoni" kohdalla kasvaa myös jotain - mahd. taas linnunsiemenistä..


Roudasin multasäkit pois olohuoneesta..


Pari tosi surkeaa puhelinkuvaa punarinnasta, joka aterioi kissanruokalautaselta..


Patio on nyt ihan kivan näköinen - odotan innolla papujen kasvua..


Olin vallan unohtanut ostaneeni jäätelöä!


Maanantaiaamiainen patiolla.. Oli pitkä bank holiday -viikonloppu..


Korjailin taas siilipolkua, kun kissat olivat tonkineet.. Huoh..


Caran kanssa ulkoilua..


Kitkin rikkaruohoja talon seinustalta, ja laitoin tuoretta multaa - sitten istutin sekalaista syötävää.. Saa nähdä, onnistuuko mikään kasvamaan kunnolla, kun kissat tonkivat ja etanat popsivat..


Entisen kissatarhan kohdalla on tulossa paljon kukkia, mutta osa mullatusta alueesta kaipaisi istutuksia..



Little Mami ja TabTab


PeepPeep


Laitoin toiseen päätyaitaan valmiiksi nauloja, joihin saan laitettua tukinarut kiinni, sitten kun herneet tarvitsevat tukea.. Pieniä alkuja on jo tulossa..


Melkein kaikki rikkaruohot poistettu, ja piha vaikuttaa paljon siistimmältä.. Pation pesu teki ihmeitä..








Cara sohvalla


Tiistaiaamuna piti käydä Trim'issa, enkä ehtinyt kotona syödä aamiaista, kun nukuin mieluummin pidempään.. Söin sitten Trim'issa perinteisen LIDLin-parkkis-aamiaisen..


Ajoin Dunshaughlinin kautta kotiin, käyden postissa ja SuperValussa, ja sitten kotiin palatessa muistin, että oli tarkoitus käydä apteekissakin, joka siis on sen postin naapurissa.. Huoh.. Ei kun ostokset sisälle, ja takaisin Dunshaughliniin.. (No ei sinne aja kuin pari minuuttia, mutta siihen aikaan päivästä SV:n parkkiksella on ikävän täyttä, ja liikenne muutenkin tuppaa jumittamaan..)


Ostin Trim'in LIDLista alle vitosen matka-Monopoly-pelin, kun olen aina halunnut kokeilla kys. peliä! Nyt sitten lukemaan sääntöjä, että voin opettaa Caran pelaamaan kanssani... 😂 Olen ehkä planeetan ainoa ihminen, joka ei ole koskaan pelannut tuota..


Ostin vihdoin magnesium-tabletteja.. Sain taannoin ikäviä pohjekramppeja öisin - ne tosin loppuivat, kun laitoin palasaippuan lakanan alle.. Tutut suosittelivat kys. keinoa, ja olin todella skeptinen, kunnes kokeilin, eikä sittemmin ole tullut nukkuessa ainuttakaan kramppia! Ennen ja jälkeen nukkumisen, on kuitenkin ollut melkein-kramppi-tilanteita, joten ajattelin kokeilla magnesiumia. Tuskin siitä haittaakaan on..


Tiistai-iltana katsoin ekan jakson uutta Chernobyl-sarjaa, joka siis kertoo siitä kasarin ydinvoimalaonnettomuudesta silloisessa Neuvostoliitossa..

Se oli melko ahdistavaa katseltavaa (varsinkin kun on itse sen ikäinen, että muistaa kun se oikeasti tapahtui), ja jätti aika sanattomaksi, mutta todella, todella hyvin tehty, ja aion ehdottomasti katsoa koko minisarjan.. Harvoin annan IMDB-saitilla 9/10 arvostelua, mutta nyt annoin.

Sitten katsoin vielä toistamiseen Game of Thrones'in "Starbucks-jakson"... (Yllä surkeasta puhelinräpsystä leikkaamani kahvimukiotos..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.