sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Puutarhahankintoja, surua, koiria ja kissoja, yms..


Kukkapuskassani olikin muutama kukka, mutta ovat aidan toisella puolen, joten löysin ne ihan vahingossa.. Toivottavasti niitä tulee kesän aikana enemmänkin


Keskiviikon muonakuvia - ekassa kuvassa aamupala (munasalaattivoikot, retiisit, kurkkupalat), ja toisessa kuvassa lounas (broccoli-salaatti tortillatäytteenä)..


Piti keksiä tortilloista jotain, etteivät happanisi - tein tortilla-pizzan! Tuo oli siis todella lötkö, mutta muuten varsin hyvä.


Snapchat-kuvia jälleen.......


 

Torstaina palasin koirien luota, Ratoathin puutarhakeskuksen kautta - menin kastelukannuostoksille, mutta ostin samalla muutaman pussin kukkiensiemeniä, kun olivat halpoja, ja uusi kukkapenkki tarvitsi jotain istutettavaa..


Vihdoinkin oikea kastelukannu! Vaikka puutarhani on melko pieni, ja enimmäkseen soraa, niin istutusten kastelemiseen menee n. 70 litraa kerrallaan.. Kun aiempi kastelukannu oli sellainen max. kahden litran huonekasvikoristeversio, niin puutarhan kasteluhommissa tuli aina vedettyä puolimaraton..


Siellä oli lähes ilmaisia bambukeppejäkin, joita ostin muutaman kasvien tueksi - kunhan kasvavat sellaisiin mittoihin, että tarvitsevat tukea..


Oven sisäpuolelle ripustetut tuulikellot.. Kilisevät siis vain, kun menen ohi ja hipaisen..


Luin vastikään loppuun yhden Sebastian Barry'n kirjoittaman kirjan, ja muistin sitten, että minulla on toinenkin, joten aloin nyt lukea sitä. En päässyt kovin pitkälle, kun uni vei mukanaan..


Menossa nukkumaan Caran kanssa


Perjantaiaamuna olin lähdössä koirahommiin, kun huomasin puhelimen ruudulla viestin monivuotiselta nettitutulta, jota en ole koskaan tavannut, mutta yksi rakkaimmista ystävistäni (C, kuvassa) esitteli meidät netitse kauan sitten. Tiesin jo ennen viestin avaamista, mitä hän kertoisi minulle 💔

Edelleen tuntuu kuin keuhkoja painaisi viiden tonnin paino, ja toisinaan itken silmät päästäni, mutta juuri sinä aamuna helpotti suuresti puuhata koirien kanssa - kun kävelee kymmenien koirien ohi, ja heistä jokainen heiluttaa iloisesti häntäänsä, tulee pakostakin hyvä  mieli, ainakin hetkeksi 

Ysärillä, mainitsin silloisella saitillani osaavani tehdä hassun äänen nenälläni - C oli tulossa Irlantiin, varsinaisesti Belfastiin, mutta päätti tulla Galwayn kautta, kun halusi kuulla sen äänen. (Kyllä - se oli hänen ainoa syynsä tulla Galwayhin!)

En edes muista, kuuliko C lopulta nenä-ääntäni, mutta meillä synkkasi muuten niin hyvin, että hän viipyi tovin, ja elleivät asiat olisi sittemmin menneet totaalisesti pieleen pohjoisessa, hän olisi tullut vielä takaisin, ja hyvin todennäköisesti jäänyt Galwayhin. Mietimme myöhemmin moneen otteeseen, miten paljon tuubaa molemmilta olisi säästynyt, jos hän olisi jättänyt Belfastin kokonaan väliin. Ehkä jossain rinnakkaistodellisuudessa menimme naimisiin ja saimme lapsia, eikä C kuollut liian nuorena aivosyöpään 🍃

Tuo kuva on niiltä ajoilta - hän oli juuri tuon näköinen, tullessaan Galwayhin, paitsi ettei irvistänyt..


Tulin LIDLin kautta kotiin - siellä oli uusia kahden euron tuore-pizzoja, joista kuvassa "Hot American". (Sopiva valinta C:a muistellessa!)


Plarasin LIDLin kesäkuvastoa, missä oli kiva koirapeti aurinkosuojalla


Lauantaina otin taas puutarhapäivityskuvia, ja R tuli jälleen moikkaamaanHerneet kasvavat hyvää vauhtia..


Papujakin alkaa ilmestyä..


Pelargoniat..


Orange thyme -timjami..


Papuja / perunaa / tiesmitä... 🌿
Persiljaa, ja herneitä..


Kukkia odotellessa.....


Ulkokissojen uusi vessa.. Huoh..
Hawaii-versio em. LIDLin uutuus-pizzoista..


Cara katseli minikahvilaa


GinGin ja Little Mami


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.