maanantai 3. kesäkuuta 2019

Keväästä kesään..


Aloituskuvaksi ikkunanäkymä makuuhuoneesta - ikkuna ei ole pyöreä, vaan räpsin kalansilmäkuvia..


Sunnuntaiaamiainen, reilun viikon takaa..


Keittiön ikkunalautaviidakkoa..


Broccoli-salaattia ja tikka-kanapaloja tortillakääreessä.. Toisessa kuvassa Cara ja kumiankka


Cara kiipeili ja etsi pahantekomahdollisuuksia.. 😂 Hänellä on nyt hiukan tylsää, kun ei enää ole Cuddles'ia, mutta saattaa olla, että Pushy tulee kesäkuun aikana taas Maman ja Caran luokse lomailemaan


Leivänpaahdin hajosi joku aika sitten, joten poistin sen viemästä muutenkin pientä tilaa keittiön työtasolta, ja siivosin samalla kuumajuomanurkkauksen..


Viime viikon maanantaina sain ihanan paketin




Cara katseli sadepilvistä maisemaa..


Putsasin taas vaihteeksi tiskipöydän, joka ei kauaa pysy puhtaan näköisenä, kun kova vesi aiheuttaa tahroja..


Taika-astioita


Siirsin "maissilapset" ulos..


Samoin kirsikkatomaatin taimet, joskin ne ovat sittemmin kärsineet, kun on ollut edelleen niin kylmää öisin..


En voi viskata tuota paperikassia kierrätykseen, kun Cara tykkää istua siinä ja pohtia jotain syvällistä..


Tiistaina kävin SuperValu'ssa, ja ostoslistalla oli suihkugeeliä - löytyi yksisarvisversio


Punajuuri-porkkanaleipä on ihanaa..



Yläoikealla huono kuva kimalaisesta timjaminkukkien parissa.. 🐝



Chips, ja suomalaisia purkkilihapullia 😃


Normiruokailutilanne pation vierustalla.. Lautaset tarpeeksi erillään, ettei tule sotaa, mutta kuitenkin niin lähellä, että voi hetkeksi ottaa taukoa syömisestä, ja tarkkailla muiden lautasia.. Diplomatiaa..



Keskiviikkoiltana huomasin nilkkojen sisäpuolella punaista, hiukan turvonnutta ihottumaa 😶 Se ei kutissut (onneksi), enkä keksinyt mitään syytä sille, mutta olen sen jälkeen pitänyt varmuuden vuoksi muutaman päivän taukoa villasukista.. Joskus teininä, sain kutisevaa ihottumaa / vesirakkoja, jos pidin villaa suoraan ihoa vasten, mutta onneksi se ei ole sittemmin haitannut ollenkaan, vaan yleensä olen kotona aina villasukat jalassa - talvisin voi olla kahdetkin päällekkäin. En siis usko, että tuo johtui villasukista, mutta ajattelin että ne saattaisivat ärsyttää jo valmiiksi oireilevaa ihoa, joten sen takia pieni paussi.

Kun pohdin asiaa, niin päädyin siihen, että tod.näk. tuo on ärsytysihottumaa vaellusmonojen nilkkapehmikkeistä, jotka osuvat nimenomaan noihin kohtiin nilkoissa, ja varsinkin kun istun slaavikyykyssä tiskaamassa koirien ruokakuppeja! Niihin monoihin kun nyt on ajan mittaan imeytynyt vaikka mitä kemikaaleja.. Pitäisi pestä ne, kunhan olisi muutama päivä aikaa sitten kuivattaa niitä! Olen tosin sittemmin suojannut nilkkoja laittamalla jotain neutraalia voidetta, ja sen päälle vaikka pari vauvapyyhettä ihoa vasten - pysyvät sukkien alla paikoillaan.. Ihottuma muuttui tuosta vielä punaisemmaksi, mutta on sittemmin kadonnut kokonaan.

Tuossa toisessa kuvassa, Cara leikki ovella roikkuvilla tuulikelloilla, mutta heti kun kaivoin puhelimen esille, yrittääkseni saada videolle kellonkilkatusta, Cara vaistosi kameran ja alkoi poseerata.. Alla video;



PeepPeep nokosteli papupenkin laidalla, tihkusateessa.. (Suojaisempiakin paikkoja olisi..)

Torstaina, kun tulin kotiin, aidan takana oli pieni kaivinkone, ja Cara seurasi tiiviisti sen hommia 😃


Perjantaiaamuna, ruokin ensin ulkokissat, ja menin sitten katsomaan mitä aidan takana oli tehty..


Puuhaavat näköjään jätevesiongelman parissa.. Pihalla on toisinaan lainehtinut poistovettä, kun viemärit eivät ole vetäneet kunnolla, joten toivottavasti tämä tulee nyt korjaamaan asian, ja mahdollisesti pesukoneen poistovedetkin menevät jatkossa suoraan viemäriin, eikä suihkualtaani kautta..

Ihastuin kuitenkin, kun huomasin, että olivat laittaneet kissoille sillan, tuohon kissaoven alle! 😃 Tuossa se rottweilerkin käy aina moikkaamassa meitä..


Huomaavaista..


Muutamia puutarhatilanneräpsyjä taas - kiva vertailla edellisvuosiin.. Tänä vuonna ollaan jo hiukan pidemmällä kuin vuosi sitten, jolloin esim. herneet alkoivat vasta ilmestyä mullasta, kun nyt ne tarvitsevat jo tukinaruja.. (Kuvia alempana..)


Ulkokissoilta unohtuu kaikki sodankäynti, kun tarjoan herkkuja.. Normaalisti saavat LIDLin halpaa kissanruokaa, mutta nyt Caralle ei kelvannut Felix, jossa EI ole vihanneksia mukana (huoh..), joten annoin sitten ulkokissoille herkkuruokaa, ja oikein hyvin meni samalta lautaselta..


Tarkistan aina kauppareissulla LIDLin puutarhatarjoukset, ja nyt löytyi hiukan täytettä kukkapenkkiin, eli nuo ovat jotain haaleansinisiä kellokukkia..


Ja pieni oliivipuu


Plarasin kotona LIDLin esitettä, ja siellä näkyy olevan nyt Pyynikin olutta! (Oli vielä yksi vaihtoehto, jota en tullut kuvanneeksi..) Jos jotain suomalaista tuotetta toivoisin näkeväni LIDLissa, niin Oltermanni-juustoa.. Täällä ei ole MITÄÄN sen kaltaista, ja aina kun olen käynyt Suomessa ja tuonut Oltermannia, kaikki jotka ovat maistaneet sitä, ovat todella tykänneet siitä..


Mainitsin edellisessä jutussa LIDLin uudet tuore-pizzat, joita on aika monta erilaista.. Ehdin jo kokeilla Hot American- ja Hawaiian-versiot, joten nyt ostin pinaatti-ricotta-pizzan (kuvassa), ja Cajun-kana-pizzan..


Tästä alkavat sitten KESÄKUVAT, eli lauantai, 1/6..

Ulkokissat saivat aamupalaksi taas Felix-ruokaa, joten hyvin meni, naamat vastakkain..

Itselleni tein minijuustovoikkoja, joiden päällä itse kasvatettua salaattia ja yrttejä 🌿


Facebook muistutti, että olin tasan vuosi sitten ottanut kalansilmäkuvia (blogista löytyvät), joten päätin vertailun vuoksi ottaa uusia.. Tuo on siis sellainen puhelimeen liitettävä kalansilmälinssi..


Näkymiä mahuuhuoneen ikkunasta..





Sitten makuuhuonetta eri kulmista.. En vaivautunut mitenkään siivoilemaan kuvia varten, vaan kunhan räpsin - pyykkitelineet ja kaikki.. 😃






Sitten keittiö, portailta kuvattuna..


Ja olohuoneen ovelta kuvattuna.. (Pöydällä taas tavaravuoristo..)


Eteinen, olohuoneen ovelta..


Ja kylppärin ovelta - jääkaappi ja pakastin ovat siis persoonallisesti eteisessä, kun niille ei huomattu suunnitella tilaa keittiön puolelle.. 😂


Ja vielä pesukoneen luota kuvattuna - vasemmalla etuovi, ja keskellä keittiön ovi - ihan kuvan oikeassa laidassa näkyy hiukan kylppärin ovea..


Kylppäri..


Ja sitten olohuone, keittiön ovelta..


Ja telkkarinurkasta kuvattuna.. Hiukan kaaosta..


Kirjahyllyn edustalta kuvattuna..


Pikkusohvalle (oikealla) on kasaantunut laatikoita, yms..


IKEAn minihuone..


Lundby-nukkekoti, ja sen edustalla kaikenlaista kivaa..


Mariskooleja


Patio..




Ylempänä mainittu, LIDLin Cajun-kana-pizza..


Laitoin herneille tukinarut, joita varten olin jo jokunen viikko sitten laittanut aidan yläreunaan rivin nauloja.. Selkä oli aika romuna tuon jälkeen..


Tuo "pihapuun" vierellä kasvava, n. metrin mittainen juttu, jossa keltaisia kukkia.. Se on joku salaattityyppi, joka kasvoi reilun vuoden ajan keittiön ikkunalaudalla, IKEAn istutuspussissa, ja napsin toisinaan lehtiä leivälle.. Heti kun siirsin sen ulos, se alkoi kasvaa urakalla! Vapaus koitti..


Papupenkissä tapahtuu, mutta etanat ovat taas popsineet taimia, prkl..





Kukkapuska alkaa vihdoin kukkia myös aidan tällä puolen, joskin useimmat kukat ovat vielä lehtien alla piilossa, mutta löysin jo paljon uusia nuppuja.. Ihanaa! Pelkäsin koko kasvin kuolevan, kun jouduin trimmaamaan suurimman osan sen oksista, viime vuoden myrskyjen aiheuttamien vaurioiden takia.. Pari vuotta sitten, se oli vain siemen 🌺

Toisessa kuvassa puutarha-apulaiseni, Little Mami..


Myös persilja kituutti reilun vuoden ajan keittiön ikkunalaudalla, ja siinä oli usein jotain pieniä öttiäisiä.. Kun siirsin sen ulos, öttiäiset katosivat, ja persilja alkoi kasvaa urakalla Sen lehdet ovat nyt valtavan kokoisia, terveitä ja puhtaita Housupurkissa herneitä..



Odotan innolla, että entisen kissatarhan kohdalla olevalle "mininiitylle" kasvaa kukkia.. Mehiläiset pörräävät jo tuossa vihreän purkin kohdalla, kun käyvät juomassa purkista vettä - toivottavasti ilahtuvat, sitten kun kukkia alkaa ilmestyä! 🐝🐝🐝












Kissojen näkökulmasta..








Eilen (sunnuntaina) oltiin Caran kanssa patiolla..


Hän ryntää aina ekana salaattibuffettiin, eli popsimaan nurtsia eri puolilta puutarhaa..

Ehdittiin olla ulkona aika lyhyesti, kun vuokraisäntä ja sen minikaivinkoneen omistaja ilmestyivät aidan taakse juttelemaan tuosta viemäriprojektista, ja Cara säikähti, haluten heti sisälle..


Siirsin sitten ne kellokukat purkeista tuohon kissanvessapenkkiin.. Ovat myllänneet penkkiä niin urakalla, etten usko istuttamieni siemenien saavan kunnon tilaisuutta kasvaa, joten katsotaan nyt josko nuo kukat saisivat levitä rauhassa, että olisi edes jotain muuta kuin multaa..


Istutin oliivipuun keskelle soraa, kaivaen sille pienen penkin, johon laitoin sitten runsaasti multaa.. En tiedä millaista vauhtia ja mihin kokoon puu mahtaa kasvaa, mutta tuossa sillä nyt on kuitenkin tilaa, ja jos onnistuu kasvamaan reilusti isommaksi, niin tuossa ei myöskään blokkaa näkymiä olohuoneesta tai keittiöstä..



Ruisleipäöverit


Sunnuntai-iltaa..

Irlannissa on nyt June Bank Holiday -viikonloppu, eli tänään, maanantaina on yleinen vapaapäivä.. Sää on vaihdellut aurinkoisesta rankkasateeseen, ja nyt naputellessa, sadepilvet ovat taas blokkaamassa aurinkoa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.