tiistai 7. huhtikuuta 2020

Kana vihanneksilla (resepti)


LIDLissa oli vastikään kokonainen (pieni) kana 2 eurolla, joten ostin samalla pari pakettia ohutta pekonia, ja kokkasin uunikanaa..


IKEAn isoon lasiastiaan ensin pilkottua porkkanaa.. Sitten pilkottua perunaa..


Varsiselleriä.. Sipulia..


Kirsikkatomaatteja.. Valkosipulinkynsiä (olisin laittanut kuorimattomina, mutta olivat lojuneet tovin nurkissa, joten halusin varmistaa ettei olisi pilaantuneita kynsiä, ja kuorin kaikki..) Vielä tuoretta timjamia - poimin pihalta..


Roiskin oliiviöljyä, mustapippuria, merisuolaa, ja kuivattua rosmariinia.. Sitten puukotin vintage-sitruunan, joka oli myös lojunut nurkissa iät ja ajat, mutta vaikka kuoret olivat kuivahtaneet, sitruuna oli sisältä ihan hyvä, ja kelpasi vallan mainiosti tähän tarkoitukseen, antamaan kosteutta..


Sitruuna, ja muutama timjaminoksa kanan sisälle..


Sitten kana vihannespedille, ja pintaan oliiviöljyä, merisuolaa, mustapippuria, chili-jauhetta.. Viskataan vielä kupillinen vettä sinne vihannesten päälle.. (N. 2dl..)


Muumioidaan kana ohuella pekonilla..


Peitetään koko komeus ilmavasti, rei'itetyllä foliolla.. (Ilmavasti, eli niin ettei folio ole tiiviisti kiinni pekonissa, vaan ainoastaan suojaamassa sitä palamiselta..)

Laitetaan koko satsi n. tunniksi 220C kiertoilmauuniin (tai 240C tavisuuniin)..


Sitten poistetaan folio - kuvasta näkyy, ettei pekonissa ole vielä oikein väriä, mutta se ehtii tulla, kun koko hoito laitetaan vielä n. 20 minuutiksi takaisin uuniin, ilman foliota..


Ja tässä sitten valmis kana (Jos ei pidä sitruunan mausta ruuassa - kuten minä - kannattaa poistaa se sitruuna kanan sisältä heti kun kana on jäähtynyt tarpeeksi, ettei pala sormet sitruunaa kaivellessa.. Sen tarkoitus oli ainoastaan kosteuttaa, eikä sitruunasta varsinaisesti tule kanaan makua, ellei sitä jätä paikoilleen seuraaviksi päiviksi..)


Vaikka kana oli pieni, sain siitä neljä varsinaista ateriaa, sekä yhden kanavoikon!

Tuo pekoni on muuten ihan parasta..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.