perjantai 10. huhtikuuta 2020

Maaliskuun viimeiset kuvat

 

Ruttotyöttömyys alkoi 19/3, ja yritin heti tuoreeltaan ilmoittautua työttömyysrekisteriin - Irlannissa reagoitiin hyvin pikaisesti hetkessä kasvaviin työttömyyslukuihin, esittelemällä (ensin) kuuden viikon ajan maksettava pandemiakorvaus, joka olisi ollut sen peruskorvauksen verran, eli €203 per viikko, ja tarvittaessa voisi sitten anoa taviskorvaukselle siirtymistä, jos olisi edelleen ilman duunia sen kuuden viikon loppuessa.. Sittemmin, korvausta nostettiin kaikilla 350 euroon viikossa, ja aikaa jatkettiin 12 viikkoon, jonka jälkeen tarvittaessa anomus taviskorvausta varten, ellei olisi vielä saanut palata duuniin, tai löytänyt muuta duunia.

Ihmisten toivottiin tartuntariskin takia ilmoittautuvan netitse, mutta kys. osa saittia kaatui yleisöryntäyksen takia, joten piti sitten rimpaista sossuun, mistä viskasivat lomakkeet postiin, ja sain ne maanantaina 23/3. Pandemiakorvausta varten piti täyttää vain yksi hyvin selkeä lomake, jonka täytin saman tien, ja kävin myös postittamassa takaisin jo samana päivänä.


Tässä lisää kys. maanantain kuvia.. Koiravoittoisia kuvia nyt, kun Lucy on ollut niin keskeinen asia


Sohvalla kuluu suurin osa aikaa, välillä kylkeä käännellen, toisinaan kuorsaten kuin iso mies..



Hiukan pääsiäismunien maistelua......


Tässä kun on urakalla pesty käsiä ja käytetty käsidesiä, eikä koiratouhuilta ole aina ehtinyt/muistanut/jaksanut laittaa käsivoidetta, niin välillä menee iho korpuksi.. Tuossa tilanteessa ihan paras pika-apu on oliiviöljyhieronta (tai ihan mikä vaan kokkauskelpoinen öljy), pikainen pesu, ja sitten käsivoidetta päälle..


Tuo taisi olla se maanantai-ilta, kun kerosiini loppui taas vaihteeksi, joten oli hiukan viileä talo, ja laitoin Lucyllekin viltin peitteeksi, kun nokosteli sohvalla..



Kun kävin postittamassa sen pandemiakorvausanomuksen, piipahdin pikaisesti myös postin lähellä olevaan Supervaluun, mistä ostin suosikkijäätelöäni.. En yleensä ikinä osta sitä täysihintaisena (melkein 6 euroa), mutta nyt ostin!


Piti kaivaa sähkölämmittimet taas esille.. Laitoin toisen olohuoneeseen, ja toisen keittiöön..


Tiistaina (24/3) Lucy nokosteli aurinkoisissa kohdissa..


Ja nurmikolla on pyörittävä, ihan joka kerta - paitsi ehkä sateella, mutta onneksi tässä nyt ei ole sateisia päiviä pahemmin ollut toistaiseksi..

Alla video - Lucy ei koe mitään epilepsiakohtausta tms., vaikka siltä hiukan vaikuttaa! Hän vaan tykkää pyöriä nurtsilla ja potkia ja sätkiä, kunnes sitten hypähtää ylös ja ravistaa pahimmat risut ja ruohot turkistaan!







A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on


Maman paikka on paras paikka..


Tiistaina iho oli jo paljon parempi..


Postasin tuota Facebookiin ja muualle.. Eli nyt kun melkein kaikki jumittavat kiltisti kotona, niin nojatuolimatkailu on mukava tapa tappaa aikaa..

Eli valitse joku kiinnostava matkakohde, mene sinne Googlen katunäkymän avulla, ja käy virtuaalikävelyllä.. Etsi Youtubesta videoita, missä on paikallista musiikkia yms..

Jos huvittaa, voi kokata kotona jotain paikalle tyypillistä ruokaa..

Lasten kanssa voi vaikka askarrella jotain aiheeseen liittyvää..

Jos on oikein tylsää, niin ota kuvakaappauksia virtuaalimatkasta, ja blogita ne muiden iloksi/suruksi.. 😂


Lucy on leikkinyt paljon kissojen leluilla - alla video (ke 25/3)..




Yleensä petaan sängyn aamulla, mutta nyt olen antanut olla, kun kissat ovat edelleen majailleet enimmäkseen yläkerrassa, niin saavat nyt myllätä sänkyä, yms..


Heillä on siellä ruokaa, vettä, vessat, pahvilaatikot, ja leluja..

"Mama, koska tuo haukkuva otus lähtee pois?"


Alla olevalla videolla, Lucy kierii taas nurmikolla, ja päästää yhdessä vaiheessa ihanan pienen possuröhkäisyn;







A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on


Kanavoikkoja, ja pastapäivä..




Varhaisen torstaiaamun (26/3) pikapisut.. On ollut kätevää päästä niittykävelyille Lucyn kanssa, mutta uusi aita on rakenteilla että kohta pienenee lääni, ja käydään pikapisut sitten vaan oman puutarhan puolella, ja pidemmät kävelyt lähiteiden varsilla..


Sohvalta on kiva seurata pation elämää, ja tarvittaessa kiiruhtaa ovelle haukkumaan linnuille, tai tuntemattomille kissoille.. (Lucy oppi aika pikaisesti tuntemaan Little Mamin ja TabTabin, joille ei yleensä enää hauku..)


Munasalaattia paahtoleivällä - aamiainen..


Mustavariksia kissanruokalautasten kimpussa..



Kissamajaa on aina ohimennen haisteltava.. (Jos käydään yöpisulla, silloin en anna mennä ihan ovelle, jos joku kissa on majassa nukkumassa..)



Taas kierittiin.. Kotona sitten poimin turkkiin juuttuneita risuja yms..





Kissamajaan olisi ollut niin kiva mennä ihan sisälle.. Ei Lucy kuitenkaan mahtuisi edes ovesta!


Tuossa nokosteltiin yhdessä sohvalla..



Alla olevalla videolla, oltiin ekaa kertaa kaikki samassa huoneessa - pidin Lucya kaulapannasta, ettei olisi rynnännyt kissoja kohti..



Perjantaina (27/3) oltiin vaan sohvalla, kun el påmån vaimolta tuli viesti, josko haluaisin tavata puolimatkassa, kun hän oli menossa lemmikkitarvikekauppaan, ja voisi tuoda samalla Lucylle säkin ruokaa (sitä kuivamuonaa mihin Lucy on tottunut).


Ajoin sitten Ashbourneen - ostarin parkkiksella oli kovin autiota..


Tavattiin Equipetissa, mistä ehdin odotellessa jo ostaa Lucyn kaulapantaan uuden ID-tagin, ja kaiverruttaa siihen Lucyn nimen ja oman puhelinnumeroni..


Palasin kotiin 12 kilon ruokasäkin kanssa.. Riittää toviksi, kun Lucyn ruoka-annos on normaalisti 200g päivässä, mikä on enemmän kuin rotusuositus, mutta on yleensä ollut sellainen sopiva annos, jolla paino pysyy melko tasaisena..

Sittemmin olen kyllä pienentänyt annosta, kun silmämääräisesti arpoen, vaikuttaa siltä että Lucyn paino on hiukan kohonnut. En voi valitettavasti kotona punnita häntä, mutta etenemme nyt kroppaa tunnustellen, kunnes päästään taas vaa'an äärelle.


Tässä on Lucyn uusi ID-tag Edellinen oli pyöreä, ja osui aika usein maahan, mutta tämä luun muotoinen toimii muotonsa takia paremmin. Lucy kun on aika matala koira!


Aina kun mennään portista-ulos-kävelylle, laitan Security-haarniskan..

Joka ikinen kerta, Lucy tekee kolme erillistä kakkaa, eli kakkapusseja pitää olla tarpeeksi mukana!



Väsytti..


Lucy ja TabTab.. Alla video;




Pitkästä aikaa viiniä!




Lauantai 28/3.. Paikkani sohvalla oli taas viety



Pastailta.. Käytin vanhoja pastavarastoja pois, uusien tieltä..

Alla video Lucysta "sohvaportaineen";



Tässä pussitin tulevan viikon ruuat valmiiksi.. Tämä on nyt toistaiseksi ollut toimivin keino, kun en ole päässyt nykytilanteen takia shoppailemaan sopivaa ruokapurkkia - en siis halua availla isoa ruokasäkkiä joka päivä, koska ruoka pysyy parempana kauemmin, kun ottaa vaikka viikon tarpeet kerrallaan johonkin erilliseen purnukkaan tms.

Esiliotan joka ilta seuraavan päivän ruuat yhteen kippoon, josta sitten otan seuraavana päivänä kolme eri ateriaa Lucylle.

Alla olevalta videolta näkyy miten innoissaan hän on aina ruoka-aikaan! (Normaalisti juttelisin hänelle tuossakin tilanteessa, mutta videon takia pysyttelin hiljaa.)





A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on


Sunnuntai 29/3..


Yllä oikealla pieni kasvi, joka on nyt ilahduttanut sinisillä kevätkukilla


Noissa harmaissa purkeissa on mehiläisbaarini, eli tulevat joka päivä juomaan mullasta, ja käyn aina laittamassa lisää vettä - eivät ole moksiskaan, kun varovasti kaadan vettä multaan, vaikka ovat siinä pinnalla jo odottelemassa!

Alla video..



Tuo vihreä kukkapurkki oli aiemmin suosittu mehiläisbaari, mutta nyt siinä käy vain harvoja kanta-asiakkaita.. Pidän senkin vesirajaa tarpeeksi korkealla..


Little Mami..


Sain yllätysherkkuja! 😃



Tuossa yllä, oikealla, Lucy oli jo popsinut kaikki kolme ateriaansa, ja herkkupalaksi nakkipalan, mutta tuli kerjäämään kanahampparia.. "Eivät ruoki minua täällä.. Voisinko saada pienen palan kanahampparia?"...


Maanantai 30/3, aamiaislounas..

Olen pitänyt maanantaita nyt ostospäivänäni.. Haluan mennä kauppaan arkipäivänä, kun on hiljaisempaa.. Heti aamusta, paikallisissa kaupoissa on klo 11 asti vanhusten ja muiden riskiryhmäläisten, sekä heidän mahd. huoltajiensa shoppailuaika, eli olen mennyt yleensä heti sen jälkeen, n. klo 11:30 tienoilla, ja yleensä silloin onkin tosi hiljaista, täydet hyllyt, yms.


Ostostarkastaja Lucy..


Quiche.. Banoffee..


Tuossa vaiheessa olin siirtänyt koirapedin jo häkistä olohuoneeseen, mutta se ei oikein kiinnostanut, vaan nokosia vedettiin sohvalla, lattialla, tai vilttipäällysteisellä pahvilaatikolla..


Harvinainen kuva pedistä käytössä..


Tähän väliin taas ulkoilua ja pyörimistä..



Lopulta tajusin siirtää pedin patio-ovelle, ja johan kelpasi!!!



Nappisilmä



Sain kuukauden ilmaiset printtifotot, ja kehystin heti yhden Lucy-kuvan..



Alla kuorsausvideo;


View this post on Instagram

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on


Piti kuvata peilin kautta - suojelusenkelitarra puhelimessa



Ja sitten maaliskuun viimeinen päivä, eli tiistai 31/3..

Täällä on ollut nyt koko korona-ajan todella kauniit ilmat! Itse onneksi asun alueella, missä niistä voi nauttia ihan kotona, mutta varmaan ärsyttää asua jossain, mistä ei saa lähteä sallittua 2km ulkoilusädettä kauemmas nauttimaan auringosta ja luonnosta.. (Meillä on siis ulkoilu rajoitettu max. 2 kilometrin säteelle omasta kodista - kauemmas saa mennä vain hyvällä syyllä, eli kauppaan, lekurille, auttamaan jotain vanhusta, tms.. Tai tietty duuniin, jos käy vielä duunissa..)







Meitä katseltiin..


Kissa istui aidalla, varis puussa..



Kuvan yläreunassa, hiukan keskeltä vasemmalle, rottiskaverimme..


Tässä nukuttiin lattialla, vaikka mukavampia paikkoja oli ympärillä useampia..


Pihapuu kukkii..




Banaanikaurasuklaakeksien reseptin blogitin erikseen..


Kana vihanneksilla -reseptikin on omana juttunaan..



Little Mami ja Lucy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.