lauantai 6. tammikuuta 2018

Tuubakiintiöstä loppuivat jo lukemat


Yöpilviä.. 


Fiarshúileach ja Little Mami patio-ovella..


Keittiön lattialistan takana taisi olla hiiri, kun molemmat kissat tuijottivat sinne päin..

Toisessa kuvassa Caran ja Little Mamin "kissy-kissy" -hetki


Nuudeleita ja perunasalaattivoikkoja..


Tyhjensin auton NCT:ta (=katsastus) varten, ja kissat ovat vuoronperään nokostelleet autoviltillä..


Tässä seurattiin patiolintuja.. Cuddlesillakin on nykyisin taas enemmän energiaa - jahtaavat vuoronperään toisiaan Raaka liha on ollut hyväksi Cuddlesille!


Mulla oli NCT aikaisin keskiviikkoaamuna (7:45), ja sitä ennen kävin matkan varrella aamuruokkimassa ne nettitutun kissat, kun olin menossa NCT:n jälkeen Bray'hin, josta palaisin vasta illemmalla.

Odotinkin, että NCT ei menisi ekalla kerralla läpi, mutta en ollut varautunut niin rankkaan tulokseen.. Kaikenlaista korjattavaa.. Laitoin emailitse kuvat tuloksista luottokorjaamolle, josta eka arvio oli jotain 550-600 euroa, mutta yksi D:n tuttu kuulemma voinee hitsata tuon kuvassa näkyvän reiän, ja yksi nettituttuni on tulossa nyt viikonlopun aikana katsomaan miten paljon hän voi korjata, ja sitten maanantaiaamuna vien auton korjaamolle, missä hinta-arvio aleni jo n. 350 euroon, kun mainitsin hoitavani hitsauksen toisaalla (he eivät edes hitsaa, vaan joutuisivat joka tapauksessa teettämään sen muualla, mikä nostaisi hintaa). Toivottavasti hinta laskee vielä jonkin verran, jos saadaan sitä ennen korjattua osa pienemmistä vioista.

Maanantaina loppuu myös tuttavan kissojen ruokinta, eli jos vielä sinä päivänä tarvitsee ruokkia, niin voin hoitaa asian kävellen, kun korjaamo on Dunshaughlinissa, ja kävelen sieltä kotiin joka tapauksessa, kun auto on sitten keskiviikkoiltaan asti korjaamolla.


Tässä ne "asiakkaat" 😃 Yksi puuttuu, kun hän on sellainen villimpi tapaus, jolle laitetaan ruokakuppi tiettyyn kaappiin, kun hän on ainoa kissa joka osaa avata sen kaapin oven, ja menee sinne syömään.. Valitettavasti, kys. kissaa ei ole näkynyt eikä kuulunut koko isäntäväen loma-aikana.. He tosin osasivat odottaakin sellaista - kuulemma kys. kissa tekee aina samanlaisen katoamistempun, ja ilmeisesti löytää jonkun vaihtoehtokodin siksi aikaa kun omat ihmiset ovat poissa.


Yllä GinGin, ja toisessa kuvassa Hansom, jonka näin nyt ekaa kertaa sen metsästyskoiraepisodin jälkeen. Ja olin ollut ihan aiheesta huolissani - vaikuttaa siltä, että Hansomia on purrut iso koira melko pahasti.. Tuo kuvan kalju läntti on pieni, verrattuna ylempänä selässä oleviin, rupeutuneisiin haavoihin..

Hansom on antanut minun paijata, joten ajattelin kokeilla josko saisin hänet kiinni.. Sainkin nostaa hänet, mutta kun lähestyimme kuljetuskoppaa, raukka meni paniikkiin, ja rimpuili itsensä vapaaksi.

En usko saavani toista tilaisuutta, eli olen nyt kysellyt josko saisin lainaksi kissa-ansaa - samanlaista mitä käytin RuaRua'n ja Scáth'n kiinniottamiseen, kun muutin heidät uuteen kotiinsa.. Saisinkin ansan ainakin samalta tutulta kuin silloin, mutten pysty nyt ihan vielä hakemaan, kun ensi viikolla olen tovin autottomana.. Onneksi kissaryhmän kautta on jo lahjoituksia tarjolla, jos saan Hansomin eläinlekurille asti.. Voi olla, ettei hän palaisi sieltä, kun on hiukan vanhempi kissa, eikä ollut ennenkään ihan terve, mutta olisi armollisempaa vaikka nukahtaa lopullisesti kuin olla siinä kunnossa koditon kissa keskellä talvea..


GinGin katseli keittiön ikkunan ulkopuolelta, kun kokkasin..


Sitä samaa taas.. Ruusukaalia, perunoita, porkkanoita, sipulia, valkosipulia, purkkisärkeä tomaattikastikkeessa, feta-juustoa, ja mietoa valkoista cheddaria.. öljyä, tuoretta basilikaa, pippurisekoitusta, merisuolaa, garam masalaa, chili-jauhetta, vettä..


Tein ihan samalla tavoin kuin aina, mutta tällä kertaa se ei jostain syystä ollut ihan niin hyvää kuin aiemmin. Oli siis ihan hyvää, muttei yltänyt aiempien versioiden tasolle.


Silloin NCT-aamuna, etsin ihan paniikissa yhtä tarpeellista autodokumenttia, joka on yleensä aina autodokumenttikansiossa, mutten jostain syystä ollut muistanut palauttaa sitä sinne.. Onneksi löytyi sitten ajoissa, ja samalla löysin myös ulkoisen kovalevyni, ja vanhan halpis-tabletin!

Poistin tabletilta kaiken mahdollisen, ja asensin siihen Simpsons-pelin, jota en ollut pelannut muutamaan kuukauteen, kun se vie niin paljon tilaa puhelimesta, että piti monta kertaa päivässä askarrella tilaa.. Nyt siis voin periaatteessa pelata sitä, mutta tuo tabletti on kyllä niin turhauttavan hidas reagoimaan mihinkään, että tuskin jaksan kovin usein koskea siihen..


Perjantaina leikkasin kuivahtaneesta patonginpätkästä keksejä, ja söin Bray'sta tuotuja jämiä. D&N olivat jättäneet mm. humusta, paté'ta, mantelimaitoa, yms., joihin D ei koskisi edes metrin kepillä, joten korjasin pois happanemasta. (Katsottiin muuten silloin keskiviikkona melkein kokonaan Peaky Blinders'in tuorein kausi. En ole nähnyt niitä aiempia, enkä olisi kuvitellut tykkääväni kys. sarjasta, mutta se oli ihan kelpo kuitenkin.)

Toisessa kuvassa kissa, joka asuu siellä ruokittavien kissojen naapurissa, ja toisinaan tulee heidän takapuutarhaansa, josta ei itse pääse pois! Onneksi mainitsin asian T:lle (jolle lähetän puhelimella aina tuoreita kuvia, kun käyn ruokkimassa kissat), niin hän ohjeisti auttamaan tuon naapurikissan ulos. Kannoin sitten talon läpi, ja raukka maukui ja mourusi, kun ei tuntenut minua ennestään, eikä tiennyt minne ollaan menossa, mutta rauhoittui sitten etuovella, kun vapautin hänet


Joulukuusi on vielä esillä, ja saa varmaan olla jonkin aikaa, kun värivalot ovat kauniit..

Kuvassa Cara yrittää leikkiä Cuddlesin kanssa, joka haluaisi nukkua..

Niinkun tässä nyt ei olisi satanut tarpeeksi paskaa niskaan viimeaikoina, niin aamulla loppui kerosiinikin, ja toki tulossa on just pakkaspäiviä.. Pakko käyttää sähkölämmittimiä.

Onneksi se yskänlääke ja antihistamiini olivat tehokkaita - sekä raaka valkosipuli.. Tauti on siis melkein kokonaan ohi, ja varmaan ekaa kertaa ikinä sain yskänkin hoidettua melko pian pois - ehkä sen takia, kun aloin ottaa yskänlääkettäkin säännöllisesti jo ennen yskän tuloa, ja hoidin muutenkin tautia urakalla, ettei tarvitsisi mennä lekurille, yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.