perjantai 2. maaliskuuta 2018

Inhoan talvea ja lunta


Lumi on kaunista joulukorttikuvissa, mutta itse tykkään sellaisesta NORMAALISTA irlantilaisesta talvesta, mihin saattaa kuulua muutama satunnainen "lumipäivä", jolloin ehtii tuurilla ottamaan pakollisen Instagram-kuvan ohuesta valkoisesta lumikerroksesta, ennenkuin se sulaa pois..

Tämä "Beast from the East" -lumikaaos on aivan saatanallista, ja saisi jo loppua.. Paitsi että lunta tulee edelleen lisää. Vittu.

Tuossa yläkuvassa etuovi tänä aamuna - ja tuo kaikki lumi satoi viime yönä, koska vuokraisäntä harjasi oven edustan eilen paljaaksi lumesta, ja itse olin jo edellisenä päivänä rikkalapioinut n. 15 sentin lumikerroksen pois.. Huoh..


Tuo video on kooste keskiviikon ja torstain videopätkistä.. Poistin äänet, kun taustalla oli jotain telkkariohjelmaa, joka olisi kuitenkin aiheuttanut Youtubessa jotain tekijänoikeusongelmia..

En ole ehtinyt / jaksanut blogittaa aiemmin, joten tässä tulee nyt tavattoman paljon kuvia.. Laitan väliotsikoiksi päivät, niin pysyy jotain tolkkua..

TIISTAI 27/2


Tästä se alkoi..


Yritin löytää edes jotain, mistä tehdä hiukan kissasuojaa, kun ainakin Little Mami usein odottelee tuossa patio-ovella - se toistaiseksi nimetön tabby asuttaa nyt kissamajaa, eikä jaa kenenkään kanssa, joten Little Mami perheineen suojautuu jossain lähialueen vajassa tai tallissa, mutta tulee aina ruokailemaan patiolle..
Se kuollut varis roikkuu tuolla patioportissa.. Pysyy kylmänä..


Ovella oleva suoja tarvitsi suojaa myös lumisateelta, eikä nyt muuta ollut kuin LIDL-kassi, jota leikkelin tarvittavalla tavalla..


Myöhemmin illalla oli tullut jo hiukan enemmän lunta..

Narsistin tartuttama tauti on jatkunut, joten olen popsinut urakalla raakaa valkosipulia, ja juonut vihreää teetä sitruunan, inkiväärin, ja hunajan kera.. (Kävin tiistaina puoleltapäivin kaupassa hakemassa lisää luontaislääkitystä, ja hiukan paracetamoliakin, sekä muuta tarvittavaa jääkauden ajaksi..)

KESKIVIIKKO 28/2


Keskiviikkoaamuna oli jo lumisempaa..


Yläoikealla, tabby oli menossa takaisin koppiinsa, aamupalan jälkeen.. (Olen laittanut uudet kuumavesipullot n. 4-5 kertaa vuorokaudessa, vaikkei onneksi toistaiseksi olekaan ollut mitään superpakkasia, mutta huomattavasti normaalia kylmempää silti..)Esmeralda oli paksulti lumen peitossa - poistin lumet myöhemmin, mikä olikin hyvä juttu, kun sen jälkeen on tullut hirmu paljon lisää lunta, mutta voimakkaat tuulet ovat puhaltaneet tuoreen puuterilumen saman tien muualle, eli auton päälle on sittemmin kertynyt vain ohut kerros lunta!


Keskiviikkona oli ajoittain sinistä taivastakin, mutta säätiedotukset lupasivat PALJON lisää lunta..Little Mami, ja tabby..


Tuossa olin raivannut Esmeraldan päältä ja ympäriltä lumet, ja putsannut etuoven edustan..Semi-astmaatikon tauti, kylmä ilma, ja lumityöt, ovat aika tuuba yhdistelmä, joten hengitys on ollut ajoittain raskasta. Avasin reilun vuoden takaisella joululahja-vodkalla, josta suurin osa on mennyt spray-pullosta puhdistustarkoituksiin.. (Sain uuden pullon viime jouluksi..)

Kaikenlaiset linnut ovat pidelleet ilmoja tuossa aidalla, ja nauttineet kissanruokaa, siemensekoitusta, ja kaurahiutaleita.. Ajoittain on tunnelma kuin Hitchcock-elokuvassa..


Siirsin toisenkin kissasuojan patio-ovelta tuohon aiemman kopin viereen, ja vahvistin rakennelmaa lumella..Herra narsisti lupasi lainata rahaa, että olisin ehtinyt tilata kerosiinia ennen supertalvea, muttei sitten kuitenkaan lainannut, joten ollaan nyt sitten kahdella sähköpatterilla. Tulen muistamaan tämän. Hänkin tulee muistamaan tämän. Tiesi kuitenkin tartuttaneensa mulle sen tautinsakin, eli olisin kipeänä ilman kunnon lämmitystä.

Olen lueskellut Facebookin narsistitukiryhmässä muiden juttuja, ja ne ovat kaikki ihan identtisiä. Aivan sieluttomia paskoja. Ja niitä on iljettävän paljon.

TORSTAI 1/3


Torstaiaamuna, etuoven ulkopuolella oli n. 15 sentin lumikerros. En kuitenkaan koskenut siihen, kun patio-puolella oli tärkeämpiä lumitöitä (ja voisin tarvittaessa kulkea muutenkin sitä kautta), enkä halunnut aiheuttaa itselleni astmakohtausta, tekemällä liikaa..


Tässä vaiheessa, pahin oli vasta tulossa, joten raivasin patiolta lunta pois, ja tein itselleni ja kissoille polkuja, että homma pysyisi myöhemmin helpommin hanskassa.

Mullahan ei siis ole mitään lapiota tai lumikolaa, vaan työkaluina ovat olleet pieni puutarhalapio (sellainen istutuslapio siis), ja muovinen rikkalapio, jolla saa kerralla siirrettyä enemmän lunta, mutta jos se lumi on ollenkaan pakkautunut tai jäätynyt, niin se on ensin rikottava sillä pikkulapiolla..Olen kasannut patiokalusteiden ympärille lumivallia, ja peittänyt pöydän jätesäkillä, niin että pöydän alla olevat ruokakupit pysyvät hiukan lumelta suojassa..
Kissoilla on kivaa, kun seuraavat lintujen puuhia..


Mietin siinä puoliltapäivin, josko laittaisi uunin päälle ja viskaisi pakaste-pizzan sinne.. Sitten soi ovikello, ja vuokraisäntä toi postia (se joulukuun sakko tuli nyt), sekä sylin täydeltä ruokaa! 😃

Vuokraemäntä on jääkaudenvietossa heidän "mökillään" (ts. ihan tavallinen talo), ja oli vissiin Facebookista stalkannut, että olen taas kipeänä..

Mutta siis ihana yllätys Isolla lautasella oli kaksi kananreittä, muussia, Yorkshire pudding, sekalaisia vihanneksia.. Pikkukannussa oli gravy-kastike.. Kulhossa oli kana-salami-pastaa, ja pikkulautasella kotitekoista omenapiirakkaa.. Nom.. Noista riitti kolmelle aterialle ruokaa - sitten oli vielä pari pussikeittoa 😃


Söin saman tien, ja toinen kananreisi, sekä iso pino muussia jäivät vielä iltapalaksi..


Ruokaa ja vettä ulkokissoille (ja linnuille)..


Tabby on hyvin seurallinen kissa.. En taas tiedä taustaa, eli onko itse seikkaillut ja eksynyt, tai jonkun dumppaama.. Ilmestyi kuin tyhjästä, joitakin viikkoja sitten (heti Beannaithe'n mentyä), ja jäi.. Odottelee vielä sopivaa nimeä..
Little Mami jahtasi lintua (ylävasemmalla olevan kuvan oikeassa ylänurkassa se kohde)..


Ollaan oltu koko perhe sohvalla - sähköviltti on ihana


On ollut pakko tehdä lumitöitä 3-4 kertaa vuorokaudessa, ihan sen takia että tilanne pysyy hallinnassa.. Hengityksen kannalta ei ole paras juttu, mutta toisaalta, höyryhengitys ja lumityöliikunta ovat myös irrottaneet limaa..


Viime yön tilanne..

PERJANTAI 2/3


Tänä aamuna, kissatarha oli sitten romahtanut..

Sen katolle oli kertynyt valtavasti lunta, ja toivoin kattoverkon repeämistä, kun se olisi ollut helppo korjata.. Vaan romahti sitten koko laitos.

Tuota ei oikein voinut välttää, vaikka olinkin seurannut tilannetta - ei nimittäin ollut keinoa saada niitä lumia pois sieltä kattoverkolta, enkä olisi uskaltautunut sinne tarhaan tutkimaan tilannetta, koska se verkkoa venyttänyt lumimassa oli jo melko painava, enkä olisi halunnut sen romahtavan niskaani.Tabby puraisi hiukan, kun oli lumitöiden tiellä, ja työnsin häntä pois tieltä - oma syyni.. Ei paha, ja huuhtelin saman tien vodkalla (ulkoisesti)..


Etuovella oli sitten enempi lunta - ja se aiempi kerros oli harjattu kokonaan pois (kiitokset vuokraisännälle, joka kävi harjaamassa lumet pois, tuotuaan ne postit ja ruuat!), eli tuo kaikki satoi viime yönä. Laitoin puutarhalapion nojalleen lumea vasten, antamaan skaalaa..


Viskoin vaan ne ovea vasten nojanneet lumet kauemmas, mutten sen enempää raivannut, kun palauduin edelleen pation lumitöistä..


Tabby


Lumisade vaan jatkuu..

Varsinkin lumitöiden parissa, olo on kuin jossain SyFy-kanavan halvassa katastrofielokuvassa.. Kun voisikin vaan katsella elokuvaversiota!

Vituttaa myös, kun netissä ihmiset lumisista maista naureskelevat "pienen lumisateen" aiheuttamalle kaaokselle.. Idiootit. Kun koko maassa ei pahemmin ole asiaan liittyvää laitteistoa / kokemusta, saati esim. talvirenkaita, eikä rakennuksia ole tehty tällaisia sääolosuhteita varten, niin totta vitussa siitä seuraa kaaos, kun lunta sitten tuleekin tällaisia määriä.

Parina yönä suoraan sanoen pelotti hiukan mennä nukkumaan, kun ei voinut olla varma, heräisikö aamulla mahd. pakastekylmään taloon, jos yön aikana olisi mennyt sähköt poikki (tuhansista kodeista on mennyt - Luojan kiitos, täällä toistaiseksi toimii edelleen..), saati heräisikö ollenkaan, jos hengitystiet tukkeutuisivat. Olen sittemmin harjoittanut useampaan otteeseen höyryhengitystä, ja se onkin auttanut.

Viime yönä yskin keuhkoja riekaleiksi, ja sitten kun keuhkot lopulta tottuivat horisontaaliseen asentoon, virtsarakko muistutti olemassaolostaan.. Prkl.. Ajattelin sitten pikaisesti käydä huoltotauolla, ja takaisin peiton alle, ennenkuin keuhkot huomaisivat asentojen muutoksia, mutta tietty kissoilla oli ihan eri idea, ja pitikin sitten hoitaa kissojen pissakakka-show, jonka jälkeen oli tehtävä mukillinen teetä, josko se hillitsisi (taas) alkavaa yskää (ja aktivoisi taas sitä em. virtsarakkoa).. Eli sellainen kiva yökierre!


Cuddles seurasi innokkaasti lintuja.. Toisessa kuvassa puhelinkamera ei suostunut tarkentamaan ikkunan pisaroita kauemmas, mutta Fiarshúileach oli ruokailemassa, eli ulkokissoista vain GinGin ja Hansom ovat näkemättä nyt jääkauden aikana, mutta he muutenkin käyvät usein nukkuessani ruokailemassa, eli toivottavasti ovat molemmat OK.

Sain just melkein slaagin, kun katolta tuli hirmu metelillä lunta patiolle.. OMG..

Vuokraisäntäkin rimpaisi ovikelloa, josko tarvitsisin kaupasta mitään - mulla oikeastaan on kaikkea, mutta paracetamolit ovat huvenneet, ja hunajaa on viimeinen pieni pullo menossa, joten toivoin sellaisia. Niin niitä löytyikin heidän omista varastoistaan, eli sain saman tien ison paketin paracetamolia, ja ison purkillisen heidän omien mehiläistensä hunajaa 😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.