maanantai 12. maaliskuuta 2018

Viihdetriviaa, ja miten tuntea itsensä nuoremmaksi

Kuvakaappaus IMDB-saitilta (linkki)

Katson harvoin telkkaria niin, etten samalla tee jotain muuta. Koska istun usein samaan aikaan laptopin ääressä, minulla on yleensä yhdellä tabilla valmiina IMDB, josta voi tarvittaessa pikaisesti tarkistaa vaikka näyttelijän nimen, tms. triviaa. (Tuolle saitille voi helposti myös eksyä pidemmäksi aikaa, kun plarailee kiinnostavaa elokuvahistoriaa..)

Tänään katsoin Touched by an Angel -sarjan jaksoa (suomeksi taisi olla Enkelin kosketus), jossa vieraili ihana James Earl Jones - kys. jakso muuten ilmestyi alunperin sinä vuonna kun muutin Irlantiin, eli 21 vuotta sitten..

Jaksossa ei ollut kovin montaa henkilöä, joten klikkailin aikani kuluksi triviaa vierailevista näyttelijöistä, joista tuo kuvakaappauksen Cloris Leachman sai olon tosi nuorekkaaksi;

Hän syntyi huhtikuussa 1926, ja pitkän elokuvauransa ensimmäinen meriitti on vuodelta 1947 (äitini syntymävuosi), jolloin hän oli extrana Carnegie Hall -elokuvassa. Hän oli kuvausten aikaan tod.näk. 20-vuotias.

Hän on nyt melkein 92-vuotias, ja tekee edelleen elokuvia!!!!!!!!!! Hän näkyy olevan mukana esim. kolmessa tänä vuonna ilmestyvässä elokuvassa.

Ihan mahtavaa!!! 😃

Viikonloppuna klikkasin itseni Orson Welles'in profiilisivulle - en edes muista syytä, mutta päädyin lukemaan vaikka mitä mielenkiintoista triviaa! En nyt linkitä tähän muuta kuin tuon profiilinsa (googlettamalla löytyy lisää, jos kiinnostaa)

Ensin luin hänen henkilöhistoriansa ja lainauksensa. Sitten tutkin Wikipediasta (yms.) hänen mutkikasta ihmissuhdehistoriaansa.. Hollywood-ihmisten yksityiselämä vaikuttaa usein paljon mutkikkaammalta kuin elokuvien juonet 😃

Sitten tutkin muinaisen Hollywood-juorutäti, Hedda Hopper'in historiaa. En itse asiassa edes tiennyt, että hänkin oli aloittanut näyttelijänä, päätyen juorukolumnistiksi vasta sitten kun elokuvaura oli hiipumassa..

Juorutädin poikakin oli näyttelijä - William Hopper. Hänen tunnetuimmaksi roolikseen mainittiin Paul Drake, Perry Mason -sarjassa. Muistin katsoneeni joskus vuosia sitten kys. sarjaa, mutten muistanut tuota hahmoa, joten katsoin yhden jakson Dailymotion -saitilta, josta selvisi, että kyseessä olikin paljon vanhempi versio sarjasta! Itse olin aikoinaa katsonut sitä kasariversiota (Perry Mason Returns), jossa Perry Mason oli edelleen sama näyttelijä kuin alkuperäisessä sarjassa, mutta Draken sijasta, sarjassa oli nyt nuorempi näyttelijä, Draken poikana.. (William Hopper kuolikin jo 1970.)

En ole pahemmin kiinnostunut nykyelokuvista, saati niiden näyttelijöistä. Elokuvat ovat jotenkin sieluttomia uusioversioita moneen kertaan tehdyistä juonista, tai sitten pelkkää efektipornoa, missä ei varsinaisesti edes ole juonta.. Näyttelijätkin ovat enimmäkseen tuotteita. Viimeiset isot elokuva-alan persoonallisuudet taisivat kadota 80-luvun jälkeen - valitettavasti..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.