keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Joulutunnelmia, kaasua, yms.


Jouluinen kaakao kermavaahdolla ja minivaahtokarkeilla.. 😍


Kodin jouluvaloja.. Nuo verhotangon valot tosin ovat paikoillaan ympÀrivuotisesti - Lidlin puutarhavalosarja..


NÀmÀkin valot ovat olleet tuossa viime joulusta asti, mutta ovat kuitenkin sen verran jouluiset, ettÀ lÀhinnÀ tulee kÀytettyÀ vain talvella.. NiissÀ on erilaisia vilkkuasetuksiakin, mutta en tykkÀÀ vilkkuvista jouluvaloista..


Pipo ja kaulahuivi aina yöksi.. Toisessa kuvassa punarinta kissanruokakupilla


Sunnuntai-iltapÀivÀn auringonlasku..



Kuuden adventtikalenterin ensimmÀiset luukut, ensimmÀisenÀ adventtisunnuntaina..




Taas se sama salaatti, paitsi ilman kanaa, kun ei ollut kanapaloja jÀljellÀ..


Vapaaviikon viimeinen ilta.. Ei sinÀnsÀ harmittanut, kun on kiva duuni (jee, koiria! ), ja heti maanantain jÀlkeen olisi taas vapaa tiistai!


Midnight nautti sÀhköpatterin lÀmmöstÀ..


TÀmÀ on yksi lapsuuteni suosikkileluista - pieni hirsimökki..




Piti taas kerran rakentaa se..



Tiistaiaamiainen..


Piti kÀydÀ duunin jÀlkeen LIDLissa, ja sieltÀ lÀhtiessÀ oli niin upea iltataivas, ettÀ oli ihan pakko ottaa parkkipaikkakuva (Kuva kannattaa klikata isommaksi..)


Otin pari rÀpsyÀ vielÀ kotipihaltakin..



Ostokset.. 😃


Kaunis iltataivas jÀlleen.. Ihanaa, kun uuden puhelimen kamera on niin paljon parempi kuin edellisen puhelimen kamera..



En ollut aikoihin syönyt pastaa (paitsi kerran tai pari sellaista LIDLin valmista pasta bake -versiota, missÀ siis toki on pastaa, mutta paljon muutakin..), joten ostin valmiskastiketta.. En osannut pÀÀttÀÀ millaista, niin ostin yhden kaikkia vaihtoehtoja!


Oli todella hyisen kylmÀ pÀivÀ, ja kaivoin kaapista villavaatteita.. Kolme kerrosta villaa, ja silti kylmÀ tunki luihin asti, eikÀ sÀhkölÀmmittimillÀ saanut sisÀlÀmpöÀ kuin n. 14 asteeseen, vaikka olivat tauotta tÀysillÀ..


Muistin, ettÀ kaasupullossa oli vielÀ hÀtÀvara, joten otin kaasulÀmmittimen kÀyttöön..


Aivan ihana.. Se on kuin takka, ja pitÀisin sen vielÀ lÀhempÀnÀ sohvaa, mutta se olisi liian kuuma huonekasveille, joten saa nyt olla tuolla oven edustalla, mistÀ lÀmpö kyllÀ hohkaa sohvalle asti - ja mikÀ parasta, sisÀlÀmpötila melkein koko talossa nousi n. asteen tunnissa..


Toisen pÀivÀn kalenteriluukut..



TÀmÀ kuva muistutti kovasti muutamia duunista tuttuja koiria


YlÀoikealla suoraan ylÀpuolelta otettu kuva Midnightista, nauttimassa taas lÀmmöstÀ..



Olen polttanut joka ilta tuikkuja ja kynttilöitÀ

Aloitin pastakauden spaghetilla ja toscanalaisella kastikkeella - nam..


Cara ja Midnight



Midnight siirtyi lattialle nauttimaan kaasulÀmmittimen hehkusta.. EdellisessÀ kodissaan oli kuulemma samanlainen!


Kun sammutin kaasulĂ€mmittimen, lĂ€mpötila lĂ€hti taas melko pikaiseen laskuun.. 😡 En kuitenkaan voi jĂ€ttÀÀ kaasulĂ€mmitintĂ€ pÀÀlle ilman valvontaa, koska se on paloriski.


Joku asiakas oli tuonut duuniin pari laatikkoa tÀllaisia suklaapatukoita - luettiin pakkauksesta listaa.. "ei maitotuotteita, gluteeniton, munaton (tirsk..), vehnÀtön, vegaaninen".... Odotimme jotain pahvin makuista, mutta yllÀttÀen, suklaa olikin ihan hyvÀÀ!



Snapchat-filttereitÀ jÀlleen..


Cara nukkuu aina joko olallani tai vieressÀni, mutta ovat nyt alkaneet aamuisin vuorotella, niin ettÀ saatan herÀtÀ Midnight jaloissani..


Patonkia, voita, valkosipulijauhetta, juustoraastetta (mieto valkoinen cheddar), tomaattia, ja mini-mozzarellaa.. Grillattuja voikkoja.. Nam..


HÀtÀvarakaasua riitti yhdeksi illaksi, ja kun sitten tiistaiaamuna laitoin taas kaasuvempaimen pÀÀlle, se sammahti melkein saman tien, kun kaasu loppui..

Onneksi oli vapaapÀivÀ, niin menin sitten ostaamaan tÀyden kaasupullon!

Menin ensin Campus-bensikselle, josta viimeksi ostin kaasupullon.. SiellÀ nuori heppu ei edes tiennyt mistÀ puhun, ja piti melkein piirtÀÀ kuva.. Kuulemma eivÀt myy kaasua.. (Kuitenkin rakennuksen kyljessÀ nÀkyi yksi kaasupullo, jolle tuskin muutakaan funktiota on.. EpÀilen, ettei se vaan ollut koskaan kuullutkaan moisesta..)

No, menin sitten miesten rautakauppaan (siis Dunshaughlinissa on kaksi rautakauppaa vastakkain - se hienompi myy kaikenlaista muoviin pakattua, ja myös jonkin verran puutarha- ja sisustuskamaa, eli naisten rautakauppa.. se toinen myy raksakamaa, nauloja yms. ilman muovipakkauksia, ja muistuttaa enempi varastoa kuin kauppaa, eli miesten rautakauppa), ja ajoin suoraan sinne piha-alueen perĂ€lle, missĂ€ puutavaravarastoja, yms. - kĂ€velin kauppaan, sanoin mitĂ€ tarvitsen, maksoin, ja sitten kĂ€velin myyjĂ€n kanssa takaisin.. Hain tyhjĂ€n pullon autostani, ja hĂ€n toi tĂ€yden pullon tilalle 👍


Seurasin keittiön lÀmpömittarista kaasulÀmmittimen vaikutusta ainoana lÀmpölÀhteenÀ - aloituslÀmpötila siis 14.7C, ja kello oli oikeasti 12:24, kun en ole vaihtanut tuota vempainta talviaikaan, kun en muista millÀ nappulayhdistelmÀllÀ aika vaihtuu, enkÀ jaksa etsiÀ ohjekirjasta..


Taas ihanaa kanasalaattia.. ♥♥♥♥♥


Kuten nÀkyy, lÀmpö kohosi n. asteen tunnissa.. Ja tuo siis keittiössÀ, kun se lÀmmitin on olohuoneessa!


Cara kÀvi varovaisesti haistamassa nukkuvan Midnightin ahteria, ja tuli sitten viereeni sohvalle

Toivottavasti oppii pian hyvÀksymÀÀn uuden sisarensa..


Grillivoikkoja..


Melkein 18 astetta jo.. Se oli tavoitelÀmpötila..


Löysin minikissat, jotka ostin muutama vuosi sitten yhdestÀ Greystonesin puutarhakeskuksesta


TavoitelÀmpötila saavutettu, mutta jÀtin lÀmmittimen pÀÀlle, ettei lÀmpö ehtisi laskea huomattavasti siihen mennessÀ kun menisin nukkumaan..


Midnight tuli syliin


Cara tuli haistelemaan Midnightin petiÀ - Midnight tarkkaili sylistÀni..


Cara huomasi Midnightin katselevan, ja juoksi ylÀkertaan - pysÀhtyi kuitenkin portaiden alapÀÀtyyn, ja katsoi Midnightia odottavasti.. Midnight sÀntÀsi perÀÀn, ja juoksivat ylÀkertaan, mistÀ ei kuitenkaan kuulunut ollenkaan sÀhinÀÀ tai rÀÀkymistÀ! Eka kerta!

Pian palasivat molemmat alakertaan, kaasulÀmmittimen lÀhelle..


Olin ajatellut tehdÀ köyhiÀ ritareita, mutta laiskotti, joten tein paahtoleipÀversion.. HyvÀÀ oli


Kolmannen pÀivÀn luukut..





Snapchatin lumitausta sopi huiviini 😂



Keskiviikko oli taas duunipÀivÀ, ja onneksi jonkin verran leudompi - muutama plus-aste aamulla

IltapĂ€ivĂ€llĂ€ ei ollut kovin montaa koiraa, kun aamulla kotiutui muutamia, joten siivoilin, ja ehdin viettÀÀ enemmĂ€n aikaa ihan vaan koirien kanssa hilluen 😍

NÀytin mm. rakkaalle suosikkimakkaralleni (=pienen pieni pitkÀaikainen asukas, joka muistuttaa hiukan sarjakuvamaista makkaraa) maisemia, nostaen hÀnet syliini, niin ettÀ ylettyi katselemaan aidan kiinteÀn osan yli..

Kotiin tultuani, oli nÀlkÀ, mutten jaksanut kokata mitÀÀn, eli grillivoikot taas


NeljÀnnen pÀivÀn luukut..


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kommentti nÀkyy blogissa vasta, kun se on hyvÀksytty. Tarkoituksena on vÀlttÀÀ spam-kommenttien pÀÀtyminen blogiin.