torstai 16. maaliskuuta 2017

Virtuaalitodellisuutta


Menin keskiviikkona Bray'hin, ja kun oli todella kaunis päivä, mentiin ajelulle. Aloitettiin taas Cullenmoren Applegreenilta, missä syötiin lounasta - tällä kertaa, ruoka oli hiukan kylmää, ja mun annoksesta jäi puuttumaan kaali, kun taas porkkana-palsternakkasosetta oli liikaakin.. Mutta ihan hyvää silti.


Sitten käytiin katsomassa vaja- / piharakennusvaihtoehtoja, kun D poistatti takapuutarhasta ison laakerinlehtipuun ja lahon vajan (jättäen kuitenkin vajan lattian toistaiseksi paikoilleen, kun siili asuu siellä alla..), ja miettii nyt sinne jotain muuta..

Tuo kuvan moderni laatikko oli oikeastaan tosi ihana! Sitten kun voitan EuroMillions, niin voisin haluta jonkun vanhan maalaistalon, ja sinne tiluksille tuollaisen studio/gallerian 😍


Mentiin vielä Laragh'an, missä juteltiin tovi D:n pärrätuttujen kanssa, mutta se vakiokahvila oli jo sulkemassa, eikä viitsitty mennä pubiin kahville, joten istuttiin vaan siinä ulkona, ja palattiin sitten Bray'hin.


The Great Sugar Loaf tuossa..


Viimeiset vuoristomaisemat, ennenkuin palattiin taas urbaanimpaan ympäristöön..


Ja sitten.. Menetin virtuaalitodellisuusneitsyyteni 😂😂😂

Eli D osti Oculus Riftin (liikeohjaimet tulossa jo - niitä ei ollut kaupassa, joten piti tilata rapakon takaa), ja oli edellisiltana yrittänyt selittää kokemusta, mutta ei sitä voi mitenkään selittää ymmärrettävästi, vaan se on koettava itse.

Katsoin aluksi sellaisen esittelyjutun, missä oli kaikenlaisia lyhyitä videoita.. (Pakko muuten mainita jo tässä vaiheessa, että laitteesta ei ole suurta iloa vain sen käyttäjälle, vaan myös kaikille, jotka katsovat käyttäjää.. Sitä vaan näyttää totaaliselta idiootilta, kun on tuollaiset "lasit" silmillä, kääntyilee sinne tänne, tai horjuu paikallaan, katselee joka suuntaan ja hihkuu innosta tai kauhusta..) 😂

Ihan ekana oli sellainen valkoinen tila, joka olisi voinut olla futuristisesta avaruusasemaelokuvasta.. Naisen ääni toivotti tervetulleeksi, ja olit todellakin ihan itse siellä..

En edes muista kaikkia pätkiä, mutta tämän linkin takana on video, josta niitä näkyy - tosin tuo ei tavisvideona sano mitään, vaan noista kaikissa oli tunne, että todella olit itse paikalla, ja esim. se kohta missä seisot korkean rakennuksen katon reunalla.. Huh huh.. Jos en olisi saanut tukea, olisin varmaan kaatunut, vaikka tiesin seisovani turvallisesti keskellä lattiaa..

Ihan uskomatonta, miten virtuaalitodellisuus voi valehdella aivoille! 😃

Tuon esittelypätkän jälkeen, oli pakko ottaa taukoa, ja kokemus tuntui päässä. En nyt sanoisi päänsäryksi, mutta sellainen fyysinen tunne päässä. Ei negatiivinen tunne, mutta normaalista poikkeava. (D oli tuntenut samanlaista fiilistä.)

Sitten myöhemmin, haettiin YouTubesta kaikenlaista ilmaista materiaalia (linkkasin Facebookissa joitakin kokeilemistani videoista).

On kyllä todella fantastinen lelu! Itse en esim. voisi ikinä oikeasti kokeilla mitään extreme-lajeja, kun mulla pyörähtää maailma ympäri jo tavallisissa portaissa, ellen saa pidettyä kaiteesta kiinni - eikä mulla olisi varaakaan sellaisten juttujen vaatimiin matkoihin yms. kuluihin! Virtuaalitodellisuudessa voin kuitenkin nauttia surffailusta, sukeltamisesta, wingsuit-lentämisestä, ja vaikka mistä 😍

Seisoin savannilla, kun norsut tulivat luokseni.. Sukelsin, kun valkohait uiskentelivat ihan vierestä.. Kohosin ilmapallon mukana avaruuteen.. Lensin helikopterilla ihan purkautuvan tulivuoren ylitse.. Nautin täysin epärealistisesta vuoristoratamaailmasta.. Levitoin Victoria-putouksilla..

Toki testattiin myös aikuisviihdeosasto - erittäin traumatisoiva kokemus, mutta hysteerisen hauskaa seurata vierestä! 😂 D kokeili ensin, ja minä olin tukehtua huutonauruun.. Sitten katsoin itse saman pätkän, ja D repeili vieressä 😂 "Joko se istui sun naamalla?" ... "En tiedä, katsoin muualle, kun se tuli liian lähelle!" ..... "Hei! Mulla on penis!!!" 😂😂😂

Tulevaisuuden kodeissa ei pahemmin tarvita huonekaluja, kun iso tila vaan turvallisesti pehmustettuna joka puolelta, ja virtuaalilasit silmille.. 😃


Jossain vaiheessa, D:n veli rimpaisi, että D:n pitäisi mennä seuraavana aamuna Dubliniin, yhden iäkkään serkun hautajaisiin - ehti sekin asia unohtua kokonaan, kun testailtiin yhteen asti virtuaalitodellisuutta! (Kyllä hän ehti kuitenkin sinne hautajaisiinkin..)

Kotona luin vielä tovin ennen nukkumaanmenoa.

Mietin, että olisi kiva jos olisi sellaisia simulaattorikeskuksia, minne voisi mennä pikalomailemaan, yhdistäen virtuaalitodellisuutta ja simulaattoreita.. Esim. tällä videolla heppu lentää kuin lintu, niin että lentokokemus tapahtuu virtuaalitodellisuudessa, ja simulaattori mahdollistaa oman kropan liikkumisen lintumaisesti, käsivarsien toimiessa siipinä, ja simulaattori saa siivet varmasti tuntumaan oikeilta (paino & ilmanvastus)..

Mutta jos olisi esim. jotain vastaavaa veden kera (trooppisella rannalla kahlailu / snorklailu / uinti / surffailu.. koskenlasku roiskeineen.. syvämerensukellus vesikosketuksella ja painepuvussa..), jonkinlainen valjassysteemi ja ilmanvirtaus esim. riippuliitoa tms. simuloiden..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.