keskiviikko 6. joulukuuta 2017

tRat - Lehtitaikinapiirakka


Tässä nyt se aiemmin mainitsemani lehtitaikinapiirakan resepti..

Taikina oli LIDLin valmiiksi kaulittua lehtitaikinaa, joka on n. uunipellin kokoinen levy. Minulla oli kaksi pakettia kys. taikinaa, joten olisin voinut käyttää molemmat kerralla ja tehdä koko pellin kokoisen piirakan, jossa olisi kokonainen taikinakuori. Halusin kuitenkin venyttää taikinavarastoja kahteen piirakkaan, joten käytin vain yhden paketin taikinaa, ja asetin sen pellille ns. poikittain, että molemmilta reunoilta jäi hiukan taikinaa yli - taitoin sen sitten lopuksi täytteiden päälle, niin että piirakan keskiosa jäi avoimeksi.


Kun olin asettanut taikinalevyn (leivinpaperin päälle) pellille, voitelin sen kananmunalla (paitsi ne reunaläpyskät).

Sitten pinosin taikinalevylle runsaasti tuoretta pinaattia..


Seuraavaksi ripottelin pinjansiemeniä..


Ja sitten keskikokoinen punasipuli..


Merisuolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, chili-jauhetta, garam masalaa, ja makeaa chili-kastiketta..


Mozzarellaa..


Tässä vaiheessa taitoin ne reunaläpyskät piirakan ylle, ja voitelin ne munalla.. Koska vispaamastani kananmunasta jäi voitelun jälkeen vielä hiukan jäljelle, kaadoin loput piirakan avoimen keskiosan päälle..


Lopuksi tarpeeksi juustoraastetta.. Käytin taas mietoa valkoista cheddaria, ja jos joku tekee tätä Irlannissa, suosittelen LIDLin mietoa valkoista cheddaria, koska siitä tulee uunissa mukavan rapeaa..


20 minuuttia 200C kiertoilmauunissa, ja valmista on..


TODELLA hyvää.. 😍😍😍😍😍


Oli oikein hyvää myös myöhemmin kylmänä..


Tein eilen illalla toisen samanlaisen..


Menossa uuniin..


Ja tulossa uunista..


Omnomnom..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.