sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Vaihtoehtomakaronilaatikko (pari versiota)Mainitsin tämänkin (ts. ekan version) jo tovi sitten, mutta en ole saanut aikaiseksi blogittaa tarkemmin.. Nyt laitan sitten pari versiota kerralla, kun tein uudenkin satsin.

Uuniastiana oli taas se suurin IKEAn Förtrolig - mainittakoon esim. käyttämäni vesimäärän takia 😃

🍴 Ensimmäinen versio 🍴


Sen verran öljyä, että koko astian pohja peittyy.. Sitten pussillinen makaronia (siis ihan suoraan pussista) - itse käytin LIDLin makaronia, ja pussissa oli 500 g.. Ja 6 dl vettä.. Sekoitin hyvin, ettei makaronista tulisi yhteen kuivahtanutta klimppiä..


Purjoa, chiliä, ja valkosipulia sopivasti silputtuna..


Runsaasti pinaattia, silputtua kaalia (York cabbage), merisuolaa, mustapippuria, oreganoa.. Sitten rei'itetty folio päälle, ja 180C kiertoilmauuniin 25 minuutiksi..


Sitten se folio pois, ja tässä vaiheessa sekoitetaan koko sotku..


Juustoa päälle - tällä kertaa laitoin tuollaisia isoja Emmental-siivuja.. Ja toiset 25 minuuttia uunissa (ilman foliota)..


Valmista..


Tästä tuli tosi hyvää, eikä ollut edes munamaitoa, saati jauhelihaa.. Se 6 dl oli tuohon satsiin juuri sopiva määrä vettä. Makaronit keittyivät siellä uunissa, mutteivät lilluneet liemessä, vaan tuloksena oli just oikeanlainen makaronilaatikkokoostumus.

🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴

🍴 Toinen versio 🍴


Kuten tuossa ekassa versiossakin, öljyä kunnes astian pohja peittyy, pussillinen (500 g) makaronia, 6 dl vettä.. Tällä kertaa viskoin mausteitakin tässä vaiheessa - merisuolaa, mustapippuria, oreganoa.. Ja kunnon sekoitus..


Runsaasti pinaattia, pilkottua purjoa ja chiliä..


Silputtua kaalia (York cabbage), valkosipulia, ja lisää merisuolaa, mustapippuria, oreganoa.. Sitten rei'itetty folio päälle, ja 25 minuutiksi 180C kiertoilmauuniin..


Ja taas, foliot syrjään, ja sekoitetaan kaikki yhteen ennen seuraavaa kerrosta..


Laitoin samaa Emmentalia kuin ekassa versiossa, mutta pienempinä siivuina.. Ja sitten toiset 25 minuuttia uunissa (ilman foliota)..


Valmista..


Tämäkin oli todella hyvää

Tykkään tällaisesta "laiskasta" makaronilaatikosta, kun makaronia ei tarvitse ensin keittää, eikä tarvitse sekoitella munamaitoakaan.. Vähemmän työvaiheita, ja vähemmän tiskiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.