keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Pikaflunssa, Cuddlesin hammasleikkaus, yms.


Laitan aloituskuvaksi Cuddlesin legoja - niistä lisää alempana..


Jatkan parin viikon takaa - mulla on nyt ollut muutaman viikon samat duunivuorot, eli viikonloppu keskellä viikkoa (ke-to). Tässä katseltiin keskiviikkoiltana telkkaria Caran kanssa..


Torstaina kävin tekemässä viikon ostokset - LIDLissa oli alle 15 eurolla vohvelirautoja, ja olin miettinyt, josko ostaisin vaiko en.. Ostin sitten kuitenkin!


Ostin myös pari kaunista lasipulloa, kun sain halvalla.. #sulovilen


Muistikirjan kannesta tuli mieleen omat Kolmisormiotukset, sekä ihanat Eyesores..


Sain Instagramissa "perhekommentin"

Mulla on muutaman vuoden takaa yksi ihana Eyesores-printti, josta lähetin kiitokseksi Kolmisormiotuksia..


Pitkästä aikaa pizzaa..


Perjantaina ja lauantaina en ottanut ollenkaan kuvia - iltavuoroja molempina päivinä.. Sunnuntaina sitten aamuvuoro, ja alkava flunssa.. Tuo auringonlaskukuva on sunnuntailta..


Olin jossain vaiheessa ottanut lehtitaikinan sulamaan jääkaappiin, ja se piti sitten käyttää pois, niin tein sunnuntai-iltana pikaista pikkupurtavaa koko satsista..

Siis todella helppoa ja nopeaa - taikina oli valmiiksikaulittua mallia, joten leikkasin siitä vaan sopivia paloja, voitelin munalla, päälle pinaatinlehti, pari täytetyn oliivin puolikasta, viipale ranskalaista vuohenjuustoa, ja sitten hiukan cheddar-raastetta, ja taikinapaketin ohjeen mukaisesti uuniin.


Tuli todella, todella herkullista popsittavaa seuraavaksi kolmeksi päiväksi


Laitoin osaan myös pikkupaprikapaloja, ja tein muutaman salamiversion..


Lopuksi tein vielä muutaman makean version, joihin munavoitelu, ja täytteeksi vain nokare halpa-nutellaa (joka on parempaa kuin Nutella, kun ei ole ollenkaan niin ylimakeaa)..


Aloin heti hoitamaan alkavaa flunssaa urakalla, ja tein päivittäin useampia kupillisia flunssateetä, johon tuli teepussin lisäksi muutama sitruunaviipale, tuoretta inkivääriä, ja runsaasti hunajaa.. Maistuu hyvältä, ja todella auttaa


Lisäksi popsin Panadolia, otin Benylinia jo ennenkuin oli mitään merkkejä yskästä - se tuntuikin auttavan, kun satunnaista köhää lukuunottamatta, yskää ei tällä kertaa tullut!

Sitten, ihan ehdoton apu oli Vicks VapoRub Varsinkin duunissa siitä oli runsaasti apua hengitykseen..


Maanantai ja tiistai olivat taas jaettuja vuoroja, eli 4h aamulla, 4h lounastauko, ja 4h illalla..

Tiistaina ihmettelin pitkällä lounastauolla, kun kotona oli niin viileää - kerosiini oli loppunut! Tietty juuri silloin kun oli muutaman päivän pakkasjakso, ja itsellä flunssa päällä..

Tilasin saman tien lisää, ja laitoin sähkölämmittimet täysille..


Sähkölämmittimet jaksoivat lämmittää taloa vain 15 asteeseen, mutta onneksi sähköpeitto ja HotBot lämmittivät, että nukkuessa oli ihan sopivan lämmintä..


Kynttilöitä..


Kerosiini tulikin onneksi jo heti seuraavana aamuna Minulla oli vapaapäivä, ja Cuddlesilla aika lekurille kymmeneltä.. Olin just herännyt, kun kerosiinikuski (se Putinin näköinen) rimpaisi olevansa melkein perillä


Kerosiiniauto ei mahdu portista, mutta onneksi heillä on piiiiiitkä letku - se näkyy tuossa kuvan oikeassa alakulmassa..


Sitten mentiin Cuddlesin kanssa lekurille, ja sovittiin seuraavaksi päiväksi verikokeet, suu-röntgen, ja ongelmahampaiden poisto..


Tuli hankalaan hetkeen tämäkin juttu, kun olin todella toivonut saavani nukkua vapaapäivät, flunssaa hoidellen, mutta nyt piti sitten sen sijaan rampata eläinlekurilla molempina päivinä..


Tästä näkyy miten hoikaksi Cuddles on mennyt, lyhyessä ajassa.. Painavimmillaan hän on ollut 6kg, mutta laihtui sittemmin sopivaan 5kg - 5,5kg painoon, joka on hänelle se terveellinen paino.. Pari viikkoa sitten, paino oli laskenut 4,5 kiloon, ja nyt jo 4,1 kiloon..


Turkki hilseili, kun hän ei ole putsannut itseään normaalisti..


 Cuddles ja Cara..


Wishin ilmainen tiskiallaskori saapui, mutta sen imukupit ovat hiukan heikot, eli ei oikein pysynyt siinä mihin olin sen ajatellut laittaa..


Toinen versio mekosta, jollaisen olin tilannut jo aiemmin - mukava malli ja ihanan pitkät hihat..


Vein torstaiaamuna Cuddlesin klinikalle, jossa ottivat ensin verikokeet, ja jos niissä olisi ollut jotain huolestuttavaa, olisivat rimpaisseet minulle ennenkuin olisi edetty - onneksi kuitenkin tulokset olivat hyvät, eli ei ole mitään sisäelinongelmia, tms.

Cuddlesin suu röntgenkuvattiin, ja sitten häneltä poistettiin YHDEKSÄN hammasta! Molemmilla puolilla oli ylimääräinen hammasrivi, ja kielessäkin oli ajos, joka oli ilmeisesti nimenomaan ylimääräisen hampaan aiheuttama.. (Voin kuvitella, muistellen omia oionta-aikojani..)

 


Yhden hampaan juuresta oli jäänyt pieni osa poistamatta, kun Cuddles oli ollut nukutettuna jo niin kauan, ettei lekuri halunnut jatkaa sitä kauemmin, mutta se on kuulemma sellainen, mistä tuskin tulee ongelmaa, vaan JOS joskus tulee, niin tiedämme sitten heti mistä katsoa.

Hain Cuddlesin illalla kotiin, ja hän oli raukka ihan tillin tallin..

Söi kuitenkin illan mittaan pari täyttä ateriaa (ja oli syönyt jo klinikallakin), ja sama seuraavana aamuna, mutta sittemmin, kun lääketokkura on mennyt ohi, syömisen kanssa on ollut taas hiukan ongelmia, kun toipuva suu on tietysti arka, vaikka saakin joka aamu kipulääkettä..

Sen aamulääkkeen kanssa onkin ollut sodankäyntiä.. Kokeilin aluksi pyyhemetodia, käärien kissan burritoksi, josta jäi vain pää näkyviin.. Se toimi kerran, mutta seuraavana aamuna hän luikerteli kuin Houdini, ja sittemmin olen vaan kaapannut kissan kainaloon, ja taistellut sen lääkkeen suuhun.. Olen aivan naarmuilla..


LIDLiin oli tullut uusia donitseja, joita piti toki testata..

Tuo eka oli ihan OK, mutta toinen puoli oli kokonaan dipattu suklaaseen, mikä oli liikaa suklaata minulle - ja täytekin oli suklaata, eli tuskin ostan uudelleen..


Yllättäen, suklaisemman näköinen munkki olikin parempi, kun täyte oli hilloa.. Silti, liikaa suklaata..


Tämä custard-täytteinen olikin paras - vaikka senkin toinen puoli oli dipattu suklaaseen..


Perjantai ja lauantai olivat taas iltavuoroja, ja sunnuntaina aamuvuoro - ei kuvia..

Sunnuntai-iltana ei hotsittanut laittaa muuta, joten päivän lämmin ateria oli popcornia.. Vedin edelleen runsaasti flunssateetä, karpalomehua, C-vitamiiniporetabletteja, ja puolalaista appelsiini-porkkana-omenamehua..

Flunssa oli jo paranemaan päin - varmasti elämäni lyhyin flunssa, vaikka piti käydä koko ajan duunissa! Uskon, että heti alussa aloittamani torjuntakuuri auttoi huomattavasti, ja jossain määrin jatkan edelleen, ettei tauti palautuisi..


Nämä kuvat ovat maanantailta, kun olin kotona lounastauolla..


Cuddlesilla on hiukan enemmän energiaa, ja on taas alkanut hoitaa turkkiaan


Minulla on nyt taas oma viikonloppuni, joten kävimme keskiviikkoaamuna Cuddlesin kanssa lekurilla tarkistettavana.. Ikenet ovat toipuneet hyvin, joskin ovat edelleen herkät, mikä on tietysti ihan normaalia, kun leikkauksesta on alle viikko..

Paino oli jatkanut alaspäin, eli oli nyt vain 3,9kg, mutta lekurin mukaan se on ihan tavallista tässä tilanteessa, ja kestää tovin, että paino alkaa taas nousta..

Cuddles on muutenkin hyvin kranttu ruokien suhteen, ja olen muussannut kaikenlaisia märkäruokia, ja lisännyt niihin vettä, sekä liottanut hänen normaalia tavisruokaansa, josta hän oikeasti tykkää (Royal Canin Urinary -kuivaruoka) - ostin jopa grillikanan, ja annoin parasta rintapalaa hyvin pieninä suikaleina, sen ollessa vielä hiukan lämmintä, mutta ei...

Pitänee vaan odottaa, että hän pystyy taas popsimaan suosikkiruokaansa, ja sitten kyllä paino kohoaa


Tuotuani Cuddlesin kotiin, menin hakemaan Trim'ista duunimonoja ja -takkia, jotka olivat vihdoin saapuneet - sain ne ilmaiseksi, osana duunihakuprosessia, mutta kyllä niitä saikin odotella..... Bonuksena sain myös hiukan matkakorvauksia, mikä oli ihan kiva juttu..

Oli todella kaunis ja aurinkoinen päivä, ja harkitsin josko menisin Hill of Tara'lle kahville ja kakulle, mutta päätin sen sijaan mennä LIDLiin, kun sinne piti mennä joka tapauksessa..

Päivän hömppäostos oli tuollainen ihana pieni bamboo (bambu?)


Nuo monot ovat tosi mukavat jalassa, ja kevyemmät kuin vaellusmononi, mutta noissa ei ole ollenkaan tukea nilkoille.. Aion silti testata, josko noilla voisi olla duunissa - jos ei, niin käytän sitten muuten vaan.

Takin piti itse asiassa olla musta, mutta alunperin valittua mallia ei ollut varastossa, joten sain tuollaisen heijastinkeltaisen, josta tulee mieleen garda..


Poliisiposeeraus 😂 (Tuossa on tosin kotihousut - duunihousut ovat kapeampilahkeiset..)

Posti toi pari Wish-pakettia, eli pitää kohta kokeilla paria uutta vaatetta..

Cara nokostelee vieressäni sohvalla, ja huomasin äsken, että hänen ahterinsa vierellä oli kuiva kakkapala.. Otin sen sitten, laittaakseni roskiin, mutta siinä olikin kiinni pitkä hius, jonka toinen pää oli kiinni Caran ahterissa! 😲 Vedin varovasti hiuksen ahterista, ja Cara heräsi järkyttyneenä - "MITÄ (|)A TÄSSÄ JUURI TAPAHTUI?!?" 😂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.