torstai 21. helmikuuta 2019

Valentinus ja vohvelit, kissoja, puutarhaa..


Alkuun sydänvohvelikuva - aiheesta enemmän alempana..


Cuddles asustelee edelleen suihkukaapissa.. Pyhän Valentinuksen päivänä, päivittäinen kipulääkitys oli lopuillaan, ja kissa popsi täysiä aterioita joka päivä


Aavistelin, että lääkityksen loppuessa saattaisi tulla takapakkia toipumiseen, kun ikenet olisivat varmasti edelleen arat..


Lojuttiin Caran kanssa sohvalla..


Oli kaunis päivä, joten levitin ne kaikki kuusi säkillistä multaa entisen kissatarhan alueelle, kun se näytti talven jäljiltä melko rumalta.. Olen sittemmin ostanut LIDLista pari pakettia villikukkien siemeniä, joita ajattelin ripotella tuohon maalis-huhtikuussa, josko saisin kasvatettua mehiläisten iloksi pienen kukkaniityn.. Yritän saada jotain köynnöstä kiipeämään tuota entistä ovea pitkin - sen takana on pieni kompostialueeni..

Kuvan oikeassa laidassa näkyy osa entisen kissatarhan raamia, jota en voi poistaa, koska se pitää nyt päätyaitaa pystyssä - aita on niin huonokuntoinen, että romahtaisi ilman tuota tukea!


Sain ihanan ystävänpäiväkortin


Tulin vihdoinkin putsanneeksi öljykeittimen (vai mikä se on suomeksi?), ja vaihtaneeksi öljyn, joten tein pitkästä aikaa chipsit! 🍟

Oli muuten v-maista hommaa putsata se em. keitin...


Innostuin lisäksi ns. korkkaamaan vohveliraudan! Ekasta vohvelista tuli ihan täydellinen


Tein Pyhän Valentinuksen päivään sopivan "vohvelileivoksen", jossa puolukkasurvosta, custardia (paksu vaniljakastike), ja koristeena tuoretta minttua..


Vohveliraudan mukana tullut perusvohveliresepti oli reiluhko... 😂

En millään olisi saanut tuota pinoa syödyksi ennenkuin osa happanisi, joten pakastin suurimman osan..


Kuten arvelin, Cuddles lopetti syömisen melkein kokonaan, kun kipulääkitys loppui 😡

Ostin kokeeksi stir fry -paloiteltua nautaa, jota leikkelin hyvin pieniksi paloiksi, ettei Cuddlesin tarvitsisi pahemmin pureskella, ja se kelpasikin oikein hyvin, joskin 2-3 päivän kuluttua, sekään ei enää oikein maistunut..


Tuossa popsi innolla raakaa nautaa..


Taas kuva vakiokuvapaikaltani.. Olin menossa maanantaina jaetun vuoron toiseen osuuteen..

Tiistaina oli taas sellainen duunipäivä, että todella odotin omaa viikonloppuani (=ke-to).. Koirien kanssa työskentely on aivan ihanaa, mutta toisinaan pomolla on täysin epärealistisia odotuksia ajankäytön suhteen.. Kun neljän tunnin jaksoissa hoitaa muutaman kymmenen eläimen ruokinnan ja lääkinnän (jokaisella oma ruokavalionsa, ja 1-3 ruokintakertaa päivässä, tällä kertaa melkein puolella ateriat, jotka on laitettava valmiiksi muutama tunti ennen seuraavaa ruokintaa, että ehtivät sopivan pehmeiksi, ja nyt sattui olemaan useampia lääkittäviäkin, eikä lääkkeiden kanssa ainakaan voi tehdä mitään erehdyksiä), ja sitten siihen keskelle tulee vielä puolen tunnin toimistoaika, jota varten on ajettava pakulla noudettavat eläimet valmiiksi noutopaikalle, ja tuotava saapuvat eläimet mukana sieltä palatessa, niin siinä ei pahemmin ehdi muuta.. Onneksi tiistain toisella osuudella, pomo hoiti itse sen toimistopuolen ja taksihomman, niin ehdin tehdä huomattavasti enemmän, kun ei tarvinut poistua paikalta kesken hommien.

Olen muuten huvittanut itseäni ajatuksella, että jos sattuisin matkustamaan ulkomaille, ja sattuisi vaikka kentällä tuttu virkakoira paikalle, niin joutuisin varmaan melkoiseen kumihanskatutkimukseen, kun koira tulisi innolla hyppimään "loma-asunnoltaan" tuttua ihmistä vasten! 😂

Kotiin päästyäni, ruokin kissat ja nukahdin sohvalle - heräsin myöhemmin, kun uk rimpaisi 😃


Keskiviikkovapaat tuntuvat nykyisin aina alkavan eläinlekurivisiitillä.. Käytiin siis taas Cuddlesin kanssa tarkastuksessa - onneksi nämä jälkitarkastukset kuuluvat siihen hammasleikkauksen hintaan, eli ei tarvitse maksaa muusta kuin mahd. lisälääkkeistä.

Cuddles painoi nyt 3,55kg (yksi vaaka näytti 3,5kg, toinen 3,6kg), eli paino on hiukan kohonnut, minkä kyllä huomaa muutenkin, kun kissa ei tunnu enää olevan pelkkää luuta ja nahkaa, vaikkakin on edelleen liian laiha.. Turkki voi huomattavasti paremmin, eli hilsettä on enää tuskin ollenkaan, ja turkissa on taas terve kiilto

Ikenet ovat muuten parantuneet hyvin, mutta yläkulmahampaat kaivautuvat nyt alaleuan ikeniin, mikä toivottavasti korjautuu ainakin jonkin verran, kun ikenet paranevat kokonaan siltäkin kohtaa.. (Yhden ystävän melkein 10-kiloisella kissalla on sama toisin päin, eli alakulmahampaat kaivautuvat yläleuan ikeniin, hammasoperaation jälkeen..) Cuddlesilla oli myös rakkula kielessä, samassa kohtaa missä oli se ajos ennen leikkausta.. Uskoisin sen kuitenkin paranevan kokonaan, kun sen alunperin aiheuttanut ylimääräinen hammasrivi poistettiin..

Hän sai antibiootit ja tulehduksenestolääkkeet, ja aloitimme taas joka-aamuisen kipulääkitystaistelun, eli Cuddlesin suihkukoppielämä jatkuu toistaiseksi.. Onneksi hän vaikuttaa olevan siellä ihan OK - saa ainakin olla rauhassa Caran jatkuvilta leikkiyrityksiltä!


Lääkitys alkoi tehota pikaisesti, ja kotona Cuddles popsi taas reippaasti ruokaa


Vapaapäivän terveelliset muonat - vohveleita pakastimesta, ja chips.. 😂


Skypetettiin äidin kanssa, ja sen jälkeen teki mieli kahvia 🍵😃


Illemmalla katsottiin Caran kanssa Hallmark-elokuvia..

 

En ollut muutamaan kuukauteen nähnyt GinGinia, mutta nyt hän on parina iltana ollut taas patiolla, kunnes TabTab on ajanut hänet pois.. Ihanaa nähdä rakkaita ulkokissoja hyvässä kunnossa Kyllä he käyvät jatkuvasti murkinoimassa, mutta itse olen silloin nukkumassa, kun he odottavat että TabTab on syönyt ja mennyt koppiinsa nukkumaan - muuten tulee sota..


Tänä aamuna, Cuddles oli jo huomattavan kiinnostunut ruuasta Ei tarvita enää gourmet-versioita, vaan yhdessä kupissa oli Felix-possua, toisessa LIDLin kalkkuna-paté'ta - muussasin molemmat lusikalla mahdollisimman pehmeiksi, ja sekoitin mukaan hiukan vettä.. Molemmat kelpasivat.


Oma aamupalani oli kauraleipää, juustoraasteen ja kurkkuviipaleiden kera - sulatin juustoa hiukan mikrossa.. Mmmmm..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.