lauantai 11. tammikuuta 2020

2020 - duunia, naamanvääntöä ja nukkeja..


Olin jaetussa vuorossa uudenvuodenaattona ja -päivänä, eli menin viime vuoden viimeisenä iltana nukkumaan jo reilusti ennen vuoden vaihtumista, että jaksoin aamulla taas nousta klo 4:30, ja valmistautua uuteen duunipäivään..

Yläkuvassa olin palaamassa neljän tunnin lounastauolta duuniin, vuoden ekana päivänä..


Kotona oli sitten quiche-ilta..


Snapchat-filttereillä saa väsähtäneestä naamastakin ihan ihmisen näköisen 😂


Torstaina (2/1) olin 7-14 -vuorossa, ja olin sopinut unkarilaisystäväni kanssa, että hän voisi piipahtaa pikaisesti, kun olen tullut duunista, niin saisimme vaihdettua joululahjuksia.. Ekassa kuvassa minun lahjani hänelle (konvehtirasia ja pari JYSKin tuoksukynttilää), ja toisessa hänen lahjansa minulle..


Sain sitä ihanaa unkarilaista salamia, mistä tulee makumuisto lapsuuden Bulgarian-reissuihin Ja lisäksi koristelumiukon, kissa-aiheisen teesuodattimen, belgialaista suklaata, nukanpoistovempaimen, ja paketin nukkekodin astioita


Vedin taas pakastemikromättöä, ja lajittelin Heroes-suklaita - niitä on yhdeksää eri sorttia!


Ennen nukahtamista piti toki taas käydä läpi päivän Snapchat-filtterit..
 Tämä on ehdoton suosikkini.. 😂
Perjantaina (3/1) sitten taas jaettu vuoro.. En syönyt lounastauollani lämmintä ruokaa, vaan leikkasin patongista minivoikkoja, ja söin salamin ja brie-juuston kanssa.. Olin ostanut sen brie'n jouluksi, mutten ehtinyt jouluna syödä sitä, joten vedin sen nyt, ennenkuin happanisi.. (Samalla selvisi, miksi jääkaapissa oli ollut ruumiin haju.. Juusto maistui tosi ihanalta, mutta haisi kammottavalta..)

Toisessa kuvassa SuperValun crack-kokaiinidonitseja..


Illalla sitten taas erilaista pakastemikromuonaa..

Toisessa kuvassa lauantai-illan minivoikot, joiden päällä brie'ta ja ihanaa lakkahilloa


Toistaiseksi paras yhteiskuva Carasta ja Midnightista!!!


En vaan voi vastustaa tätä filtteriä! 😂
Sunnuntaiaamuna (5/1) duuniportilla..


Oli taas 7-14 -vuoro, eli illalla ehtisi hiukan rentoutua, kun ei kotona tarvitsisi kiirehtiä ruokkimaan kissoja ja itseä, ja sitten heti nukkumaan..


Kävin kotimatkalla LIDLissa, ja ostin sporttirintaliivit - niiden ohjeissa kehotettiin "astumaan liiveihin", eikä siis laittamaan niitä ylle pään yli.. Eivät ilmeisesti ole tietoisia, että monilla naisilla on iso ahteri! (Olen sittemmin käyttänyt kys. liivejä, ja ihan hyvin meni pään yli, ja olivat tosi mukavat duunissa..)Ostin polttopiirustustyökalun, kun sai halvalla - nimim. Sulo Vilén..

Olen siis aina halunnut kokeilla tuota, joten nyt on ainakin vempain valmiina!

Sunnuntai (5/1) oli virallisesti joulukauden viimeinen päivä duunissa, eli sellainen että olimme kaikki kolme joka päivä paikalla - maanantaina ja tiistaina H sai vapaata (tehtyään 19 päivän putken, kuten minä ja M vuotta aiemmin), minulle oli tulossa keskiviikko, perjantai ja lauantai vapaata, ja M:lle torstai, sekä muistaakseni sunnuntaista alkaen muutama päivä..

Minun ja M:n duuniputki siis jatkui vielä alkuviikkoon..


Ekassa kuvassa ihan muokkaamaton naamani, lopuissa Snapchat-filttereitä..
Maanantaina ja tiistaina olin onneksi 7-15 -vuoroissa - tiistaina aloitin heti vapaapäiväalkoholismin, kun tulin duunista kotiin! (Tosin, ehdin ottaa vain lasillisen, kun sitten nukahdin muutamaksi tunniksi sohvalle..)


Jossain vaiheessa, kahvia ja belgialaista suklaata..


Olin kuvitellut nukkuvani ekan vapaapäivän (keskiviikko) aamuna pitkään, mutta itse asiassa en edes mennyt ollenkaan sänkyyn tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, vaan vedin sohvanokosia aina kun väsytti! Ja hereillä ollessani sitten katsoin telkkaria, blogitin, facebookitin, yms..

Mutta aika brutaali duuniputki se oli;

Ke 18/12, 15-19 (4h)
To 19/12, 7-15 (8h)
Pe 20/12, 7-15 (8h)
La 21/12, 7-15 (8h)
Su 22/12, 7-15 (8h)
Ma 23/12, 7-10 + 14-19:30 (8,5h)
Ti 24/12, 7-14 (7h)
Ke 25/12, 7-11 + 15-19(:30) (17h)
To 26/12, 7-11 + 15-19(:30) (17h)
Pe 27/12, 7-15 (8h)
La 28/12, 7-11 + 15-19:30 (8,5h)
Su 29/12, 7-11 + 15-19(:30) (8,5h)
Ma 30/12, 7-14 (7h)
Ti 31/12, 7-11 + 15-19(:30) (8,5h)
Ke 1/1, 7-10 + 14-19(:30) (8,5h)
To 2/1, 7-14 (7h)
Pe 3/1, 7-11 + 15-19(:30) (8,5h)
La 4/1, 7-10 + 14-19(:30) (8,5h)
Su 5/1, 7-14 (7h)
Ma 6/1, 7-15 (8h)
Ti 7/1, 7-15 (8h)

Duunimatkan kesto n. 25-35 minuuttia, muusta liikenteestä riippuen, ja jaettuina vuoroina sen joutuu siis ajamaan neljä kertaa päivässä.. (Rivien lopussa olevat tunnit ovat laskutettuja tunteja, eli kahtena päivänä tunnit tuplana, ja sitten on muutama päivä, missä suljettiin luvalla puoli tuntia aiemmin, mutta palkka kuitenkin täyden päivän mukaisesti..)

Alla pari esimerkkiä duunipäivistä;

Kuvaus jaetun vuoron ekan osuuden viimeisestä tunnista, uudenvuodenaattona;
Olin yksin paikalla, kun H oli juuri lähtenyt pitkälle tauolleen (myös jaetussa vuorossa, mutta jaetut vuorot ovat porrastettuja, niin että yksi lähtee ja palaa tuntia aiemmin kuin toinen), ja M (jolla tänään 7-14 -vuoro) oli lähtenyt normaalimittaiselle lounastauolleen.
Taustaa: Olin juuri vaihtanut paikan kaikki kakkaämpärit, ja odotin lähinnä rutiininomaista koirien ulkoilutuskierrosta (jokainen vuorollaan).....
Noooooh..
Ihan aluksi, päästin pari harmitonta vakiohäirikköä ulkoilemaan, ja kun olivat matkalla ulkoilualueelleen, toinen kusaisi käytävälle.. >> Moppasin sen..
Sitten, kaksi pikkukoiraa jakoivat tilansa, ja toinen oli kakannut lattialle.. Siellä oli kakka, ja kakkaisia tassunjälkiä vilteillä, ja tietty kakkaiset tassut.. >> Laitoin koirat ulos, moppasin tilan, vaihdoin kaikki viltit, pesin kaikki tassut, ja päästin koirat takaisin sisälle..
Tässä vaiheessa tuli tekstari pomolta, että pitäisi pitää koirat hiljaisina, kun heillä olisi paljon vieraita - talonsa on siinä kennelin ja toimiston välisellä alueella, eli jos koirat haukkuvat, se kuuluu heille.. Ja meillä oli tietty just silloin muutamia kroonisia haukkujia..
Aloin sitten sulkea isojen koirien puolelta luukkuovia, niin että melutaso laskisi edes hiukan..
Ja siinä samalla sitten löysin siltäkin puolelta kenneliä yhden tiloihinsa pissanneen tapauksen.. (Kaikkia ulkoilutetaan useita kertoja päivässä, mutta jotkut ovat silti sotkuisia sisätiloissa..)
Sitten, yksi riidanhaastaja, joka oli edellispäivänä joutunut muuttamaan toiseen tilaan, aiheutettuaan sotaa viereisen tilan koirien kanssa, aiheutti nyt sotaa uusien naapureidensa kanssa, eli joutuisi taas siirtymään, mutta M palasi tauoltaan, ja sai jatkaa siitä!
Kirjoitamme kennelpäiväkirjaan tällaiset asiat, niin muistamme kuka teki mitä ja milloin.. Lopetin omat kommenttini seuraavasti: Stella sai hermoromahduksen ja söi suklaata..
Kaikki tuo siis tunnin sisään, ja tuossa vaiheessa oli 14. päivä samankaltaista menoa..

Toinen tämän vuoden puolelta;

Päivä no. 20 (21 päivän putkesta) alkoi runsaalla kakalla.. 💩 
Ennen aamuruokintaa, kolme tilaa kaipasi kakkasiivousta 👀💩💩💩, ja tietty juuri ekana aamuna kun meitä oli vain kaksi paikalla..
Sen jälkeen asiat rullasivat melko rutiinilla, kunnes olin iltapäivällä yksin (M oli jaetussa vuorossa, ja neljän tunnin tauollaan).. Olikin oikea slapstick-komediailtapäivä.. 😛
Olin aiemmin, mennessäni omalle lounastauolleni, vienyt neljä koiraa groomingiin (ja aiheuttanut itselleni närästystä ja hikan, kun jäin groomingissa suustani kiinni, ja imaisin sitten vauhdilla lounasvoikkoni..😌).. Kaksi koirista oli valmiina (ne aiemmin mainitsemani harmittomat vakiohäiriköt), joten X toi ne takaisin kenneliin, juuri kun olin lopettelemassa iltapäiväruokintaa..
Minulla ei ollut sopivaa ulkoilualuetta vapaana, enkä ollut vielä prepannut heidän tilaansa heidän paluutaan varten, joten laitoin heidät hetkeksi tyhjään ja puhtaaseen tilaan.. Ja toki, toinen heistä kusaisi sinne, joten piti sitten mopata sekin tila myöhemmin..😔 
Olin sitten laittanut heidät ulkoilemaan, kun sopiva tila vapautui, ja kun toin heitä takaisin sisätiloihin, en ollut lukinnut yhtä väliporttia kunnolla, ja tietty ne häiriköt huomasivat heti asian, ja ryntäsivät ravaamaan pitkin poikin isossa keskushallissa, saaden kaikki isot koirat haukkumaan, ja minä sitten jahtasin heitä, kunnes sain kiinni ja palautin omiin tiloihinsa!😒😓😁😂
Sitten pikakelauksella siihen, kun olin keräämässä tyhjiä ruokakulhoja koirien tiloista...
Yhdellä laidalla on ulkotiloja, missä koirilla on omat kopit, ja erilliset omat ulkoilutilansa, joita saavat vapaasti käyttää silloin kun haluavat.. Yhdessä sellaisessa tilassa oli kolme saman perheen koiraa - en mainitse tarkkoja rotuja, mutta kaksi heistä on vielä reilusti alle vuoden ikäisiä pentuja, joita kutsumme haipojiksi, kun he ovat TODELLA ruuan perään ihan jokaisena hetkenä.. Ja heidän isoveljensä on pienempää rotua - pullea (ja todella laiska) herrasmies, jolla kunnioitettava nimi.. En mainitse nimeä, mutta kutsukaamme häntä vaikka Napoleoniksi..
Joka tapauksessa.. Hain heidän tyhjät kulhonsa, ja kuten tavallista, hait karkasivat sivukäytävään.. Se ei kuitenkaan ollut ongelma, kun olin varautunut taskullisella koiranruokaa, joten saisin heidät helposti takaisin tiloihinsa..
Paitsi sitten muistin, että olin päästänyt yhden toisen koiran ulkoilemaan, jättäen hänen tilansa luukkuoven raolleen - kys. koiran ruokakulho oli edelleen paikoillaan, ja puoli ateriaa vielä kulhossa, kun kys. koira yleensä syö ruokaansa pitkin päivää..😮
Ja kyllä.. Hait olivat heti sen toisen koiran tiloissa, ahmimassa ruokaa.. (Olivat siis itse juuri syöneet..)😮
Kun ruoka loppui, he lopulta havaitsivat ojennetun käteni, jossa kourallinen ruokaa..
He seurasivat ruokaa omien tilojensa ovelle, mutta tulivat sitten epäluuloisiksi, kun miettivät josko tarkoitukseni oli huijata heitä.....
Viskasin ruuat heidän tilojensa perälle, ja he ryntäsivät ruuan perään - suljin oven, ja jatkoin tyhjien kulhojen keräämistä..
Olin juuri avaamassa seuraavan tilan ovea, kun tunsin pienen taputuksen sääressäni..
Napoleon siinä - "Anteeksi, Herra, tai Rouva, tai mikä ihmisjuttu nyt olettekaan.. Haluaisin nyt takaisin omiin tiloihini.." 
😯😯😯😯😯
Hän ei ikinä vaivaudu nousemaan pedistään, mutta nyt kun olin jahdannut haipoikia, hän oli ottanut tilaisuuden karata..
Palautin hänet tiloihinsa..
Vielä yksi päivä duunia, ja sitten olisi vapaata..


Keskiviikkona en muistaakseni mennyt minnekään, ja podin kipeää vasenta olka/hartiaa ja niskaa, kun olin tiistaina pessyt duunissa urakalla kumimattoja, häkkejä, koirien muovisänkyjä, koppeja, yms.. Meiltä lähti siis runsaasti koiria kotiin, kun juhlapyhät olivat ohi, joten oli hirmu paljon pestävää ja siivottavaa..Midnight esitteli valkoisia "bikineitään"


Ekan vapaapäivän ilta meni hiukan hukkaan, kun tuli sähkökatko!


Kökötin tovin kynttilöiden ja patterikoristeiden valossa, mutten halunnut tuhlata puhelimen akkua facebookittamiseen, jos sähkökatko kestäisi kauemminkin (kun tarvitsisin täyteen ladatun akun taas seuraavaksi päiväksi), joten sammutin kynttilät, ja otin ensin sohvanokoset..


Sitten heräsin jossain vaiheessa, kun sähkökatko oli jo ohi..


Siirryin yläkertaan nukkumaan, ja lopulta oli ihan hyvä juttu, kun sain tosi pitkät yöunet..


Torstaina taas duuniaamu.. (Onneksi 7-15..)


Piti taas piipahtaa kauppaan, kun ulkokissojen ruoka oli melkein loppu, ja tarvitsin leipääkin..


Selvitin vihdoin ison dreadlockin hiuksistani.. Pari tuntia meni..

Sitten taas lasi viiniä


Oli pakko testata kinkun ja sinapin makuisia perunalastuja! Ja kyllä.. Maistuivat joulukinkulle..


Midnight

Nyt olen kahden päivän vapaalla

Perjantaina menin kuitenkin jo aamulla korjaamolle, josko katsottaisiin mitä Esmeralda tarvitsee ensi viikon katsastukseen, mutta päätettiin kuitenkin odottaa listaa korjaamista tarvitsevista asioista - ihan kiva juttu, niin ei tarvinut tuskaisen olkapään kanssa hillua jossain SuperValun epämukavalla baarituolilla odottelemassa autoa takaisin, vaan sain tulla kotiin rentoutumaan..

Kuvissa auton katolla olleita "jääkukkasia" - oli siis kylmä aamu..Päätin sitten leikkiä nukeilla! 😂

Eli ehdin vihdoinkin ottaa joululahja-Barbien kamppeineen laatikosta, ja ottaa kuvia..


Pakkauksen takana oli taas kuvia muista sarjan nukeista.. Pyörätuoli-Barbie olisi ihana!
Lahja-Barbie'lla on kivat hymykuopat!


Heh - Instagram-Barbie.. 😂Naamavaihtarit Barbie-nuken kanssa! 😂😂😂😂😂Jonkin aikaa sinistä taivasta - illemmalla tuli sateista ja tuulista..


Viimeiset äidin tekemät joulupiparit!!!


Kokeilin taas kurvi-nukeille eri vaatteita, mutta suurin osa ei mahtunut..


Kuvasin samalla muutkin nuket..


Nämä pulleammat ovat suosikkejani


Olen unohtanut melkein kaikkien nimetkin - tuon otsatukkaisen nimen muistan, ja se huvittaa, kun nimesin sen joskus vuonna 2004 tai 2005, ja vasta n. pari vuotta sitten tutustuin samannimiseen naiseen, joka sattumalta näyttää hyvin samalta, ihan hiustyyliä myöten!!! 😃

Sauvakävelijänukke oli pakko aikoinaan ostaa eurokaupasta.. Vieressä vanhin näistä nukeista, jonka ostin aikoinaan asuessani vielä Suomessa! Se oli alunperin joku merenneito-Teresa (tms.), jolla hirmu pitkät hiukset, mutta leikkasin tukan realistisemmaksi, ja laitoin taviskuteet jo vuosia sitten..Ken 😎
Leikkasin muumijoulukalenterin kuvat ja liimasin ne päiväkirjaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.