lauantai 25. helmikuuta 2017

Myrskystä toiseen


Torstaina oli tarkoitus mennä Bray'hin, kun piti käydä pankissa, mutta keskiviikon ja torstain välisenä yönä oli hurja myrsky, ja tuuli piti sellaista meteliä, etten edes yrittänyt nukkua kuin vasta joskus aamukuuden maissa (onneksi on parhaillaan tosi koukuttava kirja menossa..)..


Heräsin kuitenkin kymmeneltä, ja ehdin jo antaa kissoillekin enemmän ruokaa (kuten aina, kun menen Bray'hin, kun palaan sieltä aina niin myöhään yöllä), ennenkuin huomasin aidan romahtaneen taas..Myrskytuuli jatkui edelleen, sadekuurojen kera, joten en halunnut ensinnäkään lähteä ajamaan niin tuuballa säällä, saati ottaa riskiä että aita lennähtäisi vaikka ikkunasta läpi, kun en olisi paikalla, joten päätin siirtää Bray-reissun perjantaiksi.


Asetin puutarhatuolin pitämään lahohkoa aitaa pystyssä..


Kissatarha piti aidan toista päätyä pystyssä, mutta nojallaan oleva aita veti kissatarhaa vinoon..


Aita päätti sitten kaatua toiseen suuntaan, kun tuoli esti edelliseen suuntaan romahtamisen..


Viskasin vuokraisännälle tekstarin, mutta olivat mökillä, jotein tein sitten itse pikakorjauksen parilla jämärimalla ja puuvillanarulla, kun ei oikein muutakaan ollut.


Loppupäivä meni harakoille, kun olin ollut jo tekemässä lähtöä Bray'hin, ja sitten tuli aidan korjausta, enkä oikein saanut tartuttua muihin hommiin.


RuaRua ja isoveli, GinGin..


Little Mami popsi aamiaista, RuaRuan ja Scáth'n seuratessa GinGinia, joka popsi omaansa toisella kupilla..


Heidän touhujaan on kiva seurata 😃


RuaRuan sukupuolta en ole saanut vielä tarkistettua, mutta saattaa olla kolli.. Scáth on tyttökissa..


Rakennustarkastaja RuaRua tutki pikakorjattua aitaa..


Olin tehnyt keskiviikkoiltana salaatin, jonka ajattelin ottaa mukaan Bray'hin, mutta kun en sitten mennytkään, niin popsin sen kotona lounaaksi.. Myöhemmin illalla pakaste-pizzaa, jonka päälle laitoin mozzarellan jämät..


Snapchatissa oli Sophiamainen filtteri (Tyttökullat, vai mikä se oli suomeksi..) 😂


Perjantaina oli onneksi parempi ilma, joten pääsin lähtemään aamulla Bray'hin. Vuokraisäntä ja heidän nuorin poikansa jäivät korjailemaan aitaa hiukan tukevammin, joskin A totesi, että se pitää varmaan uusia, kun on tosiaan jo aika huonossa kunnossa..

Bray'ssa jätän aina auton entisen kodin edustalle, jos on mentävä muualle, ja kävelen sitten sinne muualle. Siellä kun kaupunkiliikenne on niin tukkoista, eikä missään voi pysäköidä ilmaiseksi (paitsi siis entisen kodin edustalla).. D kuitenkin tarjoutui kyyditsemään pankkiin, kun hän on sellainen joka menee autolla vaikka miten lähelle..

Pankissa meni vain tovi, ja päätettiin mennä ajelulle. Suunnattiin ensin Cullenmoren Applegreenille, ajatuksena mennä syömään jotain, mutta tarjonta ei oikein houkutellut.. Siellä on Costa Cafe (kahvila - ei ruokaa), Burger King, Subway, enkä ikinä muista sen yhden paikan nimeä, mistä saa ns. kunnon ruokaa.. Hampparit eivät kiinnostaneet (ja Burger Kingiin olisi ollut n. kilometrin mittainen jonokin), mulle olisi kelvannut Subway tai se ruokapulju, mutta D ei ollut Subway-tuulella, ja sattui näkemään kun ruokapuljun tyttö mätti muoviastiasta lisää perunamuussia tarjoiluvadille.. D:lla on joku ihme muoviastiafobia, ettei halua syödä ruokaa, jota on pidetty muoviastiassa, eli ehdotin sitten että menisimme johonkin muualle..

Mentiin ensin katsomaan yhtä pikkupaikkaa Ashfordissa, mutta siellä oli just lounastarjoilu ohi, ja muutenkin aika täyttä, joten päätettiin mennä yhteen vakiopaikkaan Wicklow Town'issa..

Ilma oli sen verran mukava, että harkittiin jopa ulkona ateriointia (helmikuussa!!!), mutta mentiin kuitenkin sisälle.. Otettiin kumpikin kana-kinkku-pie (ohessa chips ja salaatti). Tarjoilija tuli kysymään, josko haluttaisiin esim. majoneesia - pöydässä oli valmiina ketsuppia ja brown sauce annospusseissa, ja tietty suolaa ja pippuria.. Majoneesi kuulosti hyvältä idealta, joten sanoin että voisin ottaa sellaista, ja sain vielä valita halusinko tavista vai valkosipulimajoneesia 😄 Valitsin toki viimeksi mainitun..

Salaatti ja chips olivat tosi hyvät, eikä pie'ssakaan ollut vikaa, mutta se oli jotenkin kaupasta ostetun ja mikrotetun oloinen, mikä oli aika pettymys..

Pointsit kuitenkin paikalle Hermesetasista! Pöydissä oli valmiina vain valkoista ja ruskeaa sokeria, ja D oli unohtanut Hermesetasinsa kotiin (on siis diabeetikko). Hän kysyi tarjoilijalta, oliko heillä makeutusainetta, ja tarjoilija toikin heti Hermesetasia - eka kerta täällä, kun ollaan nähty Hermesetasia missään ravintolassa.. Yleensä on Candarelia tai Splendaa tms.. (Hermesetas on maultaan paras.)


Latte oli ihan OK, mutta jokseenkin lattea (heh, tahaton pun).. 😂 Eli oltiin just ennen lähtöä juotu Bray'ssa todella hyvää kahvia, ja vaikka tämäkin oli tehty vastajauhetuista pavuista, niin oli hiukan.. meh..

Kun ei oltu heti menossa takaisin Bray'hin, niin kävin varmuuden vuoksi ns. huoltotauolla, ja otin toki vessakuvan, kun oli oikein vesiklosettitapettia..

Siellä on sellainen pieni unisex-vessa, johon on ovi suoraan pienestä käytäväntyngästä, josta ovi myös henkilökunnan puolelle.. Vessan ovessa luki oikein silmien korkeudella selkeästi, oliko varattu vai vapaana, mutta eikös siellä ollessani joku mies tullut testaamaan kahvaa oikein urakalla, kun ovi ei auennutkaan heti hänelle.. 😬 Vessasta poistuessani, näin että kyseessä oli mies, joka oli tullut kumppaninsa kanssa naapuripöytäämme tovia ennen kuin olin itse poistunut pöydästä.. Hän siis näki pöydästä poistumiseni, ja että menin sinne pienen ravintolan toiselle puolelle (enkä siis ovesta ulos), ja ainoa syy sinne menoon oli vessa, joita paikassa on asiakkaita varten vain se yksi.. Sen lisäksi, ovessa siis luki että kys. vessa on varattu, mutta hän ryhtyi sittenkin testaamaan sitä kahvaa, ja kun ovi ei auennut, niin vieläkään ei mennyt perille, vaan sitä kahvaa oli rynkytettävä oikein olan takaa, jonka jälkeen kuulin hänen tiedustelevan naispuoliselta henkilökunnan jäseneltä, oliko vessassa joku. Kuulin myös vastauksen sävystä, ettei se nainenkaan ollut kovasti ilahtunut hepun terävästä havainnointikyvystä (ts. sellaisen totaalisesta puutteesta)..... No, ei onneksi näkynyt paskoneen housuunsa siinä odotellessaan.


Ehdotin Roundwoodia, ja laitoin matkalla Franille viestin, kysyen olisiko hän galleriassaan. Oli. Mentiin sitten moikkaamaan.

Franin hovikehystäjä oli tehnyt vaihteeksi erilaisia kehysversioita, kun Franilta oli kyselty muita vaihtoehtoja kuin sitä tyylikästä perusmustaa, jota hän on yleensä käyttänyt.. Tuo yllä oleva oli vaihtoehtoraameista ainoa, josta todella tykkäsin - suosikkini on silti se musta, kun siinä maisemakuva pääsee parhaiten esille. (Tuolla galleriassa on todella vaikea ottaa kuvia kuvista, kun heijastuksia tulee joka puolelta. Ja hitto - vasta nyt huomasin unohtaneeni ottaa kuvan kadun toisella puolen olevista vessoista.. AINA unohtuu!!! Nytkin katselin sinne ja ajattelin ottaa sen kuvan poistuessani, mutta en sitten taaskaan muistanut.. Ja just tällä kertaa olisi ollut niin täydellinen valokin..)


Tuossa muutamia muita kehysversioita, ja yksi perusmusta..

Fran vinkkasi muutamia Kolmisormiotuksille sopivia käytännön juttuja, joita en ehkä itse olisi edes keksinyt ajatella 😄


Myöhemmin Bray'ssa, Pushy nautti niskahieronnasta.. 😂


Minä nautin lampaankyljyksistä ja muussista.. 😃


D vietti pari tuntia lapsuudenkaverinsa luona (viikottainen juttu), ja sillä aikaa minä skypetin kanadalaisystäväni kanssa. Myöhemmin katsottiin sitten telkkaria, ja lähdin joskus varttia vaille yhden maissa kotia kohti.

Meille on luvattu seuraavien viiden päivän ajaksi myrskyä / puuskittaista tuulta, ja tuuli olikin jo melkoinen, kun ajoin kotiin. Onneksi se ravisteli autoa vain M50:lla - M3:lla tuulta ei huomannut ollenkaan. Inhottaa ajaa, kun auton pitäminen tiellä menee kuntoiluksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.