perjantai 6. huhtikuuta 2018

Ruokaa, kissoja, vanhoja kuvia, papukaijatarina..


Laitan aloituskuvaksi rantaelämää Kaunissaaresta, joskus 70-luvulla - sydänraamiset aurinkolasit


Maaliskuun lopun ruokakuvia.. Sain yhdeltä ystävältä paketin pääsiäiskuppikakkuja, mutta ei saanut kuulemma kertoa toiselle (yhteiselle) ystävälle, kun hän oli antanut ne, eikä heillä kukaan syö kuppikakkuja 😃 En minäkään ole pahemmin kuppikakkujen ystävä, mutta ajattelin että voihan niitä edes maistaa, etteivät päädy kaikki roskiin - inhoan ruuan haaskaamista..

Noh.. Hyvä etten vetänyt koko pakettia kerralla - parhaita kuppikakkuja ikinä! 😍 Siis todella, todella herkullisia! Tuossa yläoikealla mukin vieressä yksi.. Olivat sellaisia parin suupalan kokoisia..


Olen taas tehnyt maitovaahtokahveja

Toisessa kuvassa ulkokissojen lautanen aamulla, kun olin antanut illalla ruokaa, jossa oli herneitä.. Kaikki muu oli kelvannut, ja kastikkeetkin nuoltu, mutta herneet oli jätetty lautaselle!


Pitkäperjantaita..


Lauantaina piti käydä kaupassa, enkä muistanut syödä aamiaista, joten nautin autossa terveellisen perunalastuaamupalan.....


Kinkkuminivoikkolounas.. Sitten innostuin siivoamaan kylppärin ikkunalaudan.. Laitoin meikit muovilaatikkoon, niin ei tarvitse pyyhkiä kaikista erikseen pölyjä 😃


Putsasin ikkunankin, myös ulkopuolelta - sitten odottelin ekaa tuoretta linnunpaskaa, mutta onneksi eivät toistaiseksi ole osuneet.. Tuo on linnuille hiukan haasteellisempi ikkuna, joka vaatii edistynyttä tähtäystarkkuutta - tallirakennus on ihan tuossa takana, ja harjakattojen väli on aika pieni, mutta toisinaan linnut onnistuvat silti tuubaamaan tuohon ikkunaan! 💩


Laiska lauantai..


Pastaa ja kahvia..


Aprilli-/pääsiäispäivänä pesin pyykkiä, ja repesin taas kerran tuolle nukkasihdille 😂😂😂

Kinkkuvoikko pääsiäisateriaksi 😃


Kissoilla oli taas godzilla-taistelut..


Kyttäsivät aikansa, ja sitten tapeltiin..


Sitten oli tilanne ohi..


Kissanviikset 😃


Pääsiäismaanantaina tein aamiaismunakkaan.. Sipulia, vihreää paprikaa, kirsikkatomaattia, juustoa, rasher..


Melkein täydellinen - kaikki juuttuu kiinni tuohon pannuun! Maistui kuitenkin herkulliselta..


Fiarshúileach, ja toisessa kuvassa iltamuonat.. 


Tiistaina kävin Bray'ssa - kuvassa Pushy


En viipynyt pitkään. Hoidin vain pari asiaa, kävin Dealz'issa (halpakauppa), vietin tovin Pushyn kanssa, ja hain ullakolta muutaman laatikon kirjoja ja papereita, jotka toin kotiin. Kotimatkalla kävin ruokkimassa yhden tutun kissat, kun tuttu perheineen on matkoilla.

Jos löydän jostain sopivan työkalun, puran ullakolta sen ikivanhan kirjahyllyni, ja tuon senkin kotiin. Olin ajatellut jättää sen sinne, kun siitä piti sahata päätyosien yläosat pois, että mahtui harjakaton alle, mutta ei mulla ole varmaan ikinä varaa ostaa uusia kirjahyllyjä, enkä halua loputtomasti elää laatikoiden keskellä, joten se vanha hylly olisi parempi kuin ei hyllyä ollenkaan. Siihen menee ihan uskomaton määrä kirjoja! Melkein 30 vuotta vanha hylly, ostettu joskus Askosta (tms.), ja kulkenut mukana Helsingistä Galway'hin, Bray'hin, ja nyt toivottavasti nykykotiin.. Voisin vaikka virkata jotain niihin sahattuihin kohtiin..


Yhdessä laatikossa oli vanhoja valokuvia.. En muista aiemmin nähneeni tuota vuoden 1945 kuvaa vaarin Märta-siskosta ja Arne-miehestään - melko varmasti olen kyllä nähnyt kuvan, mutta en vaan muista..

Märta kuoli auto-onnettomuudessa, kun olin ihan pieni lapsi, enkä edes tiedä tapasimmeko ikinä, mutta Arne-sedän muistan lapsuudestani.


Kuvan takana oli kirjoitusta ^ (Pelle oli vaarini lempinimi, lapsesta asti..)


En muista aiemmin nähneeni tätäkään kuvaa! Ylärivissä Tyyne-täti (Eva-mummon sisko, ja "kolmas mummoni"), isä, Eva-mummo, Märta (siis em. vaarin sisko).. Alarivissä Arne (Märtan aviomies), vaari (Sigurd / Pelle), ja isoisoisäni Ernst (siis vaarin ja Märtan isä)..


Nuorempi Ernst Stenroos (siis isoisoisäni) 😃 Hänestä on toinen kuva tuossa samassa huoneessa, mikä oli ammoin Iltasanomissakin - Suomalaisnaisen isoisän isä lähetti tekstiviestin 1900-luvun alussa? 😂😂😂 Molemmissa kuvissa on tuo iso nahkakantinen valokuva-albumi, joka on nykyisin minulla.


Ostin Bray Dealz'ista sellaisen €1.50 Yorkshire pudding -pellin, jota ajattelin kokeilla munien grillaamiseen.. Se toimikin loistavasti! Laitoin kuppeihin öljyä, ja rikoin munat päälle.. Sitten grillin alle, kunnes olivat sen verran kypsiä, että sain siirrettyä ehjinä voikoille.. Täydellisiä! Keltuaiset olivat ihanaa mönjää ♥♥♥ En voi oikein paistaa munia, kun siihen paistinpannuuni tarttuu kaikki kiinni.


Keskiviikkona roudasin olohuoneen nurkassa olevia laatikoita yläkertaan, että on tilaa tuoda Bray'sta kirjoja yms. Löysin Pentikin poronaulakon, jonka laitoin kylppärin oveen - siinä oli aiemmin sellainen ihan kiva peiliruusukoukku, mutta sen kiinnitys oli löysä, se heilui ja teki oveen mustia jälkiä, ja siinä oli vain yksi koukku.. Nyt on kolme koukkua tukevasti kiinnitettynä 😃


Keskiviikkomuonaa..


Torstaina oli sitten pakkasaamu! Huhtikuussa!!! 😞


Olin Ardeen tienoilla, ensin yhden tutun luona - sain muutaman ihanan kaulahuivin ja yhden topin, joista kuva alla 😃

Sitten olin toisen tutun luona, missä sain viimein papukaijan kommunikoimaan kanssani

Aikani yritettyäni, papukaija alkoi vihellellä. Toistin perässä, ja hän innostui, että tämähän osaa viheltää! Alkoi sitten opettaa minulle Addams Family -elokuvan tunnusmusiikkia, niin että vihelsi ja naksutteli ensin osan, odotti että toistan perässä, ja vihelsi sitten seuraavan osan!

Toistimme sitä muutaman kerran, ja aina lopuksi papukaija nauroi kuin vanha mies, ja alkoi sitten tehdä märkäpieruääniä 😂😂😂

Opetin myös viheltämään sellaisen flirttivihellyksen, ja papukaija opetti minulle hiukan vastaavanlaisen 😂 Yritin opettaa piipaa-vihellystä, sekä La Cucaracha'a, mutta niihin ei ollut kiinnostusta..

Se oli kyllä upea fiilis, kun linnun silmistä ja eleistä näki miten hän innostui jutusta - aiemmin on vaan katsellut hiukan uteliaana, mutta ujona..

Kotimatkalla kävin vielä ruokkimassa kolmannen tutun kissat 😃

Kotona olisi ollut kiva vain istahtaa sohvalle, mutta Cuddles oli oksentanut, ja tietysti pyyhkeelleen, eli viskasin sitten saman tien pyyhkeet pesukoneeseen..


Yllä ne kaikki huivit (ja toppi), jotka sain - kaulahuiveja ei voi olla liikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.