sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Elokuun viimeinen viikko


Maanantaina tein graavilohta - tai jotain sinne päin.. Ei esim. ollut tilliä! Laitoin merisuolaa, valkopippuria, chili-jauhetta, ja suihkutin vodkalla.. En muista, laitoinko muuta..

Toisessa kuvassa broccoli-salaatti-wrap, ja jogurtti..


Luin "This Is Now" -kirjaa (Ciara Geraghty).. Olin tuota ennen lukenut saman kirjailijan aiemman kirjan, ja vaikka hänellä on hyvin realistisia ja uskottavia hahmoja, huomasin ainakin näiden kahden kirjan kesken yhtäläisyyksiä joissakin hahmoissa. Esim. sen aiemman kirjan (naispuolinen) päähenkilö, Dara, oli kuvaukseltaan melko identtinen tämän kirjan Taran kanssa - tosin Tara oli vain sivuhenkilö.. Lisäksi, tuo "worrying at something" vaikuttaa olevan kirjailijan suosikkeja.. En muista aiemmin törmänneeni siihen ilmaukseen, mutta aiemmin lukemassani kirjassa sitä esiintyi muutamia kertoja.. Tässä kirjassa olin ehtinyt vasta sivulle 27, kun ilmausta oli käytetty jo ainakin neljä kertaa! Onneksi se ei sittemmin esiintynyt ihan yhtä usein..


Kinkku-juusto-paahtoleipiä, ja kanaa perunamuussin kera.. (Eka kerta, kun tein muussia oliivilevitteen kera - ei jatkoon.. Kyllä sitä söi, mutta joihinkin asioihin pitää vaan olla voita.)


Aurinkoista ja pilvistä samaan aikaan..


Mmmm.. Latte..


Bray'sta tuomani hortensiankukat olivat olleet koko kuukauden ajan maljakossa, tuolla lasihyllykön ylähyllyllä, Lundby-nukkekodin edustalla.. Kukat olivat toki jo lakastuneet, mutta en ollut muistanut heittää niitä pois.

Maanantai-iltana sitten ihan sattumalta huomasin, että nukkekodin seinä oli märkä! Menin tutkimaan asiaa, ja maljakon vesi oli levinnyt koko hyllylle, kastellut nukkekodin lattian (tuhoten myös alakerran tapettien alaosia..), ja vesi oli valunut myös alemmille tasoille, niin että esim. router (reititin?) istui vesilammikossa.. 😶

Tarkemmin tutkittuani, havaitsin maljakossa niin ohuen hiushalkeaman, ettei sitä olisi edes huomannut, ellei nimenomaan olisi tutkinut tarkkaan.. Mutta vesi oli kuitenkin pysynyt maljakossa täysin ilman pienintäkään vuotoa, melkein kuukauden, kunnes jostain syystä valui ihan yhtäkkiä pois!

Onneksi huomasin asian - todellakin aivan sattumalta - ennenkuin loputkin vedet ehtivät valua hyllylle..

Maljakko meni saman tien lasinkeräyskassiin, ettei moista pääse tapahtumaan uudelleen..


Tiistaina kävin ensin Drumree'n postissa, sitten ajoin Navaniin maksamaan autoveron kolmeksi kuukaudeksi. Ekaa kertaa Meath'issa, kun muutin vihdoin auton rekisteripaperit aiemmasta osoitteesta nykyosoitteeseen, ja kys. vero on maksettava siinä county'ssa, minne auto on rekisteröity - ei siis tarvitse ajaa enää Wicklow'hin asti sen takia! (Toki asian voi hoitaa netitsekin, mutta sitten joutuu odottelemaan auton ikkunaan laitettavaa läpyskää, jonka saa siis heti mukaan, jos käy maksamassa autoverovirastossa..)

Kun olin Navanissa, kävin saman tien rutiiniverikokeissa, joihin sain lähetteen jo kesäkuussa. Eka kerta Navanin sairaalassa, ja olikin paljon pikaisempi kokemus kuin esim. St. Vincent's (Dublinissa), missä olen aiemmin käynyt verikokeissa. Hyvä kun ehdin ottaa jonotusnumeron ja istahtaa, kun jo kutsuttiin toimenpiteeseen!

Otin sairaalan parkkikselta kuvan thatch-kattoisesta talosta Yleensä sellaisia näkee jossain maalaisteiden varrella, eikä ajaessa voi ottaa kuvaa..


Kun verikokeisiin piti paastota edellisillasta asti, olin pakannut aamiaista mukaan. En tehnyt esim. voikkoa, koska aamulla oli sen verran nälkä, ettei hotsittanut tehdä voikkoa, jota ei olisi saanut heti syödä.. Otin siis miniporkkanoita, -kurkkuja, ja värikkäitä tomaatteja, joita popsin sitten autossa.


Verikoeheppu oli todella taitava - neulasta jäi tosi minimaalinen jälki, eikä mustelmaa tullut myöhemminkään! (Yleensä muutun violetinkeltaiseksi kyynärtaipeen alueelta, vaikka olisi miten hyvä pistäjä..)


Kotimatkalla kävin vielä Dunshaughlinissa..

Muonakuvissa kreikkalaisjogurttia hillon kera, ja LIDLin toffee yum yum, sekä jääkahvi, joita sai neljä 70 sentillä..


Sama kirja menossa edelleen..


Graavilohesta tuli ihan kelpoa, vaikka tilli puuttuikin.. Ruohosipuli auttoi hieman..


Keskiviikkona löysin lisää IKEAn leluhuonekaluja, joten sisustin minihuonetta hiukan..Löysin loput muotinuketkin.. Muistan kun ostin tuon kuvassa olevan nuken, vuosia sitten (varmaan jotain 10-15 vuotta sitten).. Annoin sille nimeksi Jacintha, koska nukke oli minusta nimensä näköinen.

Ehkä pari vuotta sitten, tutustuin sattumalta kissaryhmän kautta (nuken kanssa) samannimiseen ihmiseen, jonka olen kerran pikaisesti tavannutkin - hänellä on samanlaiset hiukset kuin nukellani, ja muutenkin hiukan samoja piirteitä! 😃


Green screen saapui viimein - olin siis tilannut sen jo aiemmin, eikä se koskaan tullut perille, ja sain rahat takaisin.. Tilasin uudelleen, ja nyt se siis tuli perille, mutta oli alle puolet mainostetusta koosta - sain jo rahat takaisin..


Cuddles ei tykännyt jauhelihasta, joten ostin hänelle naudanlihapaloja, ja paistoin jauhelihat itselleni.. Laitoin sekaan pikkutomaatteja, ja lopuksi jäävuorisalaatin jämät..


Mikrotin pikaisesti tortillan juustolla, ja pinosin sitten jauhelihaa täytteeksi..


Imuroin vanhan pahvilaatikkokahvilani, joka oli lojunut muutamia vuosia LIDL-kassissa..


Valot toimivat edelleen, mutta muuten kahvila on hiukan kärsinyt..


 


Lisää graavilohiminivoikkoja, ja Cara nokosilla..


Torstaina löysin USB-keyboardini - kivaa naputella sohvalta hiukan rennommin..


Imuroin myös Pigletin


Pesin ja pakastin persiljaa, ja tein grillijuustovoikkoja..


Perjantaina olin taas toisella puolen Meath'ia..


Jack sai niskahierontansa, ja minä sain laatikollisen kissanruokaa 😃


Iltapalaa ja Snapchat-kuvia kotona, illemmalla..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.