sunnuntai 4. elokuuta 2019

PeepPeep ... ?/?/? - 30/7/2019


Viime tiistai oli vaikea päivä.. Minulla oli ollut kiireinen aamu, olin kotona syömässä hiukan lounasta, ja oli vielä puolisen tuntia aikaa, kunnes piti taas lähteä.. Olin ajatellut vaan rentoutua sohvalla, mutta TabTab ja naapurin rottweiler pitivät ulkona meteliä, mikä on epätavallista, joten päätin mennä katsomaan mitä siellä tapahtuu..

Heti kun lähestyin patio-ovea, huomasin niitylle vievän portin vierustalla pienen valkoisen ruumiin.. Ei edes tarvinut mennä lähemmäksi, kun tiesin jo, että siinä lepäsi PeepPeep, ja hän oli kuollut.. 😭💔

En voinut muuttaa päivän suunnitelmia, mutta en myöskään voinut jättää häntä sinne.. Paniikki..

Nappasin tyynyliinan (yhden ikivanhoista, jossa Snoopy ja Kaustinen, ja paljon sydämiä..), muovipusseja, ja kumihanskat, ja kiersin talon takaa, sivuporteista yms. PeepPeepin luokse, kun se iso portti ei parhaillaan ole käytössä..


Ei aavistustakaan, mitä oli tapahtunut.. Hänessä ei ollut näkyviä vammoja, eikä hän ollut yrittänyt raahautua piiloon (kuten kissat tekevät, jos ovat vammautuneet tai sairastuneet vakavasti, ja jos vaan fyysisesti kykenevät).. Hänen silmänsä olivat auki ja edelleen kirkkaat.. Maata vasten olleella puolella, suunpielessä oli vain pieni noro voimakkaan keltaista oksennusta, muttei mitään merkkejä "vaahtoamisesta", joka olisi voinut viitata myrkytykseen..

Kuolema vaikutti tulleen todella pikaisesti - pieni lohtu..

PeepPeep oli jo melko jäykkä, mutta sain vielä hiukan korjattua asentoa (kun käärin tyynyliinaan), joten arpoisin että hän oli kuollut noin tuntia aiemmin..

Kun käärin häntä, TabTab ja Little Mami (hänen päivittäiset ruokailukaverinsa) seurasivat vierestä, ja naapurin rottweiler aidan toiselta puolen - he olivat kaikki selvästi järkyttyneitä.. 😢


Ensin ajattelin jättää PeepPeepin odottelemaan paluutani, myöhemmin, että saisin etsittyä hautapaikan.. Mutta sitten mietin, että PeepPeepilla saattoi olla muita ihmisiä, jotka kaipaavat häntä, koska hän oli ihan alusta asti aivan kesy.. Päätin siis viedä hänet klinikalle skannattavaksi, kun olin menossa siitä ohi joka tapauksessa..

Ei ollut mikrosirua.. Päädyin valitsemaan tuhkauksen, niin että saan tuhkat itselleni..

Kallista on, mutta olen haudannut muut kissani, ja kun se ei nyt ollut vaihtoehto, niin en voinut vain antaa hänen mennä.. Olisin katunut sitä aina.. Nyt hän tulee siis jossain vaiheessa takaisin uurnana, ja ehkä joskus löydän uurnalle sopivan kauniin hautapaikan..

 

En muista, koska näin hänet ekaa kertaa, mutta kaikki alkoi satunnaisista patiovisiiteistä.. Hän oli aina niin kesy, että aluksi epäilin hänen asuvan lähistöllä lemmikkinä..

Häneltä puuttui häntä - sen tilalla oli iso kuohkea karvapallo, ja pohdin aina, oliko hän syntynyt sellaisena, vai oliko häntä mahd. joskus amputoitu..

Hänellä oli todella kaunis, pieni ja korkea ääni, josta tuli hänelle nimi, PeepPeep

 

Hän tuli hyvin toimeen TabTabin ja Little Mamin kanssa - he joskus hiukan sihisivät PeepPeepille, mutta yleensä hyväksyivät toisensa..

PeepPeep joskus vaihteli ovella Caran kanssakin nenäpusuja








Tässä hän aterioi Little Mamin ja GinGinin kanssa..


On niin sydäntäsärkevää, etten koskaan enää kuule sitä ihanan korkeaa miukumista.. 😭💔


Hän tuli ensimmäisenä tutkimaan patiopetiä, aiemmin tänä kesänä..



Tuli liian lähelle kameraa..


Ehkei hänellä ollut enää kotia - joskus varmasti oli, kun oli niin kesy.. Mutta hän oli alkanut pyöriä patiolla suurimman osan aikaa, ja veti 2-3 täyttä ateriaa joka päivä.. Tuskin häntä ruokittiin muualla, kun ylipainoa ei kuitenkaan ollut ollenkaan.. Mutta hän oli onnellinen, ja nautti olostaan aurinkoisissa kohdissa..


Tämä on viimeinen kuvani PeepPeepista elossa.. Jotenkin lohduttaa, että olemme siinä yhdessä..

Hän oli aika nuori - toivoin, että hän olisi voinut olla kanssamme vielä useita vuosia..

Sydäntä repii sekin, ettei ollut aikaa normaaleihin hautausvalmisteluihin.. Yleensä otan hiukan karvoja itselleni, ja laitan tilalle hiukan omia hiuksiani.. Kirjoitan kirjeen, ja laitan lelun mukaan.. Mutta asia tuli shokkina, ja aikaa oli vain vähän, niin ehdin vain löytää vuosien varrella paljon rakastetun tyynyliinan.. Mutta PeepPeep palaa luokseni toisessa muodossa..

Lepää rauhassa, rakas PeepPeep

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.