keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Alkuviikkoa - kiireinen maanantai duunissa, ja tiistaina vapaalla


Kuvassa maanantai-illan auringonlasku..

Maanantaiaamu oli tämän syksyn eka aamu, kun piti raaputtaa jäät auton tuulilasista! Ulkona oli pari lämpöastetta, mutta yöllä oli varmasti ollut muutama aste pakkasta.. (Pitänee ottaa se LIDLista ostettu tuulilasisuoja jo käyttöön, niin ei mene aamulla aikaa tuulilasia raaputellessa..)

Duunissa ei nyt ollut kuin alle 30 koiraa, mutta muutama oli menossa aamulla kotiin (toimisto on auki vain puoli tuntia aamulla ja puoli tuntia illalla), ja pari trimmaukseen, eli tiedossa oli kiireinen aamu noin yleensä..

Ne aiemmin mainitsemani ranskanbulldoggipennut ovat olleet taas erirotuisen isoveljensä kanssa hoidossamme (oltuaan välillä muutaman päivän kotona), ja ovat olleet hirmu siistejä ja hyvin käyttäytyviä, joskin toki pentumaisen vilkkaita.. Olivat menossa aamulla kotiin, ja tietty olivat sitten vikana yönään tuubanneet omaan tilaansa! 😮💩 Duunikaveri sitten kiireellä pesemään ja kuivaamaan heidän tassujaan, ja sitten kun pennut olivat jo pakussa lähtövalmiina toimistoa kohti, niin el påmå rimpaisi, että heitä tullaankin hakemaan vasta illalla..

Kun edellisiltanakin oli lähtenyt melkoinen joukko koiria kotiin, niin yksin iltavuorossa ollut duunikaveri ei ollut ehtinyt siivota kys. koirien tiloja, eli luvassa oli paljon siivottavaa ja pestävää koko päiväksi, mikä on sinänsä kiva juttu, kun päivä menee nopeasti silloin kun on paljon tekemistä.

Heti aamusta ei voinut aloittaa siivoushommia, kun pesupisteen vesiletku oli vielä jäässä, mutta sain lopulta sopivasti pestyä kaikki kumimatot, pedit ja häkit, ennenkuin aloitin iltapäiväruokinnan. Sen jälkeisen ulkoilurundin jälkeen sitten moppailin koppeja ja pesin urakalla pyykkiä.

Oli kerrankin kokonaan aurinkoinen päivä, ja iltapäivällä olisi voinut olla jopa t-paitasillaan, mutta pidin kuitenkin fleecen päällä.. Aina ihanaa olla duunissa, kun ei sada, eikä tarvitse olla koko ajan pyyhekuivaamassa koiria!

Taannoin mainitsemani chihuahua-hepun kotiinpaluupäivä lähestyy, ja häntä tulee kyllä ikävä.. Hän on energinen heppu, ja aina kun avaan koppinsa oven, niin hyppää polvia vasten, ja sitten kutittelen häntä joka puolelta, ja hän pyörii innoissaan, kunnes heittäytyy selälleen maharapsutuksia varten, ja sitten toinen takajalka vispaa innosta, ja koira nuolee toista kättäni, kun masurapsuttelen toisella 😃 Ihana

Meillä on myös pitkäaikaishoidossa el påmån lähipiiriin kuuluvan vanhuksen pienen pieni koira, jota kutsun makkarakseni, kun hän muistuttaa sellaista pientä sarjakuvamaista makkaraa, jolla on pienet jalat Aina kun hän palaa ulkoiluvuoroltaan sisälle, niin hän hyppelee aluksi takatassuillaan kuin lapset, niin että toisella takatassulla kaksi askelta, sitten toisella kaksi, jne.. Todella suloista!!! Etutassuilla ihan normaalikävelyä! Ei suostu koskemaan ruokaansa, ellei sitä tarjoilla muovikiposta, jne..


Kotona Midnight nautti kissaluolan pehmeästä vauvaviltistä


Midnight ja Cara ovat uteliaita toisistaan, ja hakevat kontaktia, mutta kuitenkin Cara murisee ja sähisee edelleen, ja sitten taas juostaan ja jahdataan.. Huutotappeluhetket osuvat aina sellaiseen ajankohtaan, kun olen nukkumassa, nukahtamaisillani, tai nokosilla........


Hobo-tyylin syysmallistoa taas 😂 Olin istunut sohvalla muutaman tunnin, ja yhtäkkiä tuntui kylmältä.. Olin aiemmin tarkistanut sisälämpötilan, ja se oli jotain yli 19 astetta, mutta se olikin ehtinyt pudota jo 15,6 asteeseen, kun huomasin! Laitoin toki sitten lämmityksen päälle, mutta varmuuden vuoksi myös kaulaliinan kaulaan..


Olen nyt siis maanantain ja tiistain vapaalla, eli sain nukkua aamulla pidempään.. Herätessäni, Midnight oli taas sohvalla 😄


Näin elämäni kolmannen jättilyhytsiiven (Ocypus olens - piti hakea ensin latinaksi, että löysin suomenkielisen nimen.. Englanniksi Devil's coach horse..), ja Midnight osoitti myös kiinnostusta..

Olen törmännyt kys. kuoriaislajiin ne kaikki kolme kertaa olohuoneeni lattialla! Se on kammottavan iso, ja menee uhattaessa skorpioniasentoon.. Ohjasin kirjekuoren avulla patiolle!


Midnight oli lisännyt ruokavalioonsa Grumpy Cat -banaania - lelu löytyi siis aamulla ruokakupista, ja toinen samanlainen kirjahyllyn alta


Katsoin aamiaisen ohella Hallmark-elokuvaa, ja plarasin samalla Iltasanomien saittia, missä oli (hyvin twinpeaksmainen) video Japanin uuden keisarin kruunajaisista - molemmissa luettiin paperista 😃 Jos olisin tarttunut nopeammin puhelimeeni, olisin saanut paremman kuvan, missä oli identtiset kuvakulmat ja asennot..


Sellisti-Cara.. 😂


Kun oli sateeton päivä, niin menin laittamaan ulkokissojen koppia talvikuntoon..


Siellä oli paljon olkia, ja vanha viltti..


Tyhjensin koko kopin, mikä oli hankalaa, kun se on niin syvä ettei perälle asti ylety ilman jotain työkalua.. Käytin puutarhalapiota, ja sain suurimman osan oljista pois..


Oikealla kopista poistetut oljet ja viltti - niitä oli aika paljon!


Olisin halunnut vuorata kopin kauttaaltaan tuolla lämpöä heijastavalla materiaalilla, mutta se oli todella hankala saada perälle asti muutenkin, ja piti ensin teipata nurkat valmiiksi, sitten työntää ne lapiolla paikoilleen.. Oviaukko on myös melko pieni, eli materiaali on rutattava, että sen saa kopin sisälle, missä se on sitten avattava hankalasti uudelleen..

Tein siis ensin tuollaisen osittaisen vuorauspalan kopin perälle..


Ja sitten yksi iso pala peittämään lattia ja sivuseinät.. En teipannut niitä ollenkaan, vaan aloin tunkea olkia tuohon päälle, ja niiden avulla painoin palan tiiviimmin paikoilleen.. Kopin sisätilan syvyys on siis hiukan yli puoli metriä, koska tuon materiaalin leveys on puoli metriä, ja se sujahti tuonne ongelmitta, niin että kummallekin reunalle (edessä ja takana) jäi ehkä 1-2cm tilaa..


TabTab tuli "auttamaan".. 😂


Valmista.. Saavat itse painella oljet haluamallaan tavalla tiiviimmin.. Siellä on yleensä pari kissanmuotoista "petiä"..


Materiaalia oli hiukan jäljellä, joten teippasin vielä loput majan edustalle, pienentäen hitusen oviaukkoa, ja lisäten samalla hitusen "roiskesuojaa" (sateelta, mahd. lumelta..).. Katossa on myös pieni "lippa", joka antaa lisäsuojaa, ja kun oviaukko on taloa päin, talo suojaa tältä puolelta..


Toivottavasti Gorilla-teippi kestää talviolosuhteet..


Ei tuo nyt kovin kaunis ole, mutta kunhan suojaa ulkokissoja


Olen kerännyt paperit ja pahvit erikseen, ja poltin niitä tulisijassa..


Poltin myös sen kissamajassa aiemmin olleen viltin, ja osan oljista.. Vilttiin oli takertunut paljon olkia, enkä halunnut täyttää pesukoneen nukkasihtiä niillä, joten pistin palamaan.. Jos tulisi mentyä vaikka JYSK-ostoksille joku päivä - sieltä saa 2.50 eurolla vilttejä


Ne tulisijassa olleet puutarhajämät olivat edelleen/taas niin kosteita, etteivät palaneet kokonaan, vaikka tuli roihusi pitkän aikaa.. Kai ne tuosta jossain vaiheessa tulee poltettua poroksi! Tulisija vaan täyttyy aina sateella vedellä, joten siihen ei kannattaisi jättää mitään odottamaan polttamista..


Savusivat kuitenkin piiiiitkään..


TabTab oli tuolla tolpan nokassa ja ärsytti tahallaan R-rottweileria.....


Harrasti samaa suosikki-dobermannini kanssa..


Rottweilerin aiempi luurausikkuna on nyt tukittu vanerilla, mutta hän luurasi tuolta niityn puolelta


Cara seurasi tapahtumia


Lasagne-päivä


Poistin keittiöviidakosta osan kasveja, ja putsasin ikkunan ja ikkunalaudan (paitsi ulkopuolella on vielä linnuntuuba).. Huomaa heijastuksena puhelinta pitelevä käsi..


Etanoita riittää.. Yksi oli pyrkimässä leivänpaahtimeen!

Huomasin Facebookista, että Dublinissa ja sen ympäristössä oli annettu kehotus keittää vesi ennen käyttöä (paitsi peseytyminen OK, hampaidenpesua lukuunottamatta). Ei onneksi koske kotialuettani, mutta koskee duunialuetta, joten laitoin varmuuden vuoksi viestin duunikaverille, ja ehdotin LIDLin halpoja 5 litran vesipulloja, koska he eivät mitenkään ehtisi aamulla keittää ja jäähdyttää tarpeeksi vettä koirien juomakuppeihin! Onneksi mainitsin, koska hän ei ollut kuullut asiasta.

En ole suunnitellut huomiseksikaan mitään menoja - paitsi pitää käydä tankkaamassa jossain vaiheessa.. On ihan kivaa vaan chillailla kotona, katsoa Hallmark-elokuvia, viettää aikaa kissojen kanssa, yms.. Ja nyt on kissamajakin valmiina talveen, ja se vessaistuin korjattu 😃

Tod.näk. muistan kyllä tiistai-iltana jotain, mitä olin ajatellut tehdä vapaapäivänä, mutta joskus myöhemmin sitten..

Ensi viikolla pitää mennä Dubliniin uusimaan passia (ajanvaraus keskiviikoksi, ja matkan varrella pitää käydä ottamassa jossain passikuva), ja pitää muistaa maksaa se ennakkoon, kun eivät huoli maksua kortilla tai käteisellä, vaan se on maksettava pankin kautta ennakkoon!

Autovakuutuksesta puolestaan tulee hiukan rahaa takaisin! Ilmoitin siis emailitse, että sain elokuussa sen täyden ajokortin - ihan vaan siltä varalta, että sattuisi jotain, niin eivät sitten voi nillittää ettei ole tiedot ajan tasalla.. Niin he pyysivätkin sitten valokuvia kortin molemmilta puolilta, ja ne saatuaan, vähensivät €116.61 vakuutussummasta, joten hiukan yli 80 euron kuukausimaksu tuleekin nyt olemaan jäljellä olevina kuukausina vain hiukan yli 50 euroa! 😃 Iloinen yllätys, että vakuutuksesta saa ns. rahaa takaisin ihan pyytämättä.. (Ensi vuonna, autovakuutuksen uusinta tulee olemaan 500 euroa aiempaa vähemmän, kun on siinä uusintavaiheessa jo se täysi kortti!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.