torstai 9. heinäkuuta 2020

Kesäkuun toisen viikon kuvat (8-14/6)


Maanantai 8/6

Nämä kuvat ovat odotelleet tekstejä, kun kärvistelin laptop-ongelmien kanssa.. Nyt toivottavasti toimii taas normaalisti..


Satuttiin just Lucyn kanssa aamupisulle, kun tutussa maisemassa oli hetken aikaa jotain erilaista! Ei tuo nosturi kauaa ollut tuossa - just ehdin ottaa muutaman kuvan, kun se saikin jo hommansa hoidettua, ja poistui paikalta. Tai poistettiin. Tuskin se nosturi ihan itsekseen poistui mihinkään..



Tätä naputellessa tuntuu oudolta nähdä kiharakarvainen Lucy, kun hän sai sittemmin kesätukan, ja on kovin eri näköinen - kuvia tuonnempana..


Kauppapäivä.. LIDLista sai 8 eurolla kymmenen kertakäyttömaskin pakkauksia, joita ostin pari ihan varmuuden vuoksi, vaikken ole toistaiseksi maskeja käyttänyt..


Olin juuri palannut kaupasta, kun sain el påmån vaimolta viestin, josko ehtisin tuomaan Lucyn trimmattavaksi. No sehän sopi!

Olin jo hyvissä ajoin ennen Lucyn tuloa tilannut koirien turvavyön, mutta enhän minä sitä löytänyt siihen hätään, ja kissankuljetuskoppa, jossa kuskasin Lucyn kotiin, oli jotenkin kummasti kutistunut (ysk..), niin ettei sitäkään voinut nyt käyttää.. Laitoin sitten pyykkikorin pelkääjän penkin jalkatilaan, korin pohjalle pari pehmeää vilttiä, ja Lucyn koriin - hihna mahtui korin aukon läpi, ja asensin sen niin, että Lucy saattoi hiukan liikkua mukavasti, muttei voisi poistua korista. Ihan hyvin toimi, ja Lucy oli ihan rentona ajomatkojen aikana.


Koska covid-rajoitusten takia en voinut odotella trimmauksen aikana paikan päällä, ja el påmån vaimo tarvitsi Equipetista jotain, jätin hänet ajelemaan Lucylle kesätukkaa, ja menin itse shoppailemaan hänen puolestaan Ashbournen Equipet'iin.


Sitten hain Lucyn, vein tilatut ostokset, ja sain vielä uuden 12kg säkin ruokaa Lucylle, kun edellinen oli melkein loppu..


Heti kotiin päästyä, piti mennä soralle kierimään ja pyörimään kesätukassa!


Aika eri näköinen! (Little Mami ei heti tunnistanut..)

Tuollainen hän oli viime kesänä, kun tuli pisimmälle visiitilleen kenneliin - lyhyeksi ajeltu kesäturkki, ja hiukan pullea pallero.. Sen takia yksi antamistani lempinimistä on "my little sausage" - pieni makkarani..





Loppupäivä meni aika lailla nokosten parissa, ja pari seuraavaa yötä nukuttiin normaalia sikeämmin, kun oli kuitenkin pikkumakkaralle aika iso reissu, ja tunti aktiivista trimmausta, missä ihan koko kroppa ajeltiin, jne.. Mutta nyt on varmasti helpompi olo, ainakin aurinkoisina päivinä!


Tein hiukan muokatun version LIDLin valkosipuli-timjami-Camembert-leivästä..


Leipä on LIDLin kolmen juuston leipä, johon siis aluksi leikattiin Camembertin mentävä kolo (kys. juustoa apuna käyttäen).. En itse asiassa muista tarkalleen mitä tuohon laitoin, kun aineksistani puuttui joitakin alkuperäisen reseptin asioita, mutta tässä linkki englanninkieliseen reseptiin, josta siis itse sitten muokkasin omien ainesteni mukaisen version..


Aivan mielettömän hyvää, mutta tuskin teen uudelleen pelkästään itselleni, kun sitä on sitten popsittava jokaiseksi ateriaksi, ja tuollainenhan on aina parasta kuitenkin uunituoreena..

Mutta käytin esim. oman puutarhan timjamia, ja naapurimehiläisten hunajaa



Nokoset lokin kanssa..



Tiistai 9/6

Pilvinen ja viileä aamu..


Little Mami ja mustavalkoinen kisu..


Edellispäivän Camembert-leipää aamupalaksi, 20 sekuntia mikrossa, ja mmmmm..

Lucykin olisi halunnut..


Lucy seurasi patiolintuja..



Puutarhapäivitys..


Siilitunneli..


Mininiityn huoltopolut..


Tuon puhallettavan istuimen piti olla väliaikaisesti koirapedin päällä, mutta se antaa enemmän suojaa kuin pedin oma, postimerkin kokoinen "katos", ja peti on ollut nyt paljon suositumpi, joten olen antanut sen olla telttana..


Lokkilelu saa kyytiä.. Se on myös Lucyn frustraatiolelu, eli jos joku asia vituttaa, niin ei kun rankaisemaan lokkiparkaa.. Alla video



Paistettua lohta ja salaattia..


Pieni arkeologi.. Kaivaukset menossa..


Pyykkipäivä, ja kuukauden ilmaiset valokuvaprintit..


Pötkö..


Viimeiset palat em. leipää.. Kuin kakkua!


Ensimmäiset tänä vuonna istutetut kukat!


Tässä kasvoi se edellisvuosien ISO kukkapuska, joka joutui poistumaan aitarempan tieltä, mutta on sittemmin kasvanut valtavasti siihen ympärille - kuvassa vuoden eka kukka.. Siirsin myös päätyaidan vierustalle samaa kasvia, joka on sittemmin kukkinut upeasti, ja kukkii edelleen.. Mehiläiset rakastivat isoa kukkapuskaa, joten toivottavasti ne saavat taas nauttia samoista kukista..


Ihq


"Ai, moi.." - Midnight 😂


Kissat hilluvat nyt aika paljon iltaisin alakerrassa, kun Lucy kuorsaa sohvalla..


Toisinaan Lucy huomaa, ja kiinnostuu..


Ei kuitenkaan aina viitsi lähteä jahtaamaan!

Ei hän tekisi pahaa kissoille, mutta kissat vaan juoksevat seinille, kun toinen juoksee suoraan kohti, häntä innosta heiluen.. Kissoille kun hännän heilutus tarkoittaa ihan muuta, eivätkä tykkää moisesta suorasta lähestymistavasta..


Keskiviikko 10/6

Vaihteeksi mukava aamu taas..


En ole koskaan nähnyt kreikkalaisen rekkakuskin genitaaleja, mutta kuvittelisin lakanoideni muistuttavan sellaisia.. Midnight saa kaikki tekstiilit täyteen mustia karvoja..


Yhden makuuhuoneen nokostelupaikan valkoinen viltti.. Huoh.. Jos ostaisin mustan viltin, se olisi sitten valkoisena Caran karvoista.. Aina ei voi voittaa!


Patiosiivooja työn touhussa.. Tietää, ettei saa popsia lautaselta kissojen ruokaa, mutta ihan jokainen patiolaatoille levitetty murunen on popsittava.. En tohdi kieltää, kun se toimii meille molemmille - Lucy on onnellinen, eikä minun tarvitse kuurata patiolaattoja!


Hiukan kasvun merkkejä..


Kinkkupaloja ja perunasalaattia.. Oli muistaakseni kuumahko päivä, eikä hotsittanut tehdä muuta..


Lucy haki sohvan takaa tyhjän paperipussin, ja repi sen innoissaan palasiksi.. (Alla toimintavideo)

Toisessa kuvassa käsivoidetta, joka ihan sattumalta purskahti sydämen muotoiseksi!



Torstai 11/6

Aikaisemmin aamulla oli harmaata, mutta tuossa vaiheessa kirkastui, joskin tuuli oli aika puuskittainen..


"Minä en mene nyt ulos. Siellä on kylmä, ja minulla on kesätukka.."


Päätyseinän ekat kukkaset..


Grillivoikkoaamupala..


Hän taitaa olla oikeasti kissa..... Alla video;




Koko kevät oli aurinkoista ja ihanaa, mutta sitten kun tuli virallisesti kesä, ja postista kesämekko, niin säät ovat pilvisiä ja koleita..

Tämä mekko ei oikein sovi isorintaisille.. Alle tarvitsee ehdottomasti rintaliivit, jotka sitten näkyvät, eli joko hommaa mekon kuosiin sopivat liivit tai laittaa mekon ylle jonkun pienen boleron tai paidan.. (Nimim. hitto kun vein pari vuotta sitten just sopivan mustan boleron kierrätykseen..)

Mutta muuten mekko on tosi kiva! Kevyt ja ilmava, sekä tarpeeksi pitkähelmainen.



Parsaa, oliiviöljyä, merisuolaa, valkosipulijauhetta, juustoraastetta..


Paistettua lohta..


Elähtänyt croissant, mustaherukkahillon kera..


Auringonlasku..


Aurinkoreikä puussa..


Laskeva aurinko teki katon reunaan disco-valot..


Perjantai 12/6

Minulla oli perjantaiaamuna kaksi peräkkäistä hammaslekuriaikaa - ts. ensin hammashygienisti, ja sitten hammaslekuri..

Puudutus kesti aikansa, ja vaikka kotona oli myöhemmin nälkä, yritin vielä vahingossa pureskella omia poskiani, eli päädyin tekemään smoothien..


Alle kahden euron itseruskettavaa voidetta, LIDLista.. Ja Lucy


Tein latten, odotin sen jäähtymistä, ja join pillillä.. Koko naama oli ihan kamalan kipeä, kun puudutus meni ohi! Olihan sitä turpaa sorkittu aika urakalla n. puolentoista tunnin ajan..


Kinder-munan keltaiset muovijutut ovat ihan parhaita leluja..


Hammaskamaa.. Nyt on ekaa kertaa ikinä täysin oikeanlaiset vempaimet puhtaanapitoon..

Mulla on siis loppuelämäni ajan tukiraudat sekä ylä- että alarivin takana (ollut jo melkein 30 vuotta), joten esim. hammaslangan käyttö ei ole mahdollista.. Nyt on sitten neljää eri kokoa minipulloharjoja, niin että jokaiseen väliin mahtuu jollain koolla - ne dipataan ensin tuohon suuveteen, jota kehotettiin kuitenkin olemaan käyttämättä varsinaisena suuvetenä, koska se saattaa tahria hampaita!



Lucy lannoitushommissa..


Laventeli..


Edellisvuoden istutuksia, jotka kukkivat jo innolla.. Tuoreemmat istutukset taempana..


Pötkö kaivamassa omaa pikkupuutarhaansa.. Alla video;



View this post on Instagram

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on


Selvisi mikä siellä himottaa.. Se on se soran alla oleva materiaali, jonka tarkoitus on pitää rikkaruohot kurissa (ei kuitenkaan toimi..) Se pitäisi kaivaa esiin, ja repiä pois.. Siis Lucyn mielestä! Huoh..



Patio-picnic-ilmoja odotellen.. Viltti ja tuulensuoja valmiina, kun vaan tulisi sateeton ja aurinkoinen päivä..


Naamaan sattui, halusin kakkua. En vaan meinannut saada turpaa auki tarpeeksi, että olisi mahtunut kakkua sisään..


Siilitunneli..



Trimmasin timjamin laitaa, että kukat mahtuvat kasvamaan.. Toisessa kuvassa auringonkukkia kasvamassa korkeutta..


Elokuvailta Youtubessa.. Pe, la, ja su -iltaisin (Irlannin aikaa) on kulttiklassikkoelokuvia, ja ohessa live-keskustelu, missä voi rauhassa pitää hauskaa, ilman ammattiloukkaantujia..

Aamukolmelta (muistaakseni jopa ihan joka aamu) olisi hiukan tasokkaampia kulttiklassikkoelokuvia - tai ainakin kiinnostavampia.. Mutta se aika ei vaan sovi rutiineihimme, eli seuraan vaan ne viikonlopun iltaelokuvat.. Siellä on aika sama porukka, joka kerta..


Joskus peittelen hänet, jos on viileämpi yö..


Lauantai 13/6

Viileä aamu..


Friends-sarjan Ross'illa oli aikoinaan se hilpeä tekorusketusvahinko.. Se muistui mieleeni, kun olin laittanut parina päivänä aiemmin mainitsemaani LIDLin alle kahden euron itseruskettavaa voidetta, joka oli kaiken lisäksi viattoman valkoista (toisin kuin joskus aiemmin testaamani, joka oli kermaisen ruskeaa, ja sai aikaan vain tuskin huomattavan hehkun iholle..)..

En siis ollut pahemmin ajatellut koko asiaa, kunnes ihan sattumalta näin itseni ohimennen peilissä, ja OMG!!! 😂😂😂😂😂

Tuosta kuvasta nyt ei oikein näy, mutta olin siis sen verran erivärinen, että katsoin parhaaksi lopettaa voiteen käytön, ennenkuin saisin blackface-aiheisia vihakommentteja.. 😮










Uunipellille leivinpaperivuoraus, johon suihkutin oliiviöljyä, ja ripotin hiukan merisuolaa.. Sitten kuorittu munakoiso n. sentin paksuisina viipaleina, joiden päälle taas öljysuihke.. Sitten kerros parsaa, ja taas öljysuihke, sekä merisuolaa, garam masalaa, valkosipulijauhetta, mustapippuria, ööö.. En nyt muista oliko muuta maustetta.. Viskasin vielä jämät pakaste-uuni-chipseistä, ja sitten koko hoito n. 20 minuutiksi uuniin..


Todella, todella ihanaa..

Alla video, missä Lucy teki aivan ihania uniääniä..



Kukkia ilta-auringossa..


Viskasin noita esileivottuja leipiä uuniin, ja oheen Camembertin, leikattuna ristiin rastiin, ja päälle lähimehiläisten hunajaa, sekä itse kasvatettua timjamia........


Iltataivas..


Grillasivat jotain.. Näin savua, ja puutarhassa tuoksui grillimuona..


Sunnuntai 14/6

Ja kaunis aamu!



Lucy otti aurinkoa patiolla.. 😂😂😂😂😂♥♥♥♥♥


Pyöriminen on parasta..



Hän haistelee kukkia ja/tai niiden seassa kasvavaa tilliä.. 🌿


Hänen henkilökohtainen viidakkonsa..






Siilitunneli..


Ja hiukan puutarhahommia taas..


Jos haistelisi hiukan minttua..




Sohvahetkiä





Siis kahden päivän itseruskettava voide.. Hups! (Hinkkasin sittemmin meikinpuhdistuslapuilla överit pois..) Se oli luonnossa paljon överimpi 😂


Grillivoikkoja, kakkua..


Leppis


Siilitunneli..



Dippy




Kaadoin nokkoset, ennenkuin kasvaisivat yli aitaverkon..


Siilitunneli..

Koitan nyt blogittaa pikaisesti kasaantuneet kuvat, jos vaan laptop suostuu toimimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.