sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Lauantai - korjaamon kautta Bray'hin, farm market, yms.


Oltiin nuhan / yskän / yms. takia siirretty muutamaan otteeseen farm market -reissua eteenpäin, mutta eilen viimein oli sopiva päivä moiseen. (Kyseessä Kilruddery Farm Market, Bray'ssa.)

Tein lähtöä, aamupäivällä, ja yksi takarengas kaipasi hiukan ilmaa. Siinä kompressorin päristessä, havaitsin sitten renkaassa kuplamaisen kuhmun - yllä.. En halunnut riskeerata ja lähteä tuolla motarille, joten kävin pikaisesti korjaamolla, missä heppu löysi samasta renkaasta myös pienen ruuvin tms., joka oli uponnut kumiin, renkaan toisella puolen! Onneksi siis huomasin tuon ajoissa..

Heillä ei ollut valmiina sopivan kokoisia renkaita, joten tilasivat maanantaiksi, ja laittoivat vararenkaan Esmeraldaan. Sillä ajelin sitten Bray'hin.


Tuo Kilrudderyn farm market (ei nyt tule mieleen suomeksi sopivaa sanaa - markkinat tuntuu liian isolta) on joka lauantai, ja varsinkin E mainosti sitä minulle jo vuosia sitten, mutta ei ollut vaan tullut aiemmin käytyä.

Se oli tosi kiva, joskin aika ruokapainotteinen, eli craft-puolta oli vähemmän kuin oletin. (Sain vakoiltua hiukan hintatasoakin..)


Oli tuoksukynttilöitä, ja kuvaa ottaessani, siinä oli nainen, joka haistoi järjestelmällisesti läpi kaikki tuoksuvaihtoehdot =D Eteni hyvin päättäväisesti, kuin robotti!

Naapuripöydässä oli kivoja magneetteja, joita yksi taiteilija kauppasi. Ne oli tehty autojen pintavaurioista, hiomalla ne tasaisiksi, laittamalla lakkaus päälle ja magneetit taustalle. Kaikki oli numeroitu ja signeerattu (sinne taustalle), ja kuulemma tarkoituksena on muutaman vuoden kuluttua lainata mahd. monia niistä IMMA-näyttelyyn. En tullut ottaneeksi kuvaa, kun D kinasi taiteilijan kanssa, ovatko magneetit taidetta, vaiko eivät.. (Huoh..)


Huomasin vasta myöhemmin kuvasta, että tuossa yllä näyttäisi olevan kuivattua mangoa.. Nam.. Seuraavalla kerralla pitää ostaa hiukan - se on yksi harvoja kuivattuja hedelmiä, joista pidän!


En ollut syönyt aamiaista, joten syötiin lounas tuolla. Vaihtoehtoja oli aika paljon, mutta mentiin sille kojulle, missä oli pisin jono. Menusta "Galway Sausage" (hot dog, €5) näytti houkuttelevimmalta, joten päätettiin kumpikin ottaa sellainen - minä jäin jonottamaan hodareita, ja D meni hakemaan eri kojulta kahvia.

Otin pikaisesti kuvan omasta annoksestani, ennenkuin siirryttiin aurinkoiselle seinustalle syömään, mutta huomasin pettymyksekseni, ettei kuva ollutkaan mennyt Instagramiin, saati tallentunut puhelimeen =( Nyt kuitenkin ilokseni löysin sen, kun siirsin kuvia puhelimesta koneelle! =D En tiedä miksei näkynyt puhelimen gallerioissa ollenkaan!

Tuo oli toiseksi paras hodari ikinä.. Se kesäinen, Tinahelyssa nautittu hodari oli simppelimpi, mutta makkara oli isompi, ja rapsahti täydellisesti puraistessa.. Sen takia se on edelleen paras. Mutta tässäkin oli hyvä makkara, joskaan ei rapsahtanut yhtä kivasti. Tasapaino oli kuitenkin täydellinen. Juuri oikean kokoinen sämpylä ja makkara, just sopiva määrä salaattia, sipulia, sinappia ja ketsuppia. Nam.


Osa kojuista on sisällä, osa ulkona. Ulkokojut voivat olla ankeita huonolla ilmalla, mutta nyt oli oikein kaunis päivä. Parkkipaikkoja on runsaasti, ja tuolla piha-alueen perällä näkyi olevan vessatkin. Myös hintataso oli ihan kohtuullinen.


Kävimme hakemassa vielä jälkiruokaa mukaan.. Kakkumyyjältä oli jo melkein kaikki myyty loppuun, mutta jäljellä oli yksi Key Lime Pie -viipale (Huom: molemmat kakkuviipaleet olivat alunperin tuplasti kuvatun kokoisia - leikkasin ne myöhemmin puoliksi, kun jaoimme molemmat viipaleet, ja otin vasta sitten kuvat). Olen monta kertaa kuolannut kys. kakkukuvia netistä, mutten ollut koskaan maistanut, joten halusin nyt maistaa sellaista. D valitsi toisen viipaleen, ja se oli tuo mustikkajuustokakku. Molemmat olivat aivan taivaallisia, ja hinta oli €2.50/viipale.


Illemmalla sitten naapurin N (E:n isä) antoi minulle pari kassillista kirjoja! =D En edes tiennyt, että hän on niin innokas lukija, mutta kuulemma lukee n. 2-3 kirjaa viikossa, ja ostaa ne kirjat, eikä siis ole kirjaston asiakas. On viskonut pois sellaiset, joita ei lukisi uudelleen, mutta on pitänyt tallessa sellaiset, jotka saattaisi haluta lukea uudelleen. Nyt kuitenkin oli poistamassa joitakin kirjoja, kun halusi raivata tilaa uusille, joten minullehan kelpasi ilmainen lukeminen!


Vasta myöhemmin kotona katsoin tarkemmin valikoimaa, ja kaikki vaikuttaa ihan luettavalta!

Pakko vielä blogittaa hilpeä juttu kotimatkalta.. Olin perillä joskus yhden maissa yöllä, ja pysähdyin odottamaan portin avautumista (minulla on kaukosäädin, ettei tarvitse nousta naputtelemaan porttikoodia manuaalisesti). Main housen ihmiset ovat reissussa, mutta koirat ovat kotona, ja talossa on muutamia valoja päällä. Vilkaisin ohimennen olohuoneeseensa, ja ajattelin että herranen aika, ovatko he jättäneet roisisti valaistun punaisen dildon sohvapöydälleen :O

Sitten tajusin katsovani jarruvaloni heijastusta ikkunassa, joka sattui juuri sopivasti sohvapöydän kohdalle.

=D


Valvoin vielä muutaman tunnin kotonakin - Cuddles kävi katsomassa, josko Caraa huvittaisi ravata pitkin taloa, mutta ei huvittanut..


Kivaa, kun Cuddleskin on alkanut viettää enemmän aikaa sylissä ♥ Ja kivaa, että Cara hyväksyy usein asian, eikä ole enää järkyttyneenä vaatimassa huomiota, kun "hänen" Mamansa syli on viety..


Tuossa otettiin perhenokosia.. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.