perjantai 4. marraskuuta 2016

Minikakut

These mini cakes turned out nice.. Dough: 1/3 eggs, 1/3 flour, 1/3 sugar.. Baked in muffin cups.. Sliced when cool.. Strawberry jam for filling, and a teaspoon of cranberry juice to moisten each slice of cake.. Topping: quark, banana, and a little bit of

M tuli tänään visiitille pienen poikansa kanssa, joten leivoin aamulla minikakkuja =)

Morning.. 😃

Taikina oli se helppo: 1/3 munia, 1/3 jauhoja, 1/3 sokeria. Munat olivat naapurikanojen tuotoksia.

Experimental..

Jaoin taikinan muffinssikuppeihin, ja paistoin 200 uunissa muistaakseni n. 15-20 minuuttia (kunnes hammastikkutestin tikkuun ei enää tarttunut taikinaa).

Adding jam..

Kun olivat paistuneet, otin minikakut heti pois kupeista, ja jäähdytin ne - en muistanut ottaa kuvaa siitä vaiheesta..

Sitten leikkasin kakut täytekakkumaisesti kahdeksi kerrokseksi, ja tasoitin vielä hiukan yläosaa, että mömmö pysyisi paremmin..

Kostutin alaosat teelusikallisella karpalomehua, sivelin n. teelusikallisen mansikkahilloa tasaisesti, kostutin sitten yläosankin karpalomehulla, ja asetin paikoilleen, hillon päälle..

Off to the fridge..

Lopulta päällystin kakut mömmöllä;

Mömmö:
- purkki quark'ia (rahkaa, muttei ihan samanlaista kuin Suomessa)
- banaani
- hiukan mansikkahilloa

Sekoitin nuo tehosekoittimella mömmöksi, jonka koostumus oli juuri sopiva, että sitä tarvitsi vaan lusikoida minikakuille, niin se valui kivasti hiukan reunoille, mutta pysyi silti paksuhkona kerroksena kakun päällä.

Siirsin kakut saman tien jääkaappiin, missä mömmö sai lisää ryhtiä.

Tuli ihan hyviä! Koska taikinassa oli niin paljon sokeria, quark ja karpalomehu tasoittivat hiukan makeutta. (Suomen rahka on muistaakseni hiukan kosteampaa ja makeampaa kuin quark. Quark on koostumukseltaan juustomainen, juustokakun tapaan.)

Kelpasi hyvin myös pikkuvieraalle, joka ihastui varsinkin mömmöön =D Koska mömmöä oli jäänyt yli koristeluista, annoin pikkuvieraalle hiukan mömmöä erikseen, ja hän lusikoi sen reippaasti suuhunsa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.