sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Eläinlekurilla, yrtit uusiin purkkeihin, nahanluontia, juhannusbileet..


Perjantaiaamuna mentiin Cuddlesin kanssa hakemaan hänelle se pitkäkestoinen (=2 viikkoa) antibioottipistos.. Oltiin taas ajoissa paikalla, ja kun siellä ei ollut jonoa, niin oltiin jo takaisin kotona, 8 minuuttia ennen varattua aikaamme! 😃


Ruokin kissat vasta lekurikeikan jälkeen, ja sitten ehdin itsekin syödä aamupalaa.

Sen jälkeen aloin siirtää keittiökasveja uusiin ruukkuihin..


Trimmasin basilikan latvoja, kun se oli kasvanut niin valtavaksi..


Hehe - peppukuva 😂 (Ficus ginseng)


Avocado-kaksoset saivat toistaiseksi pysyä jogurttipurkissaan, kun se on ihan siistin näköinen, läpikuultava purkki ja musta aluslautanen, eikä logoja tms.. Purkki on hiukan matalampi kuin nuo uudet ruskeat purkit, joten vievät nyt vähemmän tilaa ikkunalaudalla, kuin jos kaikki olisivat noissa isommissa purkeissa..


Valmista..


Ovat ihan vaan muovisia purkkeja, mutta siistin näköisiä..


Köynnöskasvi tarvitsi kipeästi isompaa purkkia, ja tuo vanha viritelmä oli muutenkin aika kirjava.. Violetti pikkukulho alustana, koko komeus vanhassa hedelmäverkkopussissa, joka roikkui koukusta..

Nyt on uusi purkki, ja puuvillanaruviritelmä, mutta purkki olisi kallistunut liikaa, jos olisin ripustanut sen sellaisenaan, joten tein kissanruokapurkin pahvista tuollaisen hyllyn, johon purkin alaosa uppoaa.. "Hylly" on päällystetty foliolla, kun halusin ne logot piiloon, mutta kauniimmat askartelupaperit ovat Bray'ssa.. Hylly pysyy paikallaan puuvillanarun ja paperiliittimien avulla, ja koko komeus roikkuu siitä samasta koukusta kuin aiempikin viritelmä..


Ihana pieni viidakko..


Perjantai-iltapäivä oli tihkusateinen..


Kun olin trimmannut yrttejä, halusin käyttää ne johonkin, joten tein tuollaista salsamaista tomaatti-yrtti-salaattia.. Tuossa oli vain yksi iso tomaatti, basilikaa, persiljaa (ulkona olevasta yrttipenkistä), ruohosipulia, minttua, oliiviöljyä, valkosipulijauhetta, ja valkopippuria..

Aivan ihanaa minivoikkojen päällä!


Perjantai-iltana viskasin pakaste-pizzan uuniin..


Iltakuva..


Hartioista ja selästä lähtee taas nahka, kun paloin taannoin auringossa..

Tuossa ekassa kuvassa näkyy, kuinka rintaliivien olkaimien kohdalta olat ovat ihan ruvella.. Käytän edelleen taiteltuja kangasnenäliinoja olkaimien alla, kun muuten sattuisi liikaa.


Lauantaina oli sitten pippalot Naasin suunnalla - päätin tehdä em. salsaa sinnekin, mutta mulla oli vain kolme tomaattia, joten käytin ne, mutta laitoin runsaammin yrttejä, ja poikkesin sitten menomatkalla kaupan kautta, ostaen lisää tomaatteja (+ patonkeja + kuplavettä). Jatkoin sitten M:n keittiössä salsaa lisätomaateilla.


Paperi-ilmapallot.. 😃


Pöytään oli tulossa kaikkea ihanaa..


Menin sovitusti hyvissä ajoin, niin sain hyvän parkkipaikan (pihalta siis) ja pääsin hiukan auttamaan valmisteluissa..


Oli vaikka minkälaista ruokaa - en edes jaksanut maistaa ihan kaikkea! Omnomnom..


Kanaa, quiche-pala, perunasalaattia, vihreää salaattia, patonkia ihanan kotitekoisen yrtti-valkosipulivoin ja salsan kera..


Ihania uunivihanneksia (resepti oli kuulemma Kodin Kuvalehdestä - en jaksanut plarata, mutta tästä linkistä pääsee heidän kasvisresepteihinsä), toinen patonkipala, ja peruna-wedges..


Jälkiruokavalikoima!


Kakkua ja Eton Mess - varsinkin viimeksi mainittu oli todella ihanaa..


Ihq


Oli todella mukavat bileet - parisenkymmentä ihmistä, lapset mukaan lukien..

RuaRua'n ja Scáth'n nykyiset ruokkijat olivat paikalla, joten kuulin että molemmat kissat voivat hyvin, mutta ovat edelleen kovin arkoja - käyvät kuitenkin syömässä, ja heillä on turvallista lääniä missä metsästää, ja suojapaikkoja.. Kyllä he varmasti ajan mittaan rohkaistuvat, kun oppivat tuntemaan uudet ihmisensä paremmin.. (Kun myöhemmin palasin kotiin ja ruokin Little Mamin, kerroin hänellekin pentujensa kuulumiset..)

Kun suurin osa vieraista oli lähtenyt, istuttiin tovi pihalla leikkimässä suomalaista juhannusta.. Siinä vaiheessa kun oli aika kylmä tuuli, satunnaista tihkusadetta, ja pilvinen taivas.. 😂

M, L, ja A menivät saunaan, mutta minä jätin väliin, kun inhoan saunomista.


Huvitin sitten itseäni ottamalla mm. kuvan meloneistani 😂 Tai no, tuossa vaiheessa ne olivat oikeastaan M:n melonit..


Lähdin keskiyön tienoilla kotiin, ja sain eväät mukaan


Kyllä maistui siideri ihanalle, kun oli koko illan katsellut muiden juomia - minun kun piti ajaa vielä kotiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.