keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Enimmäkseen kissoja ja ruokaa - yksi sadevideokin


Maanantai-iltapäivänä sain kuvattua tilanteen, missä Cara ja Little Mami tervehtivät toisiaan oven raossa.. Tuota on tapahtunut muutaman kerran aiemminkin, mutta en ole saanut kuvatuksi.


Muistaakseni oltiin tuossa vaiheessa jo oltu aamulla ulkoilemassa - molemmat nokosilla..


Maanantairuoka oli halloumia ja broccoli-avocado-salaattia.. Tuo halloumi oli pyörinyt jääkaapissa jokusen kuukauden, kun ei ollut osunut silmiin, mutta nyt tuli sitten paistettua.. Annos oli kyllä liian iso yhdelle, vaan paistoin nyt kuitenkin kerralla koko kimpaleen, kun muuten olisi saattanut jäädä osa paistamatta. Hyvää oli!


Mulla on nyt keittiön (muutenkin pienellä) työtasolla kompostilautanen 😃 Viskon siihen kaiken kompostikelpoisen, ja kippaan sitten "puun juurelle", eli pation kyljessä on sellainen lahoava puinen, kaivon mallinen kukkaruukku, jossa kasvaa "puu".. En tiedä mikä se on olevinaan, mutta runko on jotain muuta, ja sitten latvassa kasvaa toista lajia, joka kukkii keväisin kauniisti, mutta muuten taitaa olla hiukan väärässä paikassa.. Mutta toiminee minikompostina!

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Yllä maanantaina kuvattu sadevideo.. Olin muistaakseni just skypettänyt L:n kanssa, sitten äidin kanssa, ja olin luvannut vielä jatkaa skypetystä L:n kanssa, mutta otin ensin pienen huoltotauon, jonka aikana mm. kippasin jotain teepusseja kompostiin - tihkusade ropisi kivasti sadetakin huppuun, ja innosti kuvaamaan tuon pienen videon, että saisin äänenkin talteen..


Olin ajatellut meneväni tiistaina kauppaan, mutta en mennytkään, kun ajattelin vielä aamulla meneväni keskiviikkona Bray'hin, eli jos ostaisin esim. tuoretta leipää, se tuskin olisi enää tuoretta siinä vaiheessa kun ehtisin (torstaina) syömään sitä, eli kun kaikkea ns. pakollista kuitenkin oli vielä tarpeeksi, niin ajattelin että menen vasta torstaina kauppaan.

Juustoa ei ollut kovin paljoa, ja mietin että voisin mahd. tarvita sitä illemmalla, joten popsin aamupalaksi paahtoleipää voin ja hunajan kera.

(Illemmalla päätin kuitenkin, että menenkin Bray'hin tällä viikolla vain perjantaina, joten taidankin tehdä ruokaostoksia jo keskiviikkona..)


Cuddles vonkui taas patio-ovella haluavansa ulos, joten vein hänet ulkoilemaan, mutta Cara halusi lojua sohvalla.. Sää vaihteli sinisen taivaan ja tihkusateen välillä, joten Cara sai pysyä sisällä..


Cuddles nauttii ulkoilusta ja popsii ruohoa - sen kyllä huomaa, kun on sitten sisällä puklannut karvapalloja.. 😃


Omnomnom..
Tämän voisi laittaa Cuddlesin profiilikuvaksi Facebook-sivulle..


Kitkin rikkaruohoja ja tarkastelin istutuksiani, ja Cuddles jutteli mulle kissatarhasta..


Tässä lähikuva 😂


Tuollaisia pieniä sadepilviä tuli jatkuvasti, sataen muutaman tipan, ja sitten oli taas hetkittäin aurinkoista..


Niitty on taas aikamoista viidakkoa.. Traktoria odotellen 😃


Kukkia tulossa..


Tuohon tuoreimpaankin "kukkapenkkiin" on kasvamassa jo jotain.. En muista mitä kaikkea istutin sinne, mutta tuossa päädyssä saattaa olla jotain yrttien siemeniä..


Ja lisää kukkia..


Maanantaina tekemäni broccoli-avocado-salaatin jämät.. (Resepti edellisessä kirjoituksessani - laitan reseptit keltaisella tekstillä, niin löytyvät skrollaamalla pidemmistä kirjoituksista..)


Tuossa Cara oli vielä sisällä, ja katseli taas keittiön ikkunalaudalta ulos.. Cuddles tarhassa..


Sää koheni aurinkoisemmaksi, ja hain Carankin tarhaan..


Ihanan kesäistä..


Hilluin itsekin tarhassa, ottamassa kuvia..
Cara haisteli kiinnostuneena..


Little Mami ei ehtinyt poseerata - oli kiire moikkaamaan kavereita kissatarhan verkon läpi..


Verkon molemmin puolin..


Little Mamista on tullut ihanan pullea Ulkokissalle ihan hyvä juttu..


Sitten huomasin isomman saderintaman lähestyvän, ja siirryimme porukalla sisätiloihin - ehdin vielä hakea ulkokissojen kopista likaisen vanhan neuleen, ja viedä sen suoraan ulkoroskikseen, ennenkuin sade alkoi.. (Huomasin jonkun ulkokissan puklanneen sen neuleen päälle, joten katsoin parhaaksi poistaa sen sieltä kopista - siellä on edelleen olkia pehmusteena ja lämmikkeenä..)


Huomasin myös puhelimeni ruudun haljenneen 😭😭😭 En tajua miten tuo tapahtui, kun olin aiemmin ottanut runsaasti kuvia, ja ruutu oli ihan OK.. Sitten puhelin oli tovin fleece-takin taskussa, mikä on pehmeä, ja missä oli ainoastaan se puhelin.. En pudottanut sitä, enkä kolhinut sitä mihinkään, mutta kun sitten otin puhelimen taskusta ja olin postaamassa tuoretta kuvaa Instagramiin, huomasin heti tuon hiushalkeaman!

Onneksi se ei ainakaan toistaiseksi ole vaikuttanut mihinkään, eli on vain kosmeettinen haitta. Puhelimen on kuitenkin tarkoitus olla vedenkestävä, mutta siihen tuo varmaankin vaikuttaa - en aio testata! Kun nyt toimisi normaalisti ainakin siihen asti, että saan jotain vakituista duunia ja taloudellinen tilanne kohenee.


Päivälliseksi tein chips, ja kippasin niiden ylle mikrokuumennetun purkillisen suomalaista riistakastiketta - nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.