perjantai 23. kesäkuuta 2017

Keskiviikkona Bray (& Arboretum Kilquade), torstaina Naas


Menin keskiviikkona Bray'hin, ja lähtiessä oli aika monta kassia mukana.. Olin lukitsemassa etuoveani, kun naapurin rottweiler tuli siihen taas hyppimään, pyrkimään sisälle, yms.. Yritin suojata valkoista alttaripoikapaitaani, ja saada sen oven suljettua ja lukittua ennenkuin koira onnistuisi tunkemaan taloon (missä kissat..), ja pudotin pari kassia.. Vitutuskäyrä nousi, ja annoin koiralle verbaalista palautetta - hän käveli pois.. Olen siis pelottavampi kuin rottweiler 😃

Sää oli nyt tunkkaisemman helteinen kuin muutamana aiempana päivänä, ja ainakin Wicklow'ssa enimmäkseen utuinen.. Päätettiin mennä Arboretum Kilquade'iin, missä en ollut ennen käynyt, ja D:kin vain joskus lapsena.


Siellä on siis puutarhakeskus, mistä voi ostaa kasveja, puutarhavempaimia ja -kalusteita, yms.. Lisäksi on joku kahvila/ravintola, mutta oltiin ennen reissua katsottu netistä menu, ja se oli ärsyttävän hipsterimäinen ja kallis, eli kun D:n piti kuitenkin syödä jotain, käytiin ensin hakemassa Tescosta pari pussia pikaruokaa mukaan, ja popsittiin ne matkalla..


Mä en ollut koskaan edes kuullut koko paikasta, kunnes yksi tuttu mainitsi sen Facebookissa, joku aika sitten! Sinänsä yllättävää, kun tuli kuitenkin ammoin ajeltua pitkin Wicklow'ta aika urakalla..


Se näyttelypuutarha oli suurimmaksi osin kaunis, mutta toisinaan liian "englantilainen", ja sitten yhtäkkiä saattoi olla esim. kirkkaan violetti pöytä ja pinkit penkit, jotka eivät ollenkaan sopineet tunnelmaan.. En ottanut kuvia niistä rumista osuuksista!


Sinne oli ripoteltu jänniä goottikasveja, eli väriskaalalla ruskea, tumman violetti, musta.. Tuossa yllä ei ole värit ihan kohdallaan, mutta kasvi oli ISO, ja tumman ruskea.. Ihan kuin jostain lastenkirjan kuvituksesta, jostain pelottavasta paikasta..


On kiva seisoa puun alla ja katsoa ylöspäin..


Katedraalimainen puutarha..


Tuo gargoyle oli tarkoitettu kiinnitettäväksi seinään, niin että se katsoisi eteenpäin.. Nyt kun se oli tuossa asennossa, todettiin että se istuu siinä paskalla.. 😂

Paikan lammikoista suurin osa kaipasi lisää vettä ja happea.. Monesta lammikosta oli koko pumppusysteemi rumasti esillä, kun sen olisi kuulunut olla piilossa veden alla, jne..


Kokonaisuutena kuitenkin ihan kiva paikka..


Eka kuva katedraalimaisten kaarten toiselta puolen..


Nyrpisteltiin nenää tälle osuudelle (yllä & alla).. Se oli kuin jonkun englantilaiskartanon puutarhasta, hmph..


Tuo seinäkäärmesysteemi oli ihan kiva, mutta toisen käärmeen pumppu oli rikki, niin että se kuolasi, kun toinen sylki asianmukaisesti vettä lammikkoon..


Harmi, kun yhdet mummot seurasivat liian pikaisesti perässämme - D oli just aikeissa poseerata humoristisesti tuon ison kahvikannun kanssa..


Isommalle porukalle..


Olisin halunnut videon, missä veden ääniä, mutta siellä oli liikaa ihmisiä ja taustapuhetta..


Tuo oli suht. terveen oloinen lammikko! Kirkas vesi..


Sitten kun voitan euromiljoonia, niin mun puutarhassani pitää olla joku hiukan tuon kaltainen lukunurkkaus..


Ostin tarvitsemani kukkaruukut (viisi ruskeaa muoviruukkua + aluset, yhteensä 10 euroa), joista kuva tuonnempana..

Palattiin takaisin Bray'hin, ja virkistin itseäni dippaamalla jalat jääkylmään veteen..

Syötiin pihviä + sipulia + muussia + kukkakaalia..


Kotona popsin vielä muutaman minivoikon, ja luin tovin..

Toisessa kuvassa ne puutarhaostokset (siis kukkapurkit, ja ohessa pari miniatyyrikissanpentua)

Pitää mainita vielä helteinen hajuepisodi.. Eli kun tulin tiistaina kotiin (Naas'ista), huomasin että yläkerta haisi todella pahalle - sellainen roskisten haju, mikä saattaa leijua vaikka jossain helteisen suurkaupungin kaduilla.. Keittiön roskis oli melko täynnä, muttei haissut alakerrassa, eli ajattelin hajun mahd. kulkeutuneen yläkertaan kuuman ilman mukana..

Suihkin ilmanraikastinta pitkin yläkertaa, ja pidin ikkunaa raollaan koko yön (naruvarmistimella, ettei kissat karkaa..), ja aamulla tilanne oli joko paljon parempi, tai olin vaan yön aikana turruttanut nenäni..

Kun sitten palasin Bray'sta keskiviikkona (tai torstain puolella jo), alakerta oli taas ihan OK, mutta heti kun menin yläkertaan, haju iski naamaa vasten.. Ihan kuin siellä olisi maannut joku raato ainakin pari viikkoa! 😨

Tutkin kaikki mahdolliset paikat yläkerrasta, mutta ainoastaan ilma haisi pahalle! Olin myös vienyt roskikset ulos jo aamulla, eli talossa ei ollut koko päivänä mitään roskia..

Laitoin pari kuppia etikkaa sinne, ja pidin ikkunaa raollaan toisenkin yön.. Onneksi oli viileämpi yö, joten torstaiaamuun mennessä, paha haju oli poistunut kuuman ilman mukana Nyt on vain kevyt etikan haju, joka haihtuu aikanaan..


Torstaina menin hakemaan kolmisormiotukset Naas'ista - tällä kertaa kuvat olivat jo valmiina odottamassa.. Kävi tuuri, että sain parkkipaikan, kun joku oli juuri poistumassa, kun satuin kohdalle.. Mutta sitten huomasin ettei peruutusvaihde mennyt ollenkaan päälle, eli piti pysäköidä tosi nolosti, kun en voinut asialle siinä vaiheessa mitään..

Lähtiessäkään en saanut peruutusvaihdetta päälle millään konstilla, mutta onneksi siinä oli JUST sen verran tilaa, että pääsin lähtemään peruuttamatta.. Jatkoin sitten M:lle, ja pysähdyin matkalla yhden GAA-kentän oheen, missä testasin peruutusvaihdetta - toimi ihan ongelmitta! (On sittemmin toiminut ihan normaalisti.. Outoa..)


M:n pihalla kasvoi unikkoja Niistä tulee aina mieleen Bulgaria, missä näin 70-luvulla elämäni ekat unikot.. 😃


Pidin seuraa pikkuhepulle (huom. en viittaa kuvissa olevaan kissaan, vaan ihan pieneen ihmiseen, heh..), kun M kävi hiukan asioilla.. Suurin osa ajasta meni kirjojen parissa - pikkuheppu osoitti minkä kirjan halusi seuraavaksi, ja sitten plarattiin.. Herra Hakkarainen oli suosikkihahmo..

Lopulta mentiin ulkoilemaan, ja kun M palasi asioiltaan, pikkuhepulla oli menossa kahdeksas kierros talon ympäri, hirmu vauhdilla, ilman lepotaukoja.. Ihmeteltiin miten lapsilla riittää energiaa! (Juoksi senkin jälkeen vielä monta kierrosta..)

Kasattiin M:n kanssa pikkuhepulle liukumäkeä, ja se oli niin turhauttavasti valmistettu, että hikoiltiin ja kiroiltiin ja naurettiin, kunnes saatiin ne isoimmat osat kasaan..


Kotona popsin uunimakkaraa, ja skypetin samalla kanadalaisystävän kanssa.. Me usein syödään, tai ainakin juodaan kahvia/teetä samalla kun skypetetään - virtuaalinen kahvilafiilis..


Tässä "ennen" kuva ikkunalautaviidakosta.. Ajattelin nyt perjantaina siirtää ne uusiin purkkeihin, joilla on omat aluslautaset, eli ei enää vanhoja kiinalaisruokapakkauksia ikkunalaudalla..


Odotan innolla kukkasia..


Miniviidakko..


Muutamia papuja tulossa! Jos nyt pystyn suojelemaan ulkokissoilta..


Pölkyn vierellä myös rivi herneen taimia..


Ja lisää kukkia tulossa..


Aamulla vien Cuddlesin taas klinikalle, ja otetaan se antibioottipiikki.. Kyllä hän on ollut pirteämpi, muttei ehkä kuitenkaan ihan 100%, eli parempi ottaa ne antibiootit..

Muuten olen perjantaina ihan kotona kissojen kanssa.. Nyt on ollut niin paljon menoa pitkin viikkoa, ja lauantaina taas Naas'in suuntaan, että piti ottaa huoltopäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.