maanantai 5. kesäkuuta 2017

Pitkä viikonloppu, kenkiä ja vaatteita, ruokaa, yms.


Aluksi Caran aamuvenyttelyt perjantailta..


Menin perjantaina Bray'hin, ja otin aamupalani mukaan - ts. tein vasta siellä avocado-voikot (LIDLin moniviljaleipää, voita, avocadoa, chilijauhetta, ja mustapippuria..)

Sitten menin katsomaan, josko niitä kesämonoja löytyisi Bray'n kaupoista - löytyikin heti ekasta kaupasta! Sain kolme paria, yhteensä 19,99 eurolla! Siellä oli useimmat parit niin, että kympillä sai kaksi paria, ja sitten ostin yhden "kalliimman" parin, joka maksoi 9,99 euroa 😃 Alla kuvia..

Ostin myös Dunnesista kolme paria 12 euron mustia housuja, yhden t-paidan, ja yhden pitkän huivin - mulla on ollut vain yksi tarpeeksi pitkä huivi, jonka voi kietoa aurinkosuojaksi päähän. Alempana kuvia niistäkin.

Kun palasin ostoksilta, D oli tehnyt muussia, keittänyt kukkakaalia, ja tehnyt valkokastikkeen - olin tuonut aamulla mukanani sen valmiskanan, josta olin siis kotona popsinut vain koivet. Mikrotettiin sitten molemmille kananrinta.


Tässä niitä kesämonoja.. Ekassa kuvassa ne 9,99 euron monot, jotka ovat aivan ihanat jalassa, joskin hitusen liukkaat autoa ajaessa (huomasin sitten illemmalla), mutta ihan OK silti.

Molemmat kenkäparit ovat siis vaalean harmaat, vaikka kuvien valaistus voi hiukan hämätä..


Nämä siniset monot laitoin toistaiseksi kaappiin, niin on sitten ihan tuore pari, jos tarvitsee hiukan siistimpää..

Olisin halunnut hiukan korkoja, mutta nuo nyt ovat kaikki ihan litteäpohjaisia.


Sulateltiin tovi lounasta, ja sitten kun oli aika kaunis ilma, niin päätettiin mennä ajelulle.


Mentiin Kilmacurragh Arboretumin kahvilaan kahville, ja otettiin puoliksi tuollainen raparperi-mustaherukkapiirakka, kermavaahdon ja vadelmasiirapin kera. Tai minä sain siitä suurimman osan, kun D ei diabeetikkona uskaltanut kovin paljoa popsia.. Oli todella, todella herkullista!


Sulkemisaika oli jo melko lähellä, eli ei tällä kertaa kierrelty puutarhoja, mutta kävin ennen lähtöä huoltotauolla, ja otin sen perinteisen vessakuvan 😂 Rakastan noita "pitsi-ikkunoita".. Siis ovat sellaisia paksuja lasitiiliä, joihin on teipattu pitsikuviotarrat.. Osa tarroista valitettavasti on jo rullalla nurkistaan..


Ilta-aurinkoa Bray'ssa..


Pushy


Trendikkäänä.. 😂😂😂


Tigerista löytyi pari uutta lounaskokoista kylmäkassia. Mulla oli aiemmin sellainen Euro-kaupasta ostettu, parin euron versio, joka oli hankalan mallinen (pitkä ja kapea), ja sen takia sittemmin hajosikin, kun vetoketju ei kestänyt sitä täyteen ahtamista.. Nämä Tigerin versiot ovat paremman mallisia, eli on hyvin tilaa jääpakkauksille ja eväille. Ostin kaksi, jos tulee retkeiltyä kesäisin, niin mahtuu ruuat toiseen ja juomat toiseen. Olivat 4 euroa/kpl.


Tässä ne aiemmin mainitut, Dunnesista ostetut, housut ja t-paita..


Ja se pitkä huivi..


Sitten puutarhavinkki - jos on laattojen välejä tms. kapeita paikkoja, mistä on vaikea kiskoa rikkaruohoja juurineen, niin kannattaa säilyttää esim. ketsuppipullo, jossa pursotinkorkki.. Sinne sitten vaikka sekoitus etikkaa ja suolaa, rikkaruohot pois niin hyvin kuin mahdollista, ja sitten täsmäpursotus etikkasuolalientä juurille.. (Toki sopii myös vaikka saippuaveden kanssa keittiön ja kylpyhuoneen siivoukseen, kun voi täsmäpursottaa ikään kuin manuaalisella painepesurilla..)

Toisessa kuvassa lauantain aamupala, jonka nautin taas ulkona 😃


Viskoin niittykukkien siemeniä aidan juurelle, ja vain muutamaa päivää myöhemmin, multa on jo ihan vihreänä uusista aluista! (Pitääkin ottaa tuoreempia kuvia, kun nyt on siis huomattavasti vihreämpää kuin lauantaina..)


Kissatkin ulkoilivat lauantaina, mutta Cara halusi melkein heti takaisin sisälle, ja katseli sitten keittiön ikkunalaudalta.. Cuddles viihtyy ulkona paljon kauemmin.


Pieni lentokone..


Sitten jossain vaiheessa, ilma muuttui äkillisesti, ja ehdin saada itseni ja Cuddlesin, sekä kaikki kamat sisälle ennen sadetta..

Myöhemmin oli taas aurinkoista!


Tein lauantaina ihanaa broccoli-salaattia

Siihen tuli broccolia, kurkkua, kevätspuli, avocado, puolikas vihreä paprika, ja kastikkeeseen: oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, balsamietikkaa (? siis balsamic vinegar), hunajaa, makeaa chili-kastiketta, chilijauhetta, mustapippuria, ja silputtua tuoretta basilikaa..

Popsin puolet saman tien, ja laitoin loput jääkaappiin seuraavaksi päiväksi.


Myöhemmin tein minivoikkoja LIDLin moniviljaleivän jämistä. Juustoa, tomaattia, ja basilikaa.. Tungen nyt basilikaa kaikkeen mahdolliseen, kun se kasvaa niin hurjaa vauhtia..


Kun aita on nyt ryhdikkäämpi, laitoin toisenkin T:lta jääneistä lyhdyistä roikkumaan, ja molempiin tuikut..


Niistä sai kivoja tunnelmakuvia pitkin iltaa..


Tuskin tulee laitettua tuikkuja kovin usein, kun sitten pitää valvoa ja vahtia ne loppuun asti - menisi tuikut hukkaan, jos kävisi puhaltamassa ne sammuksiin.. 😂


Yllä ns. oikealla kameralla otettu versio..


Sunnuntaina popsin viimeisen palan edellisenä sunnuntaina tekemääni kirsikka-suklaa-sokerikakkua.. Suklaa oli hikoillut jääkaapissa, mutta kakku maistui edelleen ihan hyvältä.


Tässä oli sunnuntaiaamun ulkoilu menossa, ja Cara tietty taas heti pyrkimässä sisälle.. Kyllä hän pääsikin sisälle, ja Cuddles sai ulkoilla pidempään, kun viihtyi..


Kukkia tulossa.. Tuossa eilinen tilanne - nyt on vihreämpää..


Tässä se uusi "kukkapenkki" - olen istuttanut sinne vaikka mitä, enkä edes muista enää mitä kaikkea.. Sellaisia siemeniä, joita mulla sattui olemaan.. Tosin kaikkien istutus olisi pitänyt hoitaa jo ajat sitten, että katsotaan nyt kasvaako sieltä mitään muuta kuin rikkaruohoa..

Ulkokissat tykkäävät kulkea tuota puuta pitkin, kun se on tassuille mukavampi kuin sora..


Ja lisää kukkavauvoja..


Yrttipenkki..


Keittiöjäteylläripenkki..


Lyhdyt..


Pesin patiokalusteet, eli lintujen vessan.. (Toinen vessa on autoni - tai siis kaikki pihalla olevat autot.. Myös patio-oviin on näköjään kiva paskoa, ja tämänhetkinen tuubasekoitus on erityisen hankala puunattava!)


Kissat tarhassa.. Tämä taisi olla ekalta sessiolta - sitten Cara oli jonkin aikaa sisällä, mutta ilman kohentuessa myöhemmin, hain hänet uudestaan ulkoilemaan..


Avocado-kaksoset kasvavat.. Toisessa kuvassa sen broccoli-salaatin jämät, jotka siis popsin sunnuntaina..


Sunnuntaina oli ajoittain aurinkoista, mutta sen verran ohimeneviä pilviä, että aurinko ei ehtinyt lämmittää kunnolla.. Piti olla fleece päällä, tai olisi viluttanut..


On kiva seurata Little Mamia nyt, kun hänet on leikattu.. Nauttii olostaan.. Pyöri tuossa patiolla ja rentoutui..


Caran toinen ulkoilukerta sunnuntaina - Cuddles oli ollut koko ajan tuossa laatikon katolla..


Sitten huomasin lähestyvät sadepilvet, ja siirryimme porukalla sisätiloihin..


Tein sunnuntaiateriaksi omeletin, johon tuli kolme munaa + tilkka vettä.. Lisäsin munasekoitukseen myös suolaa, musta- ja valkopippuria, chilijauhetta, ja silputtua tuoretta basilikaa..

Paistoin ensin oliiviöljyssä broccolia, kevätsipulisilppua, ja täytettyjä vihreitä oliiveja, jotka olin leikannut sopiviksi paloiksi..

Sitten kaadoin päälle munasekoituksen, ja tyrkin hiukan puukauhalla.. Lopuksi ripottelin pienet juustokuutiot päälle, ja käänsin levyn muistaakseni kakkoselle, että paistuisi hitaasti..


Tiskasin siinä odotellessa, ja lopuksi liu'utin ja taitoin munakkaan lautaselle..


Aivan ihanaa


Cuddlesin suosikkipaikka nokosille, on tuolla keittiön kaappien päällä.. Koska ikkunalaudalla kasvaa kaikenlaista - mm. se basilika, joudun aina kokatessa tarkistamaan ettei mene kissankarvoja mukaan ruokaan..


Illemmalla tein minivoikkoja (juustoa ja kurkkua), joita oli helppo napostella lukiessa..

Odotellessa Twin Peaks'in tuoretta jaksoa, korjasin risoja vaatteita.. 😃


Täällä on pitkä Bank Holiday -viikonloppu, eli kesäkuun eka maanantai on yksi yleisistä vapaapäivistä..

Tein aamupalaksi avocado-voikkoja - leipänä tällä kertaa suomalainen porkkana-palsternakka-juuresleipä

Pitääkin juoda lisää teetä, kun tuo avattu maito on "parasta ennen 2/6", mutta on edelleen ihan hyvää! Olisi kiva saada se käytettyä ennenkuin happanee.. On mulla tuoreempikin maito jääkaapissa, mutta inhoan ruuan/juoman viskaamista roskiin, eli yritän aina käyttää kaiken ennenkuin pilaantuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.