perjantai 2. kesäkuuta 2017

Maanantaista alkaen.. Puutarhurointia ja virastoseikkailuja..


Avocado-kaksoset kasvavat ihan silmissä.. Joka päivä käännän purkkia, etteivät kallistu kokonaan yhteen suuntaan..


Juuresleipävoikkoja, ja sitä sunnuntaina tehtyä kirsikka-suklaakakkua..


Maanantaina silppusin ja paistoin viimeiset kaalinjämät, sekä sipulia ja porkkanaa.. Sitten viskasin pari kananmunaa sekaan - ei nyt ollut ihan omeletti, mutta sinne päin.. Mausteiksi viskasin muistaakseni merisuolaa, musta- ja valkopippuria, chilijauhetta, ja garam masalaa.. Oli todella herkullista!


Maanantai-iltana oli kaunis ilta-aurinko, ja samalla tummia pilviä..


Aurinko laskee kissatarhan taakse..


Nypin rikkaruohoja perunan ympäriltä, ja hautasin sekalaisia kuoria yms. juuresten jämiä multaan - sieltä saattaa kasvaa ylläreitä, tai jos ei, niin sitten toimivat kompostina.. 😂


Upeita värejä oli..


GinGin poseerasi kerosiinitankin päällä..


Olen ohjannut tuota köynnöstä kasvamaan pitkin kissatarhan katonreunaa..


Komea poika


Tiistaina menin Trimiin virastovisiitille.. Kys. virasto oli sellainen suunnilleen vajan kokoinen tönö, hyvin piilotettuna googlen löytämällä tontilla.. Odottelin vuoroani, ja sitten kuulemma pitikin mennä vastaavaan virastoon toisessa kaupungissa, mutta sitä ennen pitäisi mennä kolmanteen virastoon, joka on sekin eri kaupungissa. En ollut ikinä edes käynyt kummassakaan. Sinne viimeksi mainittuun olisin ehtinyt samana päivänä, mutta olin kuullut, että kys. kaupungissa on pysäköinti ihan aunuksesta, joten päätin mennä seuraavana päivänä, ja tutkia ensin kotona laptopitse, missä siellä olisi lähin LIDL (=ilmainen parkkis)..


Tiistain lounaaksi tein omeletin, kun mulla oli sellainen melko antiikkinen vihreä paprika jääkaapissa, joka oli tuurilla edelleen kelpo.. Pilkoin siis puolet siitä, kimpaleen cheddaria, ja muutamia oliiveja.. Sitten nypin tukun basilikaa, ja sekoitin kolme munaa ja tilkan vettä..


Paistoin ensin kaikki vihreät ainekset, ja viskasin sitten muna-vesiseoksen mukaan.. Sitten ripottelin juustot päälle..


Sain suht. onnistuneesti liu'utettua ja taiteltua omeletin lautaselle - se oli tosi hyvää 😃


Tiistaina vuokraisäntä ja heidän nuorin poikansa korjasivat aitaa.. Laittoivat siis kokonaan uudet tukipuut, ja naulasivat sitten lahon aidan niihin kiinni 😂 Koko ajan satoi vettä..


Aita on nyt hiukan vähemmän vinksallaan, ja pysynee mahd. myrskyn sattuessa paikoillaan.. Harmitti vaan, kun aiemmasta rikkaruohosessiosta säästäneeni niittyleinikit oli nyt aitaprojektin myötä kiskottu melkein kokonaan pois.. Mutta kai niitä kasvaa pian uusia..


A sanoi siivoavansa ne korjausjämät pois seuraavana päivänä, mutta kun ns. omalta puoleltani kohentelin paikkoja, huomasin yhden vanhan ja lahon tukipaalun olevan edelleen paikoillaan, kun oli sen verran hyvin nidottu kiinni kanaverkkoon.. Kys. paalu roikkui kuitenkin niittyä kohti, vetäen kanaverkkoa mukanaan..

Otin siis aiemmin käytössä olleen tukinarun (joka lojui siellä niityllä odottamassa siivousta), kiskoin paalun pystyyn, ja sidoin tukevasti uuteen tukipaaluun.. Sitten kiinnitin kanaverkkoa tukevammin aitaan, nippusiteillä..


Koska laho aita on kuitenkin nyt korjattunakin aika vinksin vonksin ja ankean harmaa, ohjasin köynnöstä kasvamaan aitaa pitkin, jos se ehostaisi sitä hiukan..


Tuo aidan yläreuna oli ennen melko tasainen.. 😂


Ilokseni, aurinko tuli esiin myöhään iltapäivällä, ja vein kissat tarhaan ja istuin itse beanbagilla, söin sunnuntaikakkua, ja luin kirjaa..


Meillä on ollut niin monta surkeaa kesää, että aina pitää nauttia auringosta, jos se on mahdollista.. Viimeksi taisi olla oikein kunnon kesä, vuonna 2010.. On sittemminkin ollut lyhyitä jaksoja kaunista säätä, mutta ei sellaista kesää, joka olisi oikeasti tuntunut kesältä.


Niityllä lojui vielä ihan irrallaan yksi laho tukipaalu, joten raahasin sen tuohon aidan juurelle.. Mulla oli varmaan joskus pari vuotta sitten ostettu LIDLin multasäkki, jonka tyhjensin paalun taakse, ja viskoin sitten sekalaisia siemeniä multaan, kastelin, ja toivotin onnea.. Saa nähdä kasvaako mitään, vai tuleeko tuosta vain ulkokissojen vessa..


Satoa odotellessa..


Yrttipenkkikin on nyt siivottu rikkaruohoista..


Snapchat-kuva..


Keskiviikkona törmäsin vuokraemäntään Drumreen postissa - rottweilerinsa oli hiukan aiemmin yrittänyt kovasti hyppiä valkoista paitaani vasten..

Jatkoin matkaa Trimiin (yllä)..


Trimista sitten Navaniin (yllä) - molemmissa kaupungeissa Esmeralda oli LIDL-parkkiksella..

Navanissa ihmeteltiin paikallisen naisen kanssa, oliko kys. virastossa yleensä ketään paikalla, kun yksi tiski oli ns. avoinna, mutta ketään ei näkynyt, ei ollut summeria tai vuoronumerosysteemiä, tms..

Jonkin ajan kuluttua, käytävän toisesta päädystä oli poistumassa joku henkilökuntaan kuuluva mies, jolta kysyin oliko siellä meidän päädyssämme ketään.. Hän sitten ystävällisesti kävi katsomassa, ja sanoi jonkun olevan tulossa pian tiskille..

Hetken odottelun jälkeen, siihen tulikin sitten heppu, joka jakoi lomakkeita ja ohjeita urakalla.. Ohjeisti myös, että heiltä saa ilmaisen pysäköintikuitin - hyvä tietää, niin ei seuraavalla kerralla tarvitse hyväksikäyttää LIDL-parkkista..


Sitten menin Bray'hin, missä D oli jo syönyt lounaansa, kun ei ollut muistanut, että olin sanonut tulevani hiukan normaalia myöhemmin.. Mutta ruoka oli edelleen lämmintä, ja kun en siihen mennessä ollut vielä syönyt mitään, olikin jo hurja nälkä, ja oli ihanaa syödä kunnon ateria


Myöhemmin popsin tomaatti-ruohosipulivoikkoja.. Olin ostanut LIDLista moniviljaleipää, joka on tosi ihanaa ja pysyy hyvänä ainakin viikon.. Olin ostanut kaksi, kun ajattelin että D:kin voisi tykätä siitä, ja se sopii diabeetikollekin, kun ei ole valkoista mössöä.. Hän tykkäsikin leivästä, joten jätin toisen leivän hänelle.

Käytiin hiukan ajelulla, ensin D:n kaverin luona, joka tosin olikin duunissa.. Sitten Dunnes Cornelscourtissa.. Minä etsin jotain kivoja ja halpoja kesämonoja (esim. tennareita tai kangastossuja), mutta ei onnistanut ollenkaan.. Joitakin kivoja monoja oli, mutta isot koot oli jo ostettu pois.. Mulla on oikeastaan vain yhdet ehjähköt monot (jotka nekin roudariteipattu sisäpuolelta), sitten on yhdet ns. hätämonot, jotka ovat melkein rikki, ja yhdet joita ei ole koskaan pidetty, mutta ne viimeksi mainitut ovat hiukan liian hienot - ostin ne aikoinaan vain varmuuden vuoksi, mutta ei niillä voisi esim. ajaa autoa, kun korot ovat niin kapeat.. Joo, ja sitten on vaellusmonot, jotka ovat ihan kunnossa, mutta vaellusmonot..

Katseltiin myös kesäisiä t-paitoja, mutta naisille ei ollut sellaisia ollenkaan, miehillekin vain kolme erilaista.. Myöhemmin katsottiin kateellisina lasten t-paitavalikoimia.. Oli vaikka millaisia kivoja kuvia, joille olisi taatusti ostajia aikuisten koossakin!

Yksi Bray-kaverini sattui olemaan duunissa, joten kävin moikkaamassa, ja sitten D ilahtui kun spottasin kirsikanmakuisen Pepsi Max'in, jossa siis ei ole sokeria! (Oli kuolannut kirsikkakokista, mutta sen sokeriton versio on kuulemma vasta tulossa kauppoihin..)


Palasin kotiin hiukan normaalia aikaisemmin, kun kaiken ajelun jälkeen alkoi väsyttää.. Kotona luin kuitenkin vielä tovin, ja popsin pähkinöitä..


Torstaina oli sateista, ja odottelin taukoa sateeseen, että voisin mennä lähikauppaan ostamaan kissanruokaa.. Olin antanut omille kissoillekin ulkokissoille tarkoitettua LIDL-ruokaa, ja molemmat katsoivat minua kuin pienet snobit.. Hirmu nirsoja..


Cuddles tuli syliin ♥ ... Ehdin popsia vielä tomaattivoikkojakin, ennenkuin vihdoin pääsin lähtemään.. Kävin ensin tankkaamassa, kun huomenna menen taas Bray'hin.. Sitten SuperValuun..


Ostin valmiskanan, ja kotona söin yhden koiven salaattipedillä.. Vien loput huomenna Bray'hin, niin voidaan tehdä vaikka muussi ja vihannekset oheen..


Olin just laittanut kissoille iltaruuat, ja heidän aiempien aterioidensa jämät olivat tuossa ulkokissojen lautasella, johon meinasin kipata purkin LIDL-ruokaa lisäksi.. Cuddles hyppäsi alas keittiön kaapin päältä (missä tykkää nykyisin ottaa nokosia), ja päättikin ahmia ne jämät - siinä keittiön työtasolla.. Sitten hyppäsi takaisin nokostelupaikalleen..

Sain korjattua housujen sauman, ennenkuin ratkeaa isommin - havaitsin, että mulla on oikeastaan vain yhdet ehjät housutkin! Pitää huomenna poiketa Bray'ssa Dunnesiin, jos sieltä saisi vielä mun luottohousujani.. Mä olen hankalan mallinen, että on tosi vaikeaa löytää sopivia housuja, mutta kys. Dunnesista on yleensä löytynyt - urheiluosastolta! 😂 Ostinkin aikoinaan monta paria samoja housuja (€20/pari), mutta nyt ne muut parit ovat kuluneet puhki. Toivottavasti niitä saa edelleen, kun siitä on jo joitakin vuosia kun viimeksi ostin.. Tai sitten on aloitettava taas hamekausi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.