perjantai 29. syyskuuta 2017

Oranssi uunimuona (resepti kuvien kera)


Mulla oli myskikurpitsaa, porkkanaa, ja iso bataatti, ja olin miettinyt josko tekisi niistä jotain missä kaikki ainekset ovat samaa väriä, niin että vain palojen koostumuksessa ja maussa olisi hitusen eroja..

Tulos oli todella herkullinen

Ainekset;
💥 N. 2dl purkillinen tulista salsaa
💥 Myskikurpitsaa n. peukalon pään kokoisina paloina
💥 Pari porkkanaa melko ohuina viipaleina
💥 Hiukan tuoretta basilikaa
💥 Iso bataatti, n. puolet pienempinä paloina kuin myskikurpitsa
💥 Pippurisekoitusta
💥 Valkosipulijauhetta
💥 Chili-jauhetta
💥 Oliiviöljyä
💥 1-2 dl vettä
💥 Vielä muutama ohut viipale myskikurpitsaa
> Paistamisajan puolessa välissä, lisätään vielä seuraavat;
💥 4-6 kabanossitikkua pieninä paloina (vegeversioon vaikka fetaa)
💥 Muutama viipale mietoa valkoista cheddar-juustoa

Paistoaika 25min + 25min (180C kiertoilmauunissa - jos on erilainen uuni, lämpötilaa ja paistoaikaa joutunee hiukan säätämään)

Käyttämäni uunivuoka on n. 20cm x 30cm, ja jos tuo on pääruoka, siitä riittää kahdelle nälkäiselle. Jos ohessa on muutakin syömistä, tuosta riittää neljään annokseen.

Nuo nyt olivat tällä kertaa käyttämäni ainekset, mutta tämä on siitä mukava, että suurimman osan aineksista voi korvata jollain muulla, riippuen siitä mitä omasta kaapista löytyy, tai mistä sattuu tykkäämään! (Esim. aiemmissa kirjoituksissani on ollut muutama versio kys. ruuasta, ja toistaiseksi kaikki on toiminut..)


Tällä kertaa laitoin pohjalle (sen normaalin öljy-yrtit-mausteet -seoksen sijasta) purkillisen tulista salsaa. Se oli sellainen n. parin desin purkki.

Sitten levitin kerroksen myskikurpitsaa, suunnilleen peukalon pään kokoisina paloina.


Seuraavaksi tuli kerros porkkanaa. Paloittelin ne ohuiksi viipaleiksi, että porkkana kypsyisi samassa ajassa isompien myskikurpitsapalojen kanssa..


Leikkelin muutaman pienen basilikalehden mukaan - salsa varmasti olisi ollut ns. tarpeeksi maustamaan koko ruuan, mutta kun mulla nyt sattuu olemaan paljon tuoretta basilikaa..


Sitten kerros bataattia, eli paloittelin koko ison bataatin n. puolta pienemmiksi paloiksi kuin sen myskikurpitsan - tämä myöskin sen takia, että kypsyisivät samassa ajassa..


Ripottelin tuohon päälle vielä pippurisekoitusta, valkosipulijauhetta, ja chili-jauhetta.. Sitten hiukan oliiviöljyä, ja 1-2 dl vettä (=huuhdoin sen salsa-purkin ja kippasin huuhteluveden vuokaan, niin ei mennyt mitään hukkaan).


Myskikurpitsasta oli vielä yli puolet jäljellä, mutta vuoka alkoi olla täynnä. Laitoin kuitenkin tuohon päälle vielä ohuet (n. puolen sentin paksuiset) viipaleet, mikä todella toimi - tästä lisää alempana..


Sitten foliota päälle, ja pieniä reikiä siihen.. Ja koko komeus sinne uuniin 25 minuutiksi..


25 minuutin kuluttua, vuoka pois uunista, foliot syrjään, ja valmiiksi paloitellut kabanossit ripotellen tuohon pinnalle.. (Jos haluaa tehdä vegeversion, kabanossin sijaan voi laittaa vaikka feta-juustoa muruina tai pieninä paloina.. Ei ole varsinaisesti tarpeellinen osa, mutta minusta on kiva, kun mukana on jotain hiukan voimakkaamman makuisia "sattumia".)


Sitten peitetään kaikki juustoviipaleilla. Tähän toki voi laittaa muutakin juustoa, mutta itse käytin mietoa valkoista cheddaria, joka on muutenkin vakiojuustoni.

Ja viimein, vuoka takaisin uuniin (nyt ilman foliopeitettä), ja vielä toiset 25 minuuttia..


Valmista on - ja juustostakin on tullut kauniin oranssinruskeaa


Tarjoiluehdotus: lautaselle kannattaa laittaa ensin viipale jotain pehmeää leipää - se imee nesteet itseensä, ja on herkullinen tapa "esitiskata" lautanen 😃

Niin, ja ne myskikurpitsaviipaleet.. Ne pitivät juustopinnan rapeana, ja itse säästin ne lautasella viimeisiksi herkkupaloiksi, syöden ne lopulta voileipämäisesti.. Mmmmm.. (Saatan kokeilla tehdä erikseen jotain "myskikurpitsasiivupizzaa"..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.